FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μίκρυνε η διαφορά στην κορυφή

Ημερομηνία: 05-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στους τρεις πόντους προσέγγισε ο Διαγόρας  Ρόδου τον Ιάλυσο, αλλά ο «ιστορικός» δεν έχει κάνει το ρεπό του, οπότε η ομάδα από την Ιαλυσό μπορεί ακόμα να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Υποχώρησε ο Παλληνιακός, που εδώ στον Πύργο γνώρισε τη δεύτερη φετινή ήττα του (πρώτη είχε γνωρίσει στην Ιαλυσό).

*Ωστόσο  η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι δυνατή και θα διαρκέσει. Λόγου χάρη, αν ο ΠΑΟΒ νικήσει σήμερα το Φοίβο, τότε θα πλησιάσει το Διαγόρα στον πόντο!

*Κατά τα άλλα, η δέκατη αγωνιστική πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, όπως οι νίκες του Πανηλειακού και της Νίκης καθώς και η Νίκη του Διαγόρα Ρόδου στον Πύργο επί του Αστέρα. Εντυπωσιακή η επιτυχία του Διαγόρα Βραχνεΐκων που ανάγκασε τον Ιάλυσο σε λευκή ισοπαλία.

 

Θέμα αυτοπεποίθησης

Για τον Παμβουπρασιακό ο σημερινός αγώνας στο σμαραγδένιο νησί με το Φοίβο Κρεμαστής, είναι θέμα αυτοπεποίθησης των παικτών του Μίκι Τσίρκοβιτς στις δυνάμεις τους. Είναι ανώτεροι σ’ όλους τους τομείς από τους Ρόδιους και με προσοχή και σκέψη στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν το διπλό. Ο Φοίβος έχει νικήσει ως τώρα μόνο τη Νίκη Τραγανού (1-0). Έχει ακόμη τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες! Μοναδικό πρόβλημα για τη «Μπάρτσα» ο Λιόσης που έχει ποινή μιας αγωνιστικής. Θα σφυρίξει ο Κακουλίδης (Θράκης).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Για πρώτη φορά, αν δεν απατώμαι, από την αρχή του πρωταθλήματος ο Α.Ο. Μακρίσια που έχασε στο «Ντ. Παπαγεωργίου» του Λαντζοΐου είναι εκτός τετράδας. Την απολαμβάνει ήδη ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, παρέα με τα Σαβάλια, τον Α.Ο. Ξενοφών και τον Ενιπέα στους 26 βαθμούς και οι τρεις. Η ομάδα του Ενιπέα που νίκησε τον Α.Ο. Μακρισίων διαθέτει την καλύτερη επίθεση (+28) και την καλύτερη άμυνα (-6) του πρωταθλήματος, Η σειρά αυτή δύσκολα θα μεταβληθεί ως το τέλος του α΄ γύρου.

*Είχαμε προβλέψει πως το «2» θα ερχόταν σε δύο αγώνες, όπως κι έγινε (Ζαχάρω-Κουρτέσι). Η έκπληξη ωστόσο γράφτηκε στα Σαβάλια, όπου οι γηπεδούχοι άφησαν ισοπαλία στην Προοδευτική! Ήταν η πρώτη φετινή ισοπαλία για την ομάδα της Μανολάδας, η οποία κάπου θα την έκανε εκτός έδρας!

*Μεγάλο σκορ σε βάρος του Αίαντα πέτυχε η Ολυμπιάδα Γουμέρου με καρέ τερμάτων. Ήταν η πρώτη φετινή νίκη της Ολυμπιάδας στο γήπεδό της!

 

Η έβδομη φετινή νίκη

Την έβδομη φετινή νίκη του πέτυχε ο Α.Ο. Ξενοφών επί του Λ. Αστέρα με 2-0 κι έπιασε τα Σαβάλια στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο αγώνας έγινε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, γεγονός που διευκόλυνε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αν ήταν περισσότερο έμπειροι μπορούσαν να κερδίσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

*Ο Α.Ο. Ξενοφών παρατάχτηκε με τον στρατευμένο Μπακατσέλο, αλλά ο τελευταίος φάνηκε επηρεασμένος από τη στράτευσή του. Ο Μιλοσέσκι και ο Ηλιόπουλος «καθάρισαν» το παιχνίδι με τα γκολ που πέτυχαν, ενώ οι δύο πλάγιοι μπακ  των γηπεδούχων (Ηλιόπουλος, Γαλανόπουλος) ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης του Α.Ο.Ξ..

*Να σημειωθεί πως στο 37΄ ο Πάρης πέτυχε γκολ από κανονική θέση αλλά ο βοηθός Καραμέρος ύψωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ και ο διαιτητής Γεωργόπουλος το ακύρωσε!

 

Με μισή ομάδα

Με μισή ομάδα κατέβηκε να παίξει τη Δευτέρα στο Λαντζόι ο Α.Ο. Μακρισίων. Με μισή ομάδα και τρία… μωρά, τα οποία πήραν όλα χρόνο συμμετοχής. Απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Τσίτσος, Μπατζάκας, Σκουρής, Χριστόπουλος, Κουβελιώτης (έπαιξε λίγο στο τέλος), Αντύπας. Απομονωμένος ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Άγγελος Μούτσος, δεν παίχτηκε, δεν πήρε πάσες, δεν τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα.

 

Ο Ν. Μπακοβασίλης

Στον αγώνα Ενιπέα-Α.Ο.Μ. έδωσε το «παρών» από την κερκίδα που είχε κάπου 200 φιλάθλους, ο χορηγός της ομάδας του Λαντζοΐου, Νίκος Μπακοβασίλης. Στο 61΄ του αγώνα στην περιοχή του Α.Ο.Μ., ο Διονυσόπουλος κράτησε με τα χέρια το Στροφύλλα και αρκετοί φώναξαν για πέναλτι. Όμως ο Μαρκαντωνάτος δεν σφύριξε. Τότε από την κερκίδα ακούστηκαν από κάποιους οπαδούς των γηπεδούχων τα σχετικά «γαλλικά». Παρενέβη τότε ο Νίκος και τους ζήτησε να σταματήσουν, ώστε να μη χαλάσει το καλό κλίμα της συνάντησης, όπερ και εγένετο.

*Να σημειώσουμε πως το ντέρμπι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Άλλωστε η διαιτησία του Μαρκαντωνάτου δεν είχε προβλήματα. Ο κορυφαίος σήμερα στην Ηλεία διαιτητής έδειξε μόνο 3 κίτρινες κάρτες.

 

Δεν έπαιξε ο Κένταυρος Σώστη

Επειδή είχαμε γράψει ένα σχόλιο για το επεισόδιο που έγινε στον αγώνα Σώστη-Αμαλιάδα 2008, να συμπληρώσουμε πως το ματς της τελευταίας αγωνιστικής Σώστη-Αίολος δεν έγινε. Επειδή κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες ότι το παιχνίδι ανέβαλε η ίδια η ΕΠΣΗ, διερευνήσαμε το θέμα και μάθαμε πως το ίδιο το σωματείο του Σώστη, ζήτησε αναβολή, ώστε πρώτα να βγει η απόφαση για την τύχη του αγώνα, όπου είχαμε το μεμονωμένο επεισόδιο κατά του διαιτητή του αγώνα.

Ο νεαρός Κόσκορης

Στο όντως βαρύγδουπο 1-4 του γηπέδου Λεχαινών, ο 16χρονος Κόσκορης ήταν το πρόσωπο του αγώνα με τα δύο γκολ που πέτυχε! Ο νεαρός ως τότε δεν είχε πετύχει γκολ με την ομάδα του Κουρτεσίου. Τα κατάφερε όμως προχτές μια χαρά, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος