FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κόντρα στον τρομερό Αμύντα!

Ημερομηνία: 24-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Και ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα Μ. Τετάρτη, καθώς οι ομάδες του μπάσκετ της Α2 είναι υποχρεωμένες να παίξουν για την 28η αγωνιστική. Έτσι, οι «μπλε» του Σπύρου Σαμόλη πάνε Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσουν το φοβερό και τρομερό Αμύντα στο γήπεδο Υμηττού. Είναι η ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στο Κλειστό της Ήλιδας (63-70), τότε που οι ομάδες περνούσαν από την Αμαλιάδα κάπως εύκολα. Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο Σαμόλης έχει δώσει το κάτι παραπάνω στους παίκτες, οι περισσότεροι των οποίων έχουν βρει τον εαυτό τους και προσφέρουν κάτι τι παραπάνω.

*Στο ματς θα σφυρίξουν οι Παντελίδης, Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς), Πιτσίλκας (Θεσσαλίας). Ο τρίτος ήταν και προχθές στην Αμαλιάδα.

 

Αρχίζει το ματς

Μεγαλοβδόμαδο κι αρχίζει το ματς στα πλέι-οφ της Α΄ τοπικής. Θα τραβηχτούν τα τέσσερα σωματεία, ώσπου θα βρουν την άκρη αρχές Ιουνίου. Η πρώτη αγωνιστική είναι σπουδαία. Είναι αγώνες τρομεροί, γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

*Στο «Ντ. Παπαγεωργίου» του Λαντζοΐου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρώτος της κανονικής περιόδου (Ενιπέας) με τον τρίτο (Αλφειό). Στην κανονική περίοδο είχε επικρατήσει 3-0 ο Ενιπέας.

*Στο δημοτικό Ζαχάρως θα έχουμε για μια ακόμη φορά το ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κυπελλούχο Α.Ο. Ξενοφών. Στην κανονική περίοδο οι ομάδες είχαν βγει ισόπαλες 1-1. Τώρα τι μέλλει γενέσθαι;

 

Η ισοπαλία στο Γούμερο

Έγινε στο Γούμερο το πρώτο παιχνίδι διαβάθμισης. Η ισοπαλία (1-1) τίποτε δεν λέει για το Σκουροχώρι. Ήθελε τη νίκη. Έμεινε στην ισοπαλία. Έχασε παίκτες λόγω κίτρινου πυρετού! Μάλιστα δύο πήραν κόκκινη, ώστε να είναι παρόντες σε τρίτο παιχνίδι (Μουγκός, Τσιτσιρόπουλος). Όλα όμως, όπως φαίνεται, θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι. Και να νικήσει ο Λ. Αστέρας θα χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι πάλι στο Γούμερο.

*Και δύο λόγια για τη διαιτησία στο Γούμερο, επειδή διαβάσαμε κάποια σχόλια. Ο Κούλης σωστά αποφάσισε στη φάση του 93΄. Η μπάλα στην παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Όσον αφορά την κάρτα ήταν κόκκινη στον παίκτη του Λ. Αστέρα, διότι τον εξύβρισε!

 

Λάθος

Κάνει μεγάλο λάθος η Επιτροπή Διαιτησίας καθώς και έγκλημα να κάνει ένας διαιτητής, θα μείνει μια αγωνιστική εκτός ορισμών. Όμως έτσι δεν γίνεται τίποτε. Δεν προάγεται ούτε προασπίζεται το άθλημα. Εδώ ο άλλος χάνει ολόκληρη κατηγορία!

 

Τρομερό ματς στο Κατσαρού

Φούντωσε το ενδιαφέρον στα μπαράζ της Α2 Κατηγορίας. Βρισκόμαστε στη 2η μόλις αγωνιστική και ο Νέος Κόροιβος Κατσαρού επικράτησε της Δάφνης με σκορ 4-2. Τρομερό ματς με τη Δάφνη να έχει τρεις κόκκινες κάρτες (!). Έπαιξε από το 55΄ με δέκα, λόγω αποβολής του Ντούγκα, επειδή στέρησε από αντίπαλο γκολ (σωστή απόφαση). Αργότερα είδε δεύτερη κίτρινη ο Βαρβαρέσος και στη λήξη ο Σώκαλης. Και για τις δύο αυτές αποβολές «φωνάζει» η Δάφνη, δια του γενικού αρχηγού της, Κώστα Αντίοχου.

*Η Δάφνη προηγήθηκε 0-1 με τον Δρακόπουλο, αλλά ο Οικονομίδης με δύο γκολ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Κύριλλου Παλαιολόγου. Ισοφάρισε 2-2 με πέναλτι ο Βάσσος, αλλά ο Δ. Γαλανόπουλος (που μπήκε αλλαγή) έδωσε προβάδισμα 3-2 στους γηπεδούχους, για να κλείσει το σκορ στη λήξη ο 17χρονος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, γιος του παλαίμαχου παίκτης της ομάδας, Γιάννη, που έγραψε τη δική του ιστορία στον Κόροιβο.

 

Ισόπαλοι οι «Πέλοπες»

Ισόπαλοι 1-1 έμειναν στο Ενωσιακό γήπεδο οι δύο Πέλοπες, του Πύργου και του Πελοπίου. Προηγήθηκε ο γηπεδούχος στο 54΄ με τον Χάρη Κανελλόπουλο. Στη συνέχεια η ομάδα του Πελοπίου πήρε την πρωτοβουλία και ισοφάρισε με τον Ζαφείρη στο 80΄. Πολύ καλό παιχνίδι κι εδώ.

*Σήμερα αν και είναι Μ. Τετάρτη οι ομάδες συνεχίζουν με τους αγώνες της τρίτης αγωνιστικής.

 

Άλλοι Κυπελλούχοι

Την ώρα που γινόταν στο Ενωσιακό ο τελικός Κυπέλλου της Ηλείας, γίνονταν κι άλλοι τελικοί. Για παράδειγμα στην Ξάνθη, ο Ορφέας έπαιρνε το Κύπελλο από την Ασπίδα. Στην Κέρκυρα έβγαινε Κυπελλούχος ο Φινοκαλιακός, στην Πιερία το έχανε ο μέγας ποτέ Πιερικός από την Α.Ε. Καστρίτσας!

Στα Δωδεκάνησα ο Διαγόρας νικούσε τον Απόλλωνα Καλυθίων και στη Βοιωτία αναδεικνυόταν Κυπελλούχος το Ύπατο, ενώ ο Μάγκας άνοιξε την εκδήλωση με το κλαρίνο!

*Κυπελλούχος έχει βγει ακόμη η Καλαμάτα, ο Παναργειακός, ενώ σήμερα θα γίνει ο τελικός της Αχαΐας (Παναιγιάλειος-Ατρόμητος Πάτρας).

 

Έγινε η δίκη κατά Άρη

Από το πρωί χθες συνεχίστηκε η αυτεπάγγελτη από τον Εισαγγελέα δίκη κατά του προέδρου της ΕΠΣ, Άρη Κουλούρη. Εξετάστηκαν άπαντες οι μάρτυρες και ο καθένας έλεγε τα δικά του, την άποψή του, τα ντοκουμέντα του. Ο ένας είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Κουλούρη. Ο υπογράφων είχε κάνει δήλωση μετανοίας, όπως το 1950, μετά τον εμφύλιο, που ο κοσμάκης υπέγραφε δήλωση μετανοίας επειδή ανήκε στο ΚΚΕ. Ο έτερος γιατί δεν πήγε στην αστυνομία.

*Παρατρεχάμενοι δώθε, κακείθεν. Παρών και ο πρόεδρος της ΠΑΚ και αρχηγός της αντιπολίτευσης, Πέτρος Μπηλιώνης. Αλλού θα διαβάσετε περί της απόφασης, αν,  βέβαια, εκδοθεί αυθημερόν.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot