FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Όταν διεκόπη το πρωτάθλημα 2019-2020

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η βίαιη διακοπή των πρωταθλημάτων τοπικών και μη οδήγησε την Ε.Π.Ο. να πάρει μια απόφαση γενική και καθολική για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στις κατά τόπους Ενώσεις να αυτοσχεδιάσουν, μ’ άλλα λόγια να κάνουν ό,τι θέλουν! Όταν λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου η Διοργανώτρια δεν μπόρεσε να πάρει σωστή απόφαση!

 

Τραγελαφικό

Αλλά τι έκανε. Δεν υποβίβασε κανέναν! Έβγαλε πρωταθλητή τον Αίαντα για να ακούσει τα παράπονα του κ. Λαγού, προπονητή τότε της Δόξας Ν.Μανωλάδας. Όμως στην ανάδειξη πρωταθλητή η ΕΠΣΗ δεν έκανε λάθος. Έπραξε τα δέοντα. Όμως τα έκανε μπάχαλο στον υποβιβασμό. Κι επειδή έπρεπε να ανεβάσει από την Α2, έκανε το τραγελαφικό να ανεβάσει δύο και να αφήσει παραπονούμενους άλλους δύο.

 

Ευτυχώς διορθώθηκε το λάθος

Τότε υπήρξε και η πρώτη διαφωνία. Διαφώνησαν 3-4 σύμβουλοι με πρώτο τον Ανδρέα Νικολακόπουλο. Διαφώνησε κι είχε δίκιο. Δεν μπορείς να έχει την πίτα ακέρια και το σκύλο χορτάτο, που λέει ο λαός! Έτσι εν μέσω πανδημίας έγινε το τραγικό. Η Α1 Κατηγορία με 18 ομάδες, ήτοι δεν έπεσε κανένας, ανέβηκαν δύο και ο όμιλος απέκτησε τόσες πολλές ομάδες όσες ουδέποτε είχε. Τριάντα τέσσερις αγωνιστικές. Παρασάνταλο. Ευτυχώς μεταγενέστερα διόρθωσαν το λάθος τους.

 

Έτσι τη βόλευε

Είχα γράψει πολλές φορές για το πότε θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΗ. Η διοργανώτρια διάλεξε την ημέρα της κλήρωσης των πρωταθλημάτων. Έτσι τη βόλευε. Μόνο που στη συνέλευση πήραν μέρος τα νέα συμβούλια κι όχι τα παλαιά. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τη Διοργανώτρια που παραπαίει.

 

Τέλος Γενάρη

Έρχονται εκλογές τέλος Γενάρη του 2021. Μέχρι τότε θα δούνε πολλά τα ματάκια μας. Ως τώρα δίνουν το «παρών» από τη Διοργανώτρια σε όλους τους αγιασμούς των ομάδων. Μόνον δύο άτομα όμως. Φαίνεται πως οι άλλοι δεν χρειάζονται!

 

Πέρα βρέχει

Τον Γιώργο Τσουραπά ακολούθησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Εν μέσω καύσωνα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου (Α΄ μάλιστα αντιπροέδρου). Η διαφωνία του πρώτον για το 50αρι που πληρώνουν τα σωματεία για τα εισιτήρια (που δεν θα κόβουν), τα παράβολα που είναι στα ύψη και ο αριθμός των σωματείων στην Α1.

*Ουκ ολίγες διαφωνίες σε σπουδαία θέματα και να φανταστεί κανείς πως ο Ανδρέας είναι ο πρώτος τη τάξει χορηγός της Ένωσης.

*Ούτε που τον ένοιαξε όμως τον Πρόεδρο. Πέρα βρέχει που λέει ο λαός…

 

Πομφόλυξ

Κι εκεί που επικρατούσε ηρεμία κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΗ πετάει ο Πρόεδρος την… πομφόλυγα! «Προτείνω τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας τα Χριστούγεννα και τη συνέχιση από την πρώτη Μάρτη!». Τι λες, ρε μεγάλε, αυτή είναι παγκόσμια πρώτη. Γίνεται μόνο στις βόρειες χώρες, λόγω κλιματολογικών συνθηκών!

*Άντε να το κάνεις και να έχουμε κανένα λοκ-ντάουν λόγω κορονοϊού τότε. Χαθήκαμε!

 

Κι ετέρα πομφόλυξ

Υπήρξε όμως κι ετέρα πομφόλυξ. Δεν έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου. Ούτε της Β΄ Κατηγορίας. Και στο δελτίο τύπου δεν ανακοινώθηκε τίποτε! Μόνο τα αποτελέσματα. Κι ότι εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προϋπολογισμός με 43-0. Ούτε στα παλιά κομμουνιστκά καθεστώτα αυτό!

 

Πού ο Φωτόπουλος

Απαίδευτη, απροστάτευτη η Γενική Συνέλευση. Κανένας δεν είχε όρεξη να πει κάτι π.χ. για τις μικτές ομάδες… Για το Ενωσιακό γήπεδο… για τις κίτρινες κάρτες. Πού ο Κώστας Φωτόπουλος, που τους ξεσήκωνε άλλοτε! Όσο για τα παράβολα, τσιμουδιά!

 

Θερμομετρούσε

Πάντως το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε. Η κυρία της Πειθαρχικής θερμομετρούσε κιόλας. Λένε, πως θα είναι υποψήφια Πρόεδρος της Ένωσης τον προσεχή Φλεβάρη. Ίδωμεν!

 

Στ’ απότρυγα

Διάβαζα πως άρχισε το Κύπελλο στην Αθήνα. Έγινε η 1η αγωνιστική. Το ίδιο και στη Μεσσηνία. Ίσως και αλλού. Εδώ είμαστε στ’ απότρυγα. Αντί λοιπόν να ξεκινήσει το κύπελλο και οι ομάδες να δίνουν επίσημα ματς αναλίσκονται σε φιλικά με γκρίνιες, φασαρίες, τσακωμούς που ενίοτε δε λήγουν! Να μπουν και οι διαιτητές στη μάχη, να ξετρίψουν. Να ζεσταθούν.

 

Καλό χειμώνα

Ήρθε ο καιρός να επανέλθουμε. Αναμένεται δριμύς ο χειμώνας. Θα είμαστε εδώ στις επάλξεις της «Πρωινής», όπως πάντα μαχητικοί με ψυχικά αποθέματα παρά τα προβλήματα. Καλό χειμώνα! Καλές αντοχές.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος