FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι «εκπλήξεις» στην Α΄ τοπική

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Από την περασμένη Κυριακή το βράδυ ο παράγοντας του Αίαντα, Κώστας Καραμιχάλης, είναι έξαλλος με τις «εκπλήξεις» στην Α΄ τοπική. Μιλήσαμε και τον άκουσα να απορεί με ορισμένα αποτελέσματα, τα οποία ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Αίαντα που είναι η ομάδα του. Του εξήγησα ότι αυτά είναι φυσιολογικά και συμβαίνουν κατ΄ έτος τη Σαρακοστή. Εννοείται πως με τη λέξη «εκπλήξεις» που αναφέρει σε δήλωσή του σε γνωστό σάιτ, εννοεί κάποια παράξενα αποτελέσματα.

*Όπως μας είπε βρέθηκε στο γήπεδο Γουμέρου και εξεπλάγη με τον «άσο» που ήρθε στις καθυστερήσεις. Του εξήγησα πως το αποτέλεσμα δεν ήταν «έκπληξη», όπως την εννοεί.

*Αν διάβαζε τη στήλη θα έβλεπε και θα κατανοούσε πως κάποια αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες ήταν «εκπλήξεις». Στη Β΄ τοπική έγινε το « έλα να δεις». Τώρα αν θα έχουμε νέες εκπλήξεις την τελευταία αγωνιστική, θα δείξει. Ο υπογράφων το θεωρεί σίγουρο και συμφωνεί με τον Καραμιχάλη. Άλλωστε, όπως γράψαμε και προχθές και στη μπουκάλα να τους βάλεις, αυτοί θα κάνουν εκείνο που θέλουν!

 

Οι έσχατοι πρώτοι

Τι είδους πλέι-οφ είναι αυτά της Α2 Κατηγορίας; Πού και πώς τα σοφίστηκαν; Με μία νίκη ο Ν. Κόροιβος υποσκελίζει τρεις! Θέλουμε να πούμε πως μέσα σε έξι αγωνιστικές οι έσχατοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι!

 

Νίκη γοήτρου

Είχε καιρό, αρκετό καιρό, να νικήσει ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Προχθές, λοιπόν, δάμασε τον Α.Ο. Ξενοφών, ο οποίος προφανώς παρουσιάστηκε κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΒ. Φυσικά έπαιξε και χωρίς τον στρατευμένο Μπακατσέλο. Δεν παραδόθηκε όμως. Είχε ευκαιρίες (δοκάρι με το Μιλοσέσκι και πέναλτι στο… Θεό του Μούτσου).

*Η ομάδα των Σαβαλίων μένει εκτός πλέι-οφ. Σκόραρε δις με Σάββα και Σταυρούλια, ο οποίος του έλειψε πολύ επί ένα μήνα τώρα λόγω ατυχήματος. Πέτυχε νίκη γοήτρου.

 

Έχει και Κύπελλο

Σήμερα έχει και δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου στα Σαβάλια, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Σαβαλίων και την Ολυμπιάδα Γουμέρου κι όποιος αντέξει μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ο νικητής πάει τελικό!

*Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάει ποτέ τελικό, σε αντίθεση με την Ολυμπιάδα που έπαιξε μια φορά, το 2012 κι έχασε από το Πανόπουλο.

 

Αρχισκόρερ ο Δ. Γαλανόπουλος

Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος του Ν. Κοροίβου Κατσαρού αναδείχτηκε αρχισκόρερ στην Α2 Κατηγορία με 30 γκολ, έναντι 27 του Σάκη Κηπουρού (Βρίνα). Ο πρώτος που είναι παίκτης Α΄ Κατηγορίας, όπως άλλωστε και ο Κηπουρός στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αετό Κέντρου πέτυχε 6 γκολ! Από την άλλη, ο παίκτης της Βρίνας πέτυχε τρία γκολ! Τρίτος ο Ηλιόπουλος (Πελόπιο) με 15 γκολ.

*Ακολουθούν Φωετινόπουλος (Πελόπιο) 14, Ασημ. Νικολακόπουλος (Ν. Κόροιβος) 14.

 

Το πάθημά του

Αυτό που έπαθε φέτος στο θεσμό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΒ, είναι ανομολόγητο και σοκαριστικό. Να χάσει την πρόκριση στον τελικό σε διπλό ημιτελικό. Οι παίκτες του Τσίρκοβιτς επαναπαύτηκαν στις δάφνες του 3-1 πριν από μία εβδομάδα και δεν διδάχτηκαν από την προϊστορία που έλεγε πως πριν τέσσερα χρόνια είχαν αποκλειστεί πάλι από τον Α.Ο. Ξενοφών.

*Θέλουμε να θυμίσουμε πως στο θεσμό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΒ έχει βρεθεί τρεις φορές στον τελικό, αλλά έχει χάσει και τις τρεις. Την περίοδο 1978-1979, όταν έχασε από τον Πανηλειακό 8-2, την περίοδο 2009-2010, όταν έχασε από τον Αστέρα 2-0 και την περίοδο 2012-2013, όταν έχασε 1-0 από τον Π.Φ.Ο. Πανόπουλου. Πρέπει ακόμη να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν μετείχε πάντα στο Κύπελλο Ηλείας, αλλά σ’ αυτόν της ΕΠΟ.

 

Τρις στον τελικό

Ο Α.Ο. Ξενοφών πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο θεσμό του Κυπέλλου. Έχει παίξει στον τελικό τρεις φορές, αλλά δεν το έχει κατακτήσει! Την περίοδο 2014-2015 ήρθε ισόπαλος (0-0) με τον Αστέρα κι έχασε στα πέναλτι (4-5). Την  περίοδο 2016-2017 έχασε 3-0 από τον Πανηλειακό και πέρυσι από τον Αστέρα 2-0. Φέτος λογικά είναι η χρονιά του! Ίδωμεν!

 

Οι τιμητικές διακρίσεις

Πάει καιρός που είχαμε σχολιάσει σχετικά με τις τιμητικές διακρίσεις στους αθλητικογράφους από την ΕΠΣΗ. Δεν είχα αναφέρει ονόματα. Είχα σχολιάσει όμως ότι ο βραβευθείς γνωστός αθλητικογράφος (Χρήστος Κανελλόπουλος) ήταν για τρίτη φορά. Η πληροφορία ερχόταν από οικείο συνάδελφο, αλλά ήταν ατυχής. Ο Χ.Κ. έχει τιμηθεί μία φορά από την ΕΠΣΗ, επί προεδρίας αείμνηστου Γ. Παπαγεωργίου και μία φέτος από την παρούσα ποδοσφαιρική αρχή.

 

Διαμάντια

Το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ προχώρησε στη βράβευσή του, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση ο τιμώμενος να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ ή του ΠΣΑΤ. Στο χώρο μας υπάρχουν μόνο δύο τέτοιοι. Οι άλλοι δεν είναι ενταγμένοι στο συνδικαλιστικό όργανο για πολλούς και ποικίλους λόγους. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αξία τους. Μην ψάχνονται, λοιπόν, στην Ένωση! Υπάρχουν διαμάντια στο χώρο μας. Αν δεν το κατανοούν πρόβλημά τους.

 

Ο Π. Λαμπρόπουλος

Ο γνωστός διαιτητής, Πάνος Λαμπρόπουλος (του Ανδρέα) πατριώτης μου από το Επιτάλιο, θέτει υποψηφιότητα στις δημαρχιακές εκλογές. Συγκεκριμένα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των συμπατριωτών του ως πρόεδρος της Κοινότητας Επιταλίου. Έχει παρουσιάσει δράσεις στο χωριό. Είναι ικανός για την ψήφο μας.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot