FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο υπέρ πάντων αγώνας στο Λαντζόι

Ημερομηνία: 31-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η μεγάλη στιγμή για τον Ενιπέα και τον Α.Ο. Ξενοφών έφτασε! Οι δύο πρώτοι των πλέι-οφ της Α΄ τοπικής καλούνται αύριο να κοντραριστούν στο μεγάλο τελικό του «Ντίνος Παπαγεωργίου» και το θερμόμετρο χτυπά… κόκκινο ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλλουν οι δύο ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου πρωταθλητή περιόδου 2018-2019.

*Η φετινή προϊστορία, λέει, πως στον α΄ γύρο στο Στάδιο Πύργου οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες (0-0), ενώ στο β΄ γύρο ο Ξενοφών επικράτησε (2-0) απέναντι σε έναν Ενιπέα που κατέβηκε με αλλαγές. Στο πρώτο παιχνίδι πλέι-οφ είχαμε επικράτηση του Α.Ο.Ξ. στην  Κρέστενα 2-1 και αύριο πάμε στο μεγάλο τελικό, όπου ο Γκρίλλας βολεύεται και με ισοπαλία, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

 

Οι ηγέτες

Σ’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι, μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι ηγέτες των δύο ομάδων. Από πλευράς γηπεδούχων θα είναι ο Τσαντίλης, ο οποίος διακρίνεται για την εμπειρία και το δημιουργικό του παιχνίδι, όπως και ο Κωτσάκης στην άμυνα.

*Στην αντίπερα όχθη μεγάλο όπλο είναι ο φορμαρισμένος Μπακατσέλος, ενώ ηγέτης παραμένει ο Μιλοσέσκι που οδηγεί και ως τεχνικός την ομάδα του Α.Ο. Ξενοφών μαζί με το Νίκο Αντωνόπουλο.

 

Η διαιτησία

Να μαντέψει κάποιος το διαιτητή που θα κληθεί να σφυρίξει το πλέον σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του υπεύθυνου ορισμών, Στέλιου Κυριακάκη, ο οποίος σε μια τέτοια σημαντική απόφαση θα συμβουλευτεί τον Πρόεδρο.

*Είναι γεγονός ότι στην όλη διαδικασία των λεγόμενων πλέι-οφ, η διαιτησία δεν έχει τραβήξει. Ένα όνομα που μπορεί αναφανδόν να οριστεί είναι ο Μαρκαντωνάτος. Όμως πέραν από το παιχνίδι Ενιπέας-Αλφειός δεν έχει οριστεί σε άλλο. Στο Αλφειός-Ξενοφών που είχε οριστεί δήλωσε κώλυμα. Έκτοτε δεν έχει οριστεί, λόγω ενός μικροτραυματισμού. Από κει και πέρα, από ένα παιχνίδι έχουν κάνει οι Παυλόπουλος, Καραβίδας, Βασίλης Τσάκαλης, Κούλης, Γκατζόπουλος και δύο (εδώ είναι έκπληξη) οι Παναγόπουλος, Γ. Τσάκαλης.

*Είναι δύσκολη η επιλογή. Όμως εμείς θα κάνουμε μια πρόβλεψη: Μαρκαντωνάτος, αν είναι έτοιμος, αλλιώς Καραβίδας ή Κούλης.

 

Οι βοηθοί

Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ο Κυριακάκης δε δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στους αξιολογημένους, εκτός του Ασημακόπουλου (2 αγώνες) και του Καραλή (1 αγώνα). Να φανταστείτε ότι το παιδί ο Καραμέρος δεν έχει πάρει αγώνα ούτε ο Λιάπης! Εδώ σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Παίζει δυνατά και ο Άγγελος Πήττας.

 

Εξαιρετικός ο Αλφειός

Ο Αλφειός που πρωταγωνιστεί στην Α΄ τοπική τα τελευταία χρόνια, έκανε το ίδιο και φέτος. Τερμάτισε στην τρίτη θέση και μπήκε στα πλέι-οφ, άσχετα αν δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι θετικό. Στην προεδρία συνέχισε ο πετυχημένος Ανδρέας Γκιόκας με τους συνεργάτες του. Αρχικά στο πόστο του προπονητή συνέχισε ο Κώστας Μπακάλης, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων με τον Πανηλειακό δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τον αντικατέστησε ο Αμαλιαδίτης, Λύσανδρος Τζαβάρας, που συνέχισε το σπουδαίο έργο του Μπακάλη.

*Η ομάδα ενισχύθηκε στις μεταγραφές με τους Θεοδωρακόπουλο, Δαβουρλή, Ντάβαρη, Αγριδιώτη, τους νεαρούς Κόκκινο, Κανάνι και το Νώντα Αβραμόπουλο, ενώ αργότερα ήρθε και ο φοιτητής Δρογγίτης. Στο δρόμο έχασε το Νικολόπουλο που ήταν σπουδαίο γρανάζι στη μηχανή του Αλφειού, πήρε όμως τον Μπάρκα!

*Η πορεία της ομάδας ήταν μοναδική, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που επηρέασαν την πορεία της. Πέτυχε 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και έχασε 8 φορές. Συντελεστής τερμάτων (49-29). Πρώτος σκόρερ ο Αγριδιώτης με 9 γκολ. Ακολούθησε ο Κανάνι με 5, ο άτυχος Πεσκελίδης με 4, ενώ ο σέντερ φορ Μπάρκας θα μπορούσε να βγει πρώτος σκόρερ (πέτυχε 5 γκολ) από το Γενάρη και δώθε, αν δεν τραυματιζόταν.

*Ικανότατα στελέχη ο γκολκίπερ Θεοδωρακόπουλος, ο Αγριδιώτης, φυσικά ο Δαβουρλής, ενώ πολύτιμες υπηρεσίες πρόσφερε ο Σεμπέκος!

*Στο Κύπελλο έφτασε στα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στο Επιτάλιο από τον Ολυμπιακό Σαβαλίων στα πέναλτι (!), κανονικός αγώνας και παράταση (1-1).

 

Ο Πέτρος Μπηλιώνης

Ρωτήσαμε τον Πέτρο Μπηλιώνη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης της ΕΠΣΗ, σχετικά με τις θριαμβολογίες του προέδρου, Άρη Κουλούρη, για την απαλλαγή του στην υπόθεση με τον παράγοντα, Βασίλη Κοπανιτσάνο. Μας είπε: «Θα ντρεπόμουν να δηλώσω ότι δικαιώθηκα για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας»!

 

Το Μεσολόγγι

Δεν έχουμε πλήρη στοιχεία. Πάντως, προχθές Τετάρτη βγήκε ένας ακόμη πρωταθλητής ΕΠΣ. Είναι η Α.Ε. Μεσολογγίου, που επικράτησε 2-1 του Όμηρου στο Νεοχώρι και βγήκε πρωταθλητής Αιτωλοακαρνανίας!

 

Ο Τομς είναι μοναδικός

Από τον μπασκετικό Κόροιβο έχουν περάσει κορυφαίοι μπασκετμπολίστες. Τέτοιες όμως αποχαιρετιστήριες δηλώσεις, όπως ο Τομς Λεϊμάνις κανένας δεν έκανε. Ήταν εντυπωσιακός ο Λετονός. Από την πατρίδα του μας στέλνει τους χαιρετισμούς του και εύχεται να ξαναπεράσει από την Αμαλιάδα και την Κουρούτα!

*Ο Τομς ήταν στην Α2  ό,τι καλύτερο ως σκόρερ και ως δημιουργός. Μπράβο του για όσα έκανε και όσα είπε.

 

Επαναληπτικές εκλογές!

Εκτός από το δήμο Ζαχάρως, σε όλους τους άλλους δήμους της ευάνδρου Ηλείας έχουμε επαναληπτικές εκλογές. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό. Είναι όμως  ένα θέμα… Πύργος, Αμαλιάδα, Πηνειός, Ανδραβίδα-Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία ακόμη και Κρέστενα πάνε πάλι στις κάλπες. Καλή δύναμη σε όλους και όσοι κερδίσουν να μην ξεχάσουν τον αθλητισμό!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος