FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νικηφόρο φετινό ξεκίνημα ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μέχρι τη Λαμία έφτασε ο Κόροιβος. Το ξεκίνημά του ήταν νικηφόρο αντάξιο της ποιότητάς του και της ιστορίας του. Ο αντίπαλός του, Έσπερος, ανήκει σε κατώτερη κατηγορία, αλλά αυτό δεν λέει και τίποτε. Μετράει η νίκη-πρόκριση κι από κει και πέρα πάει για δεύτερη επιτυχία  αύριο στην Αμαλιάδα κόντρα στο Παγκράτι, που ανήκει κι αυτό στην Α2 Κατηγορία.

*Σημαντικό πως αγωνίστηκαν οι Μπεκρής, Ρούνης, Κάτζος. Πρώτος σε πόντους ο Ματαλών (17) κι ακολούθησε ο Τάταρης (14). Οι «μπλε» είχαν και 8 τρίποντα.

 

Κακά κι ανάποδα

Στη Σπάρτη για τον Παμβουπρασιακό όλα ήρθαν κακά κι ανάποδα. Απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, που έχει αξιώσεις στον όμιλο, δεν μπορείς να παίζεις για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα.  Η κόκκινη στον Λιόση στέρησε δύναμη από την ομάδα. Για την ήττα έβαλε το χεράκι της και η διαιτησία. Ο ρέφερι Αυγερινός (είχε παίξει πέρυσι ΠΑΟΒ-Ριόλο) είναι άπειρος, αλλά και οι βοηθοί χειρότεροι. Χάθηκε ένα ντέρμπι εκτός έδρας και τίποτε άλλο.

 

Έχασε στα σημεία

Την ήξεραν οι Πανηλειακοί τη Ζάκυνθο. Την έπαιξαν όπως έπρεπε, αλλά το παιχνίδι θέλει κάτι παραπάνω. Δέχτηκαν ένα γκολ, αφού χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους, ενώ δεν αξιοποίησαν 2-3 ευκαιρίες. Έτσι χάσανε οι ερυθρόλευκοι. Δώσανε όμως ελπίδες για το μέλλον.

 

Θετική εμφάνιση

Μπροστά σε αρκετό κόσμο ο Ολυμπιακός έδωσε την πρεμιέρα του στη Ζαχάρω, απέναντι στον Παναργειακό. Έκανε θετική εμφάνιση η ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη κι έδειξε πράγματα για το μέλλον. Ο γκολκίπερ Καπετανάκης κορυφαίος. Κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα του.

 

Νίκησαν οι ισχυροί

Μεγάλες νίκες πέτυχαν οι ισχυροί στον όμιλο κατά την πρεμιέρα. Φυσικά την έκπληξη έκανε ο Πανγυθεατικός, που άρπαξε τρίποντο στην Ερμιονίδα (0-1). Η ομάδα του Γυθείου πριν την πρεμιέρα άλλαξε προπονητή! Στη θέση του Ξανθάκου ο Κορίνθιος Καρσιώτης!

 

Το τρεμπλ ο Ξενοφών

Τελικά, μετά από δυνατή μάχη, που περιείχε συγκινήσεις, ο Α.Ο. Ξενοφών κατέκτησε το Κύπελλο Σούπερ Καπ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, αρκετά δύσκολα, αν υπολογίσουμε πως στο 85΄  έγινε το 3-1 και αμέσως μετά το 3-2. Έγινε αυτό που λέμε νικητής στα σημεία.

*Ο αγώνας δεν είχε χάπενινγκς και να μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομική κρίση. Υπάρχουν άλλωστε και χορηγός και διάθεση. Η παρουσία του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, λάμπρυνε την εκδήλωση, ενώ η χαιρετούρα των διαγωνιζόμενων πριν την έναρξη είναι ένα χάπενινγκ δανειζόμενο από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

*Ακολούθησε η παγκόσμια πρωτοτυπία. Η βράβευση των διαιτητών πριν την έναρξη του αγώνα!

*Ο Χρήστος Κούλης έμπειρος και αρκετά ικανός. Σωστός στα δύο πέναλτι που έδωσε. Μάλιστα το δεύτερο οριακό, αλλά το είδε καλά. Για να κρατήσει το παιχνίδι έδωσε πολλές κίτρινες ακόμη και στον Κωστόπουλο στον πάγκο της Κρέστενας! Μάλλον έκανε κατάχρηση. Με δύο λάθη ο πρώτος βοηθός στο οφσάιντ (Παναγόπουλος). Σωστός ο δεύτερος (Β. Τσάκαλης).

*Κορυφαίος των νικητών ο Άγγελος Μούτσος. Πέτυχε δύο γκολ. Το πρώτο με πέναλτι, ενώ κέρδισε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε ο Πάρης Κωνσταντόπουλος.

*Δέκα τελικές είχε ο Ξενοφών, έξι ο Ολυμπιακός.

 

Πίκρα τα Σαβάλια

Άδοξη ήττα για τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, ο οποίος έχασε (2-3) έχοντας δύο χαμένα τετ-α-τετ και μια μεγάλη ευκαιρία (έσωσε ο Πλατανίτης στη γραμμή). Ήταν αουτσάιντερ και άξιζαν καλύτερης τύχης.

*Κορυφαίος ο Θανάσης Αντωνόπουλος (Φίγκο) που σκόραρε δύο φορές και μοιραίος ο Σταυρούλιας που δεν μπόρεσε να σκοράρει, αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες.  Έπαιξε χωρίς τον τερματοφύλακα Κόλλια, ο οποίος δεν έχει κατεβεί ακόμη.

*Ο Ερνέστο Λυμπέρης πήρε την ομάδα και τον έμπειρο αμυντικό Ρούνη, αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα. Του έδωσε χρόνο συμμετοχής, αλλά ως σέντερ φορ, παρότι έβγαλε τον Σαββανίδη που ήταν στο κέντρο της άμυνας.

*Από τους παίκτες δεν φάνηκε όσο έπρεπε και ο Χοτζάι, ο οποίος πολλές φορές είναι ο κορυφαίος της ομάδας.

 

Μικρά από το Στάδιο

Λίγος κόσμος βρέθηκε το Σάββατο στον αγώνα Σούπερ Καπ. Υπάρχει αιτία. Δεν κατέβηκαν στον αγώνα ουδέτεροι φίλαθλοι. Το είχαν κάνει πριν μια εβδομάδα στον αγώνα Κυπέλλου (Ξενοφών-Αιγάλεω).

*Λάθος των διοργανωτών η τοποθέτηση των φιλάθλων αντίθετα από τους πάγκους. Τους το φώναξαν οι φίλαθλοι. Γκρίνιαζαν αλλά δεν διόρθωσαν την κατάσταση.

*Οι νικητές πήραν ως ενθύμιο το κύπελλό τους. Οι ηττημένοι έφυγαν χωρίς αναμνηστικό κυπελλάκι για τα γραφεία τους. Κάποια πράγματα δεν διορθώνονται στη διοργανώτρια!

 

Ο MVP κι άλλα

Ο Άγγελος Μούτσος ήταν ο MVP του τελικού. Τα έκανε όλα. Πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ. Ήταν κινητικός και γενικά άπιαστος.

*Συνεργασία με αποτέλεσμα έχουν ο Μούτσος και ο Πάρης. Ο Άγγελος πέτυχε γκολ από πέναλτι, ενώ την εκτέλεση του δεύτερου πέναλτι την έδωσε στον Κωνσταντόπουλο.

*Οι τελικές ήταν δέκα με επτά, με τον Ξενοφώντα να έχει τις πιο πολλές.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος