FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ώρα μηδέν για τον Κόροιβο

Ημερομηνία: 22-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στις 5 το απόγευμα θα δοθεί σήμερα το τζάμπολ από τον πρώτο διαιτητή του τρίτου αγώνα, Κόροιβος-Μαρούσι, στην  Ήλιδα. Είναι ο Τζαφλέρης (Μαγνησίας) από τα πρώτα ονόματα της περίφημης ΚΕΔ/ΕΟΚ. Οι άλλοι δύο είναι οι Ευφραιμίδης (Αττικής), Κ. Ταρενίδης (Κεντρ. Μακεδονίας). Από τα τρία σημεία του ορίζοντα, ώστε να είναι αντικειμενικοί κι όχι σαν τους προχθεσινούς, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν χειρουργείο την ομάδα του Σαμόλη.

*Οι «μπλε» είναι ανώτεροι και ως άτομα και ως ομάδα και θα το δείξουν στο παρκέ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Στασινός, ο Λυκογιάννης, ο Ξύδας δεν περνούν μαζί με την παρέα τους από την Ήλιδα. Είναι το τελευταίο φετινό παιχνίδι και οι παίκτες καλούνται να τα δώσουν όλα.

*Ακούσαμε πως θα έρθει ένα πούλμαν με Μαρουσιώτες. Καλώς να ορίσουν. Θα τους υποδεχτούμε με φίλαθλο πνεύμα. Όμως στο Κλειστό της Αμαλιάδας θα δημιουργηθεί πανδαιμόνιο, όπως πάντα. Πόσο μάλλον τώρα που στο Μαρούσι έγινε το «σώσε».

Ο φετινός «Γολγοθάς» του Αστέρα

Ο Αστέρας φέτος πέρασε μια μεγάλη διοικητική κρίση, η οποία δεν είχε προηγούμενο. Μετά τα περσινά γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με τον Ηρόδοτο και τις επακολουθήσασες τιμωρίες ο διοικητικός ηγέτης Παπαγεωργίου απογοητευμένος τα παράτησε. Έτσι, η ομάδα βρέθηκε ακέφαλη. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο κ. Παπαγεωργίου δεν πείστηκε κι άρχισε ένας ιδιότυπος «γολγοθάς» που δεν είχε προηγούμενο.

* Έγινε μια προσπάθεια να μαζευτούν κάποια χρήματα, βοήθησε και ο Παπαγεωργίου κι άλλοι ανώνυμοι και επώνυμοι και η ομάδα δήλωσε συμμετοχή με το Κώστα Ντάβαρη να είναι μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια. Το έμψυχο υλικό αποτελείτο από κάποιους έμπειρους και ορισμένους νεαρούς από το παιδικό τμήμα. Ο πρώτος αγώνας στο Τραγανό ήταν ελπιδοφόρος (1-1) και με κόσμο κοντά στους «βυσσινί».

*Οι Μπεσής, Χρήστου, Μωραΐτης, Κυριάζος, Γεωργακόπουλος, Αφράτης, Καραγκούνης, Σιούλας, Μανωλιάς ήταν η βάση. Μαζί τους οι νεαροί Δ. Γιαννόπουλος, Μαρκόπουλος, Αθανασούλης, Ζωγάκης, Ζωγόπουλος, Καραγιάννης ήταν η «μαγιά» της Αμαλιάδας.

Παρέλαση προπονητών

Να μη μιλήσουμε για προπονητές που ανέλαβαν κι έφυγαν. Πάντως η σωστή και σοβαρή κίνηση έγινε με τον Ηλία Φωτόπουλο που ανέλαβε στο τρίτο παιχνίδι και το 0-0 στη Ρόδο με το Φοίβο Κρεμαστής. Τότε αγωνίστηκαν ο έγχρωμος Ν΄Ντε, ο Ζουλούμης, ο Σκόνδρας, ο Φάμπιο. Ακολούθησε η ήττα στη Βάρδα (0-2). Τότε εμφανίστηκαν οι Σαραυνταυγάς, Κροτσίδας, Μουρούτης, Ντάβαρης, καθώς γίνονταν κάποιες κινήσεις ενίσχυσης του δυναμικού της ομάδας. Ακολούθησε η ήττα από τα Βραχνέικα με άδικη και καταδικαστική διαιτησία, σα να μην έφταναν τ’ άλλα… (έπεται συνέχεια).

Άτυχος ο Κατσιώλης

Συγκλονίστηκαν οι περίπου 300 θεατές του αγώνα πλέι-οφ Ενιπέα-Ζαχάρως την περασμένη Κυριακή. Αιτία ο σοβαρός τραυματισμός του κορυφαίου παίκτη των φιλοξενούμενων, του Κατσιώλη, στο 65΄ σε σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Κουρλό, που πάντως δεν έχει ευθύνη. Το γεγονός σήμανε συναγερμό και το παιχνίδι διεκόπη ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο παίκτη και να οδηγηθεί σε νοσοκομείο. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκε και ο γνωστός γιατρός, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ειδικός σε τραυματισμούς, στον οποίο η Διοργανώτρια δεν επιτρέπει την είσοδό του στους αγωνιστικούς χώρους!

Δίκαιη νίκη του Ενιπέα

Ο Ενιπέας νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό. Ήταν ανώτερος. Είχε πολλούς διακριθέντες. Πέτυχε επιβλητικό σκορ σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα, αν υπήρξαν φωνές της Ζαχάρως για το πρώτο γκολ (οφσάιντ). Με κορυφαίο τον Γκρίλλα, αλλά και τους Κουρλό, Κωτσάκη σε μεγάλη μέρα, στάθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε διακριθέντα τον Κύτταρη. Ο Τσαντίλης που είδε κίτρινη και συμπλήρωσε επτά, πήρε από τον πάγκο και δεύτερη, ίσον κόκκινη και θα λείψει μόνον στο Επιτάλιο. Δεν απέφυγε τα λάθη το διαιτητικό τρίο (Κούλης, Κοιλιομενιάτης, Ασημακόπουλος).

Σόου Μπακατσέλου

Προχώρησε με πλατιά νίκη ο Α.Ο. Ξενοφών. Στο ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας με τον Αλφειό νίκησε 3-0 με σόου του εξαιρετικού Θανάση Μπακατσέλου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και γενικά έθελξε και γοήτευσε. Δίπλα του ο Άγγελος Μούτσος κέρναγε και ο Θανάσης… έπινε!

*Διακόσιοι πενήντα θεατές είδαν ένα πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, με το Μούτσο να χάνει πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος) αλλά ο Θεοδωρακόπουλος απέκρουσε. Ο Μάριος Παναγόπουλός ήταν ο εκτελεστής στο τρίτο γκολ, ενώ ο Λεντιόν Κανάνι ήταν ο καλύτερος του Αλφειού.

*Στα αξιοσημείωτα η δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον Πρίφτη, που την επεδίωξε (όπως είναι η μόδα), ώστε να χάσει ένα ματς.

*Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής Γ. Τσάκαλης.

Προοδευτική: η παραμονή το ζητούμενο

Η Προοδευτική Μανολάδας είχε καλή παρουσία. Όμως, έχασε κάποιους σημαντικούς αγώνες κι έμεινε στους 45 βαθμούς, ισόβαθμη του Αίαντα… κινδυνεύοντας στο τέλος. Πρόεδρος συνέχισε ο Βαλογιάννης και προπονητής ο επί σειρά ετών Μάκης Πολίτης. Στο δρόμο αντικαταστάθηκε από τον Αχαιό Χρηστίδη, που αργότερα παρέδωσε τη σκυτάλη στον Κουτσογιαννόπουλο. Οι αλλαγές προφανώς επηρέασαν την ομάδα φυσιολογικά. Η ομάδα στηρίχτηκε στο ίδιο έμψυχο δυναμικό. Νέα πρόσωπα οι Μπουρλάκης, Διαμαντόπουλος που αποχώρησε το Φλεβάρη.

*Το άσχημο ξεκίνημα στοίχισε. Όμως η νίκη στο Κουρτέσι και στη Θύελλα έσωσαν την κατάσταση γενικά. Να αναλογιστούμε πως η Προό είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, το Νικολετάκη, ενώ και ο Μπουρλάκης βοήθησε (9 γκολ). Στους διακριθέντες οι Παντελής, Ορλώφ.

*Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς στο Επιτάλιο… Και κάτι τελευταίο. Όσο υπάρχει Πέρδικας η Προο θα είναι στην Α΄ τοπική!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος