FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Με τους… πασάδες του Αιγίου

Ημερομηνία: 02-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σημαντική έξοδος του Παμβουπρασιακού στο Αίγιο, όπου θα αντιμετωπίσει το βελτιωμένο Παναιγιάλειο. Ανώτερη η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς θα παλέψει για θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα υποχρεωθεί να παίξει χωρίς τον κίλερ Μικελάτο που θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Θα σφυρίξει ο Ξηρογιάννης από τη Βοιωτία που διανύει τον τρίτο χρόνο στη Γ΄ Εθνική. Βλέπουμε διπλό, γιατί υπάρχει ανωτερότητα της ομάδας της Βάρδας. Οι αντίπαλοι συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια.

Με… νεοσύλλεκτο διαιτητή

Οι Βραχναίοι έχασαν στο τοπικό ντέρμπι από τους Ριολίτες. Δεν πάνε καλά και απειλούν τον Πανηλειακό στο γηπεδάκι με τον τεχνητό χλοοτάπητα. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει, ελέω διαιτησίας, ενώ φέτος πάνε χωρίς τον Μπαρμπαρούση, που έκανε τη βλακεία με τον Αχαρναϊκό και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Δυσκολάκι το παιχνίδι. Θέλει σωστή διαχείριση από πλευράς Μαντζούνη. Σφυρίζει ο Αυγερινός (Αρκαδίας) από τους νεοσύλλεκτους της κατηγορίας, μετά το καλοκαιρινό ξεσκαρτάρισμα!

Για το πρώτο τρίποντο

Μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στη Νίκη, η οποία θα προσπαθήσει για το πρώτο φετινό τρίποντο απέναντι στη Θύελλα Ραφήνας, η οποία έχει χάσει την αρχική της λάμψη, όταν δάμασε τον Πανηλειακό και τον Αστέρα. Η ομάδα του Τραγανού με ανεβασμένο ηθικό με το «Χ» στη Ρόδο, θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα. Είναι ενισχυμένη πλέον και δυνατή. Θα σφυρίξει ο Ρούτσης (Κορινθίας) τρίτο χρόνο στην κατηγορία.

Σκληρή μάχη στο Μενίδι

Ενισχύθηκε ο Αστέρας και αν οι ξένοι είναι αξιόλογοι, τότε θα έχει τύχη στο Μενίδι. Ο Αχαρναϊκός έχει κάνει μία νίκη επί του Ριόλου, ενώ το καλό του αποτέλεσμα ήταν το προχτεσινό με τον Πανηλειακό. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας, δύσκολος, με αβέβαιο αποτέλεσμα. Θα σφυρίξει ο Πειραιώτης διαιτητής Μπαλαχούτης, που μπήκε πέρυσι στον πίνακα Γ΄ Εθνικής.

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πολλά δυνατά παιχνίδια και το ντέρμπι της Βουπρασίας (Προό-Δόξα) περιλαμβάνει η έβδομη αγωνιστική της Α1 Κατηγορίας. Ο Ενιπέας πάει στο Επιτάλιο, ο Ξενοφών στο Γούμερο, ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Σαβαλίων αντιμετωπίζει τον Αίαντα και λογικά θα επικρατήσει. Βλέπουμε τρία διπλά σίγουρα, ενώ συζητείται και το τέταρτο. Ακλόνητοι οι άσοι στα Σαβάλια, τα Λεχαινά και το Κουρτέσι. Σας δώσαμε τα προγνωστικά μας. Καλό μήνα να έχουμε, χωρίς βία στα γήπεδα.

Πάλι οι κίτρινες κάρτες!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΠΣ Ηλείας διατηρεί το προνόμιο να είναι η μόνη Ένωση πανελλαδικά που τηρεί τη διάταξη του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα, περί κίτρινων καρτών, στα τοπικά πρωταθλήματα. Αν κάποιος από εκεί μέσα γνωρίζει άλλη Ένωση, καλόν είναι να μας το αναφέρει. Πέρυσι, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ μας έλεγαν διάφορες δικαιολογίες και υποστήριζαν πως φέτος δεν θα ίσχυαν οι κίτρινες. Διαψεύστηκαν!

*Έχει ενδιαφέρον η άποψη του προέδρου Άρη, πως με το μέτρο των κίτρινων καρτών, περιορίστηκαν οι κόκκινες! Έκανε σχετική έρευνα και το υποστηρίζει;

Η ένσταση Ιφίτου

Αφορμή για τα πιο πάνω μας δίνει η ένσταση του Ιφίτου, κατά Αετού Κέντρου (Α2 Κατηγορία παρακαλώ), επειδή ο παίκτης του τελευταίου, Τσάκος, είχε 4 κίτρινες κάρτες. Φαίνεται πως ο Φανούρης δεν μέτρησε καλά τις κάρτες του Τσάκου. Δεν είχε τεφτέρι να τις περνάει. Το μόνο που ξέρει ο Φανούρης είναι να λέει «ναι» σε όλα στις συνελεύσεις της ΕΠΣΗ!

Έβδομο σερί ο Μαρκαντωνάτος

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το σερί του Μαρκαντωνάτου. Την Κυριακή που έρχεται πάει στο Πάμισος-Ύπατον με βοηθούς τους Πήττα, Καραλή. Το προηγούμενο Σάββατο ήταν στο Άργος (Παναργειακός-Παναρκαδικός), όπου ο Ντούλης, παρατηρητής διαιτησίας τον βρήκε άριστο. Την Τετάρτη πήγε Τρίπολη (Μικτή Αρκαδία-Κορινθία). Μαζί του είχε πάει και ο Σταυρόπουλος και σφύριξε τις Μικτές Κ14 των παραπάνω ΕΠΣ. Όμως στη Γ΄ Εθνική δεν ορίστηκε, γιατί πρέπει πρώτα να δώσει εξετάσεις και να περάσει αγωνιστικά τεστ!

*Γίνεται δηλαδή ένα αλαλούμ στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Στις πρόσθετες αξιολογήσεις έγιναν ιλαροτραγωδίες με τις εντάξεις και αφαιρέσεις διαιτητών και παρατηρητών ανάλογα με τις θέσεις των ΕΠΣ. Μπήκαν και 2-3, όπως ο Σταθόπουλος, γιατί είχαν θείο στην… Κορώνη!

Συνεχείς εξετάσεις

Συνεχίζουν οι διαιτητές να δίνουν εξετάσεις τοπικές. Εξεταστές ο Μάνθος και οι υπόλοιποι. Στις εξετάσεις παρατηρητών διαιτησίας (τις δεύτερες) ένα μέλος της Επιτροπής υπαγόρευε στους κολλητούς του τις σωστές απαντήσεις! Μάθαμε, πως πρόσφατα δώσανε για τρίτη φορά εξετάσεις ορισμένοι διαιτητές εν ενεργεία. Όχι όμως και οι μη εν ενεργεία!

*Και για να μην ξεχνιόμαστε ο Μάνθος πάει στη Ζάκυνθο (Καταστάρι-Καλαμάτα) και ο Κυριακάκης στην Κ. Αχαΐα, που παίζει ο Ριόλος με το Διαγόρα Ρόδου.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος