FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Ιάλυσος πάντα πρώτος στον όμιλο

Ημερομηνία: 23-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ιάλυσος εξακολουθεί να είναι πρώτος στον 6ο Όμιλο, δύο αγωνιστικές από την έναρξη του β΄ γύρου. Τον ακολουθεί στους 6 πόντους διαφορά ο συντοπίτης του, Διαγόρας. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν την Κυριακή στο γήπεδο Ιαλυσού και η έκβαση αυτού του αγώνα θα δείξει εν πολλοίς το φετινό πρωταθλητή! Οι δύο ομάδες νίκησαν, ο μεν Ιάλυσος  3-0 τον Παναιγιάλειο που παραπαίει, ο δε Διαγόρας πολύ δύσκολα τον Αχαρναϊκό (1-0).

 

*Ακολουθεί από μακριά ο Παμβουπρασιακός κι έπεται ο Πανηλειακός, που θα συναντηθούν την Κυριακή στη Βάρδα στο ηλειακό ντέρμπι. Ο Παλληνιακός μετά την ισοπαλία που πήρε στις καθυστερήσεις στο Τραγανό είναι 5ος (πάντα ψηλά), ενώ και η Θύελλα Ραφήνας φαίνεται να σώζει τη χρονιά.

 

*Από κει και κάτω κινδυνεύουν πέντε ομάδες (Βραχνέικα, Νίκη, Ριόλος, Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος). Από τους πέντε θα σωθούν οι δύο! Φοίβος και Αστέρας είναι πια στο τοπικό.

*Πρώτος σκόρερ είναι ο Μπαρμπαρούσης με 9 γκολ!

 

 

Δεν έπεισε

 

Στην Αθλητική Κυριακή ήταν προχθές καλεσμένος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Τον απολαύσαμε. Σκέτη εξυγίανση. Και βέβαια δεν μας έπεισε με τα λεγόμενά του!

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

 

Η 18η αγωνιστική δεν άλλαξε πολλά πράγματα στην 4άδα της βαθμολογίας. Ο Ενιπέας κράτησε τη διαφορά των τριών βαθμών από το δεύτερο Α.Ο. Ξενοφών, ενώ έμειναν ακόμη περισσότερο πίσω από τους δύο, τόσο τα Σαβάλια, όσο και η Ζαχάρω, που έχασαν έδαφος…

 

*Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ενιπέας στο «Ντίνος Παπαγεωργίου» που σάρωσε τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, ενώ την έκπληξη  της αγωνιστικής πέτυχε ο Λ. Αστέρας στο Επιτάλιο (0-1) τον Αλφειό. Διπλό έφερε και η Προοδευτική στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ στο Κουρτέσι (1-2).

 

*Η τετράδα αντέχει καθώς τόσο ο Αλφειός όσο και η Δόξα δεν νίκησαν!

 

Στατιστικά

Για δεύτερη φορά έμειναν στο 0-0 η Δόξα Ν.Μανολάδας και ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, ενώ ο Λ. Αστέρας νίκησε δις τον Αλφειό, με το ίδιο σκορ (1-0). Η Προοδευτική πήρε τη ρεβάνς της ήττας του α΄ γύρου από τον ΑΠΟΚ που βυθίζεται, καθώς έχει 6 αγωνιστικές να νικήσει. Για τούτο αποτελεί παρελθόν ο Γιάννης Καραλάγας.

*Με το ίδιο σκορ (3-2) ο Ξενοφών δάμασε τον Αίαντα δύο φορές.

*Πρώτος σκόρερ ο Νικολετάκης με 16 γκολ. Ακολουθούν με 15 οι Στροφύλλας, Μούτσος.

 

 

Η νίκη του Λευκού Αστέρα

Την πέμπτη φετινή νίκη του πέτυχε ο Λ.Αστέρας το Σάββατο στο ανεμοδαρμένο γήπεδο Επιταλίου. Ήταν η δεύτερη εκτός έδρας, αφού είχε προηγηθεί η νίκη στο Καραλέτσι επί της Πηνείας. Η δεύτερη, αλλά πολύ μεγάλη, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που στόχευε στην τετράδα. Ο Δ. Παναγιωτόπουλος κατέβασε ακριβώς την ίδια αρχική 11άδα που νίκησε την περασμένη Τετάρτη την Προοδευτική. Μάλιστα, όπως τότε, έτσι και το Σάββατο η πρώτη αλλαγή ήταν ο Βασιλακόπουλος.

 

*Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν την πίεση του α΄ ημιχρόνου με κόντρα άμυνα και στην επανάληψη οχυρώθηκαν στα μετόπισθεν κι έβγαιναν με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές (στο 62΄) πέτυχαν το γκολ. Αρκετά νωρίς στο 62΄ και με σύμμαχο τη βροχή κράτησαν το πολύτιμο  0-1 σχετικά εύκολα, αφού ο Αλφειός είχε απογοητευτεί… και εκνευριστεί. Δεν είχε καθαρό μυαλό κι έχασε το παιχνίδι.

 

 

Σε αθλητικά πλαίσια

Παρά την βαθμολογική του σημασία, το ντέρμπι Ενιπέα-Ολυμπιακού Ζαχάρως έγινε σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς παρατράγουδα κι ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διαιτητικό τρίο (Μαρκαντωνάτος, Καραλής, Κοιλιομενιάτης) δεν αντιμετώπισε προβλήματα κι έβγαλε το παιχνίδι με δύο κίτρινες από πλευράς Ζαχάρως (Κύτταρης, Τζέιμς).

 

*Αντίπαλοι τα δύο αδέρφια Κύτταρη. Ο «μπέμπης» γεννημένος το 1987 και ο μεγάλος της Ζαχάρως, το 1982. Και οι δύο έπαιζαν αμυντικοί.

 

*Και στον α΄ γύρο είχε νικήσει ο Ενιπέας (3-1) στη Ζαχάρω. Αυτό το παιχνίδι είδαν ως 350 φίλαθλοι, λόγω και του καλού καιρού…

 

*Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θανόντα διαιτητή, Γιώργο Τσιομήτα.

 

 

Ο Μπουζούρας

Κάτοικος Μυτιλήνης έγινε πρόσφατα ο γνωστός Αμαλιαδίτης μέσος, Νίκος Μπουζούρας, ο οποίος πέρυσι ήταν βασικός με τον Αστέρα. Φέτος το καλοκαίρι μετακόμισε στον Α.Ο. Χαλκίδας, απ’ όπου πρόσφατα αποχώρησε υπογράφοντας στον Αιολικό!

 

 

«Καταπέλτης» ο Κοπανιτσάνος

Για τα αίτια της νέας αναβολής της δικαστικής υπόθεσης Κουλούρη-Κοπανιτσάνου είμαστε σαφείς για τους λόγους που δεν μπήκε σε συζήτηση κι αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Τώρα, αν υπάρχουν «παπαγαλάκια» που ομιλούν περί του αντιθέτου, τι να κάνουμε εμείς. Ως φαίνεται αυτά τα «παπαγαλάκια» εκφράζουν την άλλη πλευρά, γι’ αυτό βγήκε ο Βασίλης Κοπανιτσάνος κι έκανε ξεκάθαρη δήλωση. Η 11 Απρίλη είναι κοντά. Ας μη βιάζονται. Άλλωστε αναβλήθηκε τόσες φορές, γιατί να μην αναβληθεί για μια ακόμη!

 

 

Η σιγή

Είχε αποφασίσει η ΕΠΣ να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του 34χρονου διαιτητή, Γιώργου Τσιομήτα σε όλους τους τοπικούς αγώνες πρωταθλήματος. Άλλοι διαιτητές το κράτησαν, άλλοι το… ξέχασαν.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος