FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νέα αρχή με Κουταλιανό

Ημερομηνία: 09-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Παγκοσμίως, όταν μια ομάδα, σε παντός είδους άθλημα δεν πάει καλά, τότε την πληρώνει ο εκάστοτε προπονητής. Αυτό συμβαίνει ακόμη και στον κλασσικό αθλητισμό, πόσω μάλλον στα ομαδικά αθλήματα! Προηγείται το ποδόσφαιρο και ακολουθεί το μπάσκετ… Έτσι και ο πληθωρικός Σορώτος άφησε τη θέση του στον Μιχάλη Κουταλιανό, που έρχεται στην Αμαλιάδα να αναγεννήσει την ομάδα του Κοροίβου, η οποία τελευταία έχει χάσει το… μπούσουλα στην Α2.

*Ήδη, η ομάδα των «μπλε» κατέχει τη δέκατη θέση στους «16». Αυτό το πρωτάθλημα της Α2 είναι φοβερό. Έχασε προχτές και ο ακαταμάχητος Ηρακλής Θεσσαλονίκης από τον Ιπποκράτη Κω. Ήδη ο Κόροιβος με 5-7 ρεκόρ, ισοβαθμεί με Πευκοχώρι, Τρικούπη και Μαρούσι. Χτύπησε καμπανάκι, γι’ αυτό ήρθε ο Κουταλιανός. Το Σάββατο έχει ματς με τον Αμύντα.

 

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ιάλυσος

Το σχέδιο «Διακοφώτη» οσονούπω υλοποιείται. Οι δύο ομάδες της Ρόδου, ο Ιάλυσος και ο Διαγόρας προηγούνται στο βαθμολογικό πίνακα του 6ου Ομίλου. Η ομάδα της Ιαλυσού μάλιστα είναι πρώτη με διαφορά 6 βαθμών από το Διαγόρα και δέκα από τον τρίτο Παλληνιακό. Σαφής διαφορά και θα δούμε πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση στο β΄ γύρο που ξεκινάει την ερχόμενη αγωνιστική.

 

Στα κρύα του λουτρού

Μεγάλη ζημιά έπαθε η Νίκη Τραγανού, η οποία αναγκάστηκε στο ηλειακό ντέρμπι με τον Πανηλειακό να παίξει χωρίς τους δύο έγχρωμους Αφρικανούς που έκαναν τα δικά τους! Τώρα θυμήθηκαν πως τα νοικιασμένα σπίτια στην Αμαλιάδα δεν ήταν ευπρεπή. Τώρα θυμήθηκαν πως τα λεφτά που έπαιρναν ήταν ολίγα. Συμπαθείς τόσο ο Ζαν Ακασού, όπως και ο Ντιαλό, όμως άφησαν την ομάδα στα κρύα του λουτρού. Λέμε εμείς τι τραβάνε οι ομάδες και οι παράγοντες από τέτοιους τύπους.

 

Ανασύνταξη τώρα

Όμως για τους ανθρώπους της Νίκης το σύνθημα είναι ανασύνταξη τώρα, χωρίς τους δύο μέχρι πρότινος βασικούς της παίκτες. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί οι παράγοντες της ομάδας. Ήδη έχουν ενισχυθεί με το Σωτηρόπουλο και όπως φαίνεται θα μείνει και ο Φώτης Σκοζάι, ο οποίος σκόραρε με τον Πανηλειακό μ’ ένα εκπληκτικό τέρμα.

 

Σε… δόσεις η Α2

Σε δύο δόσεις θα γίνει η πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου της Α2 Κατηγορίας. Αναβλήθηκε το παιχνίδι Αργοναύτης-Ίφιτος, γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο, αφού στη Σπιάντζα θα παίξει ο Πέλοψ Πύργου με τους Λέοντες. Αναβλήθηκε όμως και το Πέλοψ Πελοπίου-Ηλειακός Βαρθολομιού για κάποιο λόγο που σε εμάς δεν έγινε γνωστός!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Σήμερα, αφού είναι φευγάτα τα καλικατζάρια και τα κατσιμπουχέρια, θα γίνει η πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου στην Α΄ τοπική. Αυτή η αγωνιστική περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι στο «Ντ. Παπαγεωργίου» ανάμεσα στον Ενιπέα και τον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Γλιτώνει το ψοφόκρυο το Σκουροχώρι καθώς έχει το καθιερωμένο του ρεπό, όπως και ο Αλφειός, αφού η Α.Ε. Πηνείας αποσύρθηκε.

*Η 16η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια για το μέλλον των ομάδων που πρωταγωνιστούν. Έτσι, ο Α.Ο. Ξενοφών θα υποδεχτεί τη Δόξα και ο Ηλειακός Λεχαινών, με το Δούμα πλέον στον πάγκο, θα παίξει με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως.

*Για τα γούρια και τη νέα χρονιά δεν θα κάνουμε προβλέψεις για την παρουσία του «2».

 

Νέα αναβολή για τις Μικτές

Και νέα αναβολή είχαμε στους αγώνες των Μικτών ομάδων. Ο χιονιάς που έχει ενσκήψει υποχρέωσε την Επιτροπή της ΕΠΟ να αναβάλλει όλους τους αγώνες των ομίλων, εκτός του 13ου, εκείνον δηλαδή στον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του Αιγαίου, γιατί ήδη οι ομάδες βρίσκονται στη Σύρο!

 

Φαινόμενο!

Παρά τα χιόνια, παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα είχαμε Αη Γιαννιού, δηλαδή χρονιάρα μέρα, αφού γιόρταζε η μισή Ελλάδα, στη Διαιτησία είχαμε επιμορφωτική συνάντηση. Την είχε ορίσει προ πολλού ο πρόεδρος της ΕΠΣ, που δεν αφήνει την Επιτροπή να κάνει κουμάντο. Ο Μάνθος ήρθε από την Πάτρα για να διδάξει σε δέκα διαιτητές! Είναι αδύνατο να έγινε επιμορφωτική διαιτησίας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Έγινε όμως στη ΕΠΣ Ηλείας. Φαινόμενο.

 

Ευτυχής βάφτιση

Ανήμερα τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Σαλμώνης, έγινε η βάφτιση του τριτότοκου παιδιού του πρώην αρχηγού της Προόδου Σαλμώνης, Βασίλη Σπερδούλη και της συζύγου του Μαρίας. Είναι αγοράκι και πήρε το όνομα του αξέχαστου παππού του, Φώτη, ο οποίος είχε προσφέρει πολλά στον ποδοσφαιρικό σύλλογο του χωριού. Νονά η χαριτωμένη Σπυριδούλα Μπάστα, που το υποδέχτηκε από την κολυμβήθρα. Ευχόμαστε να τους ζήσει ο Φωτάκης!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος