FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Παιχνίδι Κυπέλλου σαν τελικός

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλο παιχνίδι, σαν τελικός, αύριο στο Χαρ. Βιλαέτης του Πύργου ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Παμβουπρασιακό για το Κύπελλο. Χθες γράφαμε για τα τύμπανα του… πολέμου που ήχησαν από τη Δευτέρα. Σήμερα όμως, είναι καλύτερα, γιατί στη Βάρδα πέσανε οι τόνοι και το κλίμα είναι καλύτερο.

*Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι για τον ίδιο θεσμό, στο ίδιο γήπεδο και είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΒ, αλλά ο Πανηλειακός είχε χρησιμοποιήσει πολλούς αναπληρωματικούς (0-1).

*Φέτος για το πρωτάθλημα, στον Πύργο είχε νικήσει ο Πανηλειακός με 3-2, ενώ στο «Γρ. Καλάκος» οι ομάδες είχαν βγει ισόπαλες (4-4). Καθώς το αυριανό παιχνίδι είναι νοκ-άουτ, αναμένεται να πέσουν κορμιά, με την καλή έννοια.

 

Η διαιτησία του αγώνα

Δεν είναι παράδοξο ως διαιτητής να οριστεί ο κορυφαίος Γ. Μαρκαντωνάτος, ο οποίος σημειωτέον είχε οριστεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στο παιχνίδι του Πύργου φέτος. Πέραν τούτου όμως υπάρχουν 3-4 διαιτητές ικανοί να σφυρίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Φυσικά υπάρχουν και ικανοί βοηθοί, όπως οι Πήττας, Καραλής, που είναι αξιολογημένοι στη Β΄ Εθνική. Και για να μιλήσουμε και με ονόματα, μπορούν να σφυρίξουν αυτό το παιχνίδι είτε ο Κούλης, είτε οι Καραβίδας, Παυλόπουλος, Γκατζόπουλος. Θα δούμε…

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Απόκριες στο γήπεδο θα κάνει η Α΄ τοπική, με πολύ σπουδαία παιχνίδια και τυχεροί να πάνε να γλεντήσουν στα καρναβάλια είναι ο Ενιπέας και η Προοδευτική που θα πάρουν άκοπα το τρίποντο που τόσο έχουν ανάγκη. Κυρίως ο Ενιπέας που πρέπει να πάρει ανάσες.

*Σημαντικό το γειτονικό ντέρμπι της Κρέστενας. Τα παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο και την επόμενη θα πάνε στο καρναβάλι που οργανώνουν στις κωμοπόλεις τους!

*Δεν προβλέπονται αλλαγές στην τετράδα, ενώ η παρουσία του διπλού, πέραν του αγώνα Θύελλα-Δόξα, θα είναι κι αλλαχού!

 

Προσωπικά δεδομένα

Γράψαμε αρκετά για τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ. Μια πλαδαρή συνέλευση, χωρίς ενδιαφέρον, με δύο μόνον ομιλητές και τους υπόλοιπους να χασμουριούνται, να τηλεφωνούν και να προβάλλουν αιτήματα πάσης φύσης. Πάντως, το όνομά μου αναφέρθηκε από τον πρόεδρο, Άρη, ο οποίος είπε περίπου: «Ο Τσάμης βγαίνει και γράφει, γιατί δεν αναφέρουμε τα ονόματα εκείνων που ενισχύθηκαν ως τραυματίες. Δεν ξέρει ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα!».

*Όντως δεν το ήξερα. Όμως κι άλλος έγραψε περί τούτου, αλλά δεν αναφέρθηκε σε εκείνον. Απλώς έβγαλε χολή για μένα! Σε τόσα σχόλια που έχω γράψει γενικά για τη Διοργανώτρια δεν απάντησε. Βρήκε τους τραυματισμένους…

 

Μασονία

Η Βίκυ Σιαχάμη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό και αφού παρέστη στη γιορτή της ΕΠΣ Αχαΐας κάτι λέει περί «μασονίας». Ο νοών, νοείτων!

 

Διαιτητικά θέματα

Την περασμένη Δευτέρα, λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ, δεν πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών. Δέχτηκα και μια παρατήρηση: Με ρώτησαν, γιατί δεν έγινε μάθημα των διαιτητών. Κι εγώ απάντησα: Και ποιος θα μάζευε τις υπογραφές; Διότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πουθενά αλλού…

*Διάβασα μια διαμαρτυρία της Ολυμπιάδας για τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στη Δόξα. Κι όμως υπήρξαν και σωστά τα έδωσε ο ρέφερι, Δημήτρης Ρουμπάνης!

*Ο Καραλής πήρε το δεύτερο ορισμό του στη Β΄ Εθνική. Προχτές Τετάρτη ήταν στο Εργοτέλης-Βόλος. Τέλος, ο Πάνος Σταθόπουλος το Σάββατο θα τσεκάρει το διαιτητή Καλαμάρη στο Αργοστόλι (Εικοσιμία-Ερμιονίδα).

*Τέλος, ο Αντώνης Καραγιάννης θα ιδεί τον Αχαιό διαιτητή, Χρονά, στον αγώνα Νέων Παναχαϊκής-Αήττητου Σπάτων το Σάββατο.

 

Είναι κρίμα

Είναι πολύ κρίμα που το άνθος του ηλειακού ποδοσφαίρου, αποκλείστηκε στη Σπιάντζα απέναντι στη κατώτερη ομάδα της Αργολίδας σε επίπεδο Νέων (Κ16). Ούτε την έδρα εκμεταλλεύτηκε ούτε την ανωτερότητα. Το κρίμα πάει σε εκείνους που φταίνε και γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί. Το 4-0 στη Μεσσηνία που δεν τους δίδαξε τίποτε! Την ίδια ώρα η γειτονική Αχαΐα νίκησε 4-1 τη Φθιώτιδα.

 

Άδικος αποκλεισμός

Όταν έχεις φέρει το παιχνίδι στα μέτρα σου δεν μπορείς να το χάσεις. Κι αφού δεν έχεις κάνει το 2-0, πρέπει να διαφυλάξεις τα κεκτημένα. Θεωρούμε λάθος τις αλλαγές. Σε τέτοια παιχνίδια  (μπαράζ ειδικά) δεν προχωράς σε αλλαγές ώστε να παίξουν κι άλλοι, αφού όλοι είναι αδύνατον να παίξουν. Και, βέβαια, εκ των υστέρων κρίνονται όλα.

*Έπειτα, επειδή άκουσα από γονείς και φίλους των παιδιών σχετικά με τους εκτελέσαντες πέναλτι, φρονώ πως έχουν άδικο, γιατί κι ο Φορτούνης χάνει πέναλτι! Όμως είναι γεγονός, πως η απόκρουση τριών συνεχόμενων πέναλτι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα είναι φαινόμενο!

 

Διακριθέντες κι απόντες της Μικτής

Κορυφαίος της συνάντησης ήταν ο αριστερός μπακ κι αρχηγός της Κ16, Γιαννόπουλος. Επίσης εξαιρετικός ο σέντερ μπακ, Ρουμελιώτης και ο έτερος στόπερ, Πλατής. Γνώμη μου πως δεν έπρεπε να γίνει αλλαγή ο Θεοδωρόπουλος (ανάσανε η άμυνα της Αργολίδας) ούτε κι ο σκόρερ Κάρδαρης (γιος του Λάμπη Κάρδαρη). Καλός και ο Φερεκίδης, που θα έπρεπε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες…

*Στον αγώνα από πλευράς ΕΠΣΗ παραβρέθηκε μόνον η «σιδηρά κυρία» κατά τη φράση του Γ. Αστερή. Στον πάγκο ήταν και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενώ βοηθούσε και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος. Πάντες οι λοιποί σύμβουλοι «έλαμψαν δια της απουσίας των»!

*Ο μαθητευόμενος «μάγος» Φωκάς, δηλαδή ο ρέφερι του αγώνα εξ Αχαΐας και προσκολλημένος στον Μάνθο, ήταν καλός κι ευγενικός απέναντι στους παίκτες. Έδωσε τέσσερις κίτρινες (από Ηλεία οι Γιαννόπουλος, Πλατής, Κακόγιαννος).

*Αυτά τα ολίγα κι από τις Μικτές. Ευχές για καλές απόκριες… με ξεφάντωμα για όσους μπορούν και δύνανται!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος