FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η μεγάλη επιστροφή του Πέλοπα

Ημερομηνία: 28-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Πέλοπας  είναι από τα παλαιότερα σωματεία του Πύργου και ιδρύθηκε από φιλάθλους της ανατολικής πόλης. Συν τω χρόνω μετεξελίχτηκε σε «κλαμπ» κλειστό και οργανωμένο. Φέτος, με πρόεδρο το Γιάννη Πλεμμένο και προπονητή το Μάκη Κόκκαλη έκανε το μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην Α΄ τοπική έπειτα από 13 χρόνια. Είχε υποβιβαστεί την περίοδο 2005-2006.

*Στην κανονική περίοδο πέτυχε 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και έχασε μόνο 3 φορές. Έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ ως τρίτος με ένα βαθμό που ήταν αρκετός να του δώσει την πρωτιά και την άνοδο. Άλλωστε  έκανε τρεις νίκες και μια ισοπαλία και πήρε το εισιτήριο.

*Στην κανονική περίοδο παρουσίασε την καλύτερη άμυνα (μαζί με το Βαρθολομιό -24) και την έκτη επίθεση (+48). Τις περισσότερες συμμετοχές είχαν ο τερματοφύλακας Π. Πλατής (ο κορυφαίος της Α2), ο Ντίνος Δημητρόπουλος (ιδιαίτερα διακριθείς παρά τα χρονάκια του) και ο Θάνος Γεωργίου. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Μπαχούρος με 14 γκολ, ο Γεωργίου με 10, ο Χάρης Κανελλόπουλος με 8 και ο Ντίνος 7. Ήταν γενικά ο Πέλοπας ένα καλό σύνολο. Κυνήγησε την άνοδο και την πήρε. Σημαντική η προσφορά του Μπάμπη Χριστακόπουλου αλλά και των υπολοίπων παικτών, όπως των Καλαθά, Βαρζελιώτη, Παναγόπουλου, Παπαδάτου, Λειβαδίτη, Γκόρδη, Μπουλούτα, Πότκα και των υπολοίπων που συνέβαλαν στην άνοδο!

*Με την αναφορά μας αυτή ολοκληρώσαμε την εικόνα των ομάδων Α1 και Α2 Κατηγορίας για το λήξαν έτος.

 

Επόμενη στάση: Διάλυση

Δραματικές καταστάσεις εξελίσσονται στον Ενιπέα και το ποδοσφαιρικό Λαντζόι. Ο βασικός χορηγός της ομάδας, Νίκος Μπακοβασίλης, επισημοποίησε τη στάση του, περί την απειλούμενη αποχώρησή του από την ομάδα, η οποία αποτελεί δημιούργημά του. Ήδη παραιτήθηκε η υπό το Ν. Νικολακόπουλο, διοίκηση. Παραδόθηκαν τα κλειδιά του γηπέδου «Ντ. Παπαγεωργίου» στον πρόεδρο της Κοινότητας, Νώντα Μπαρτζάκο. Επόμενο βήμα η αποδέσμευση των παικτών, οι οποίοι είχαν δελτίο μονοετούς διάρκειας.

*Ντόπιοι παίκτες δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον εμείς δεν γνωρίζουμε κανέναν, εκτός κι αν εννοούνται ως τέτοιοι οι παίκτες της ομάδας υποδομής.

*Ακούστηκε και εγράφη ότι υπάρχει προοπτική καθόδου της ομάδας χωρίς τη συνδρομή Μπακοβασίλη. Προφανώς εννοούν σε άλλη κατηγορία. Ως τέτοια λογίζεται η Β΄ τοπική. Ας φωτίσει τους επόμενους ο καλός Θεός…

 

Η γυναικεία ομάδα του Τραγανού

Όαση στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Ηλείας  η ομάδα της Νίκης Τραγανού που δημιούργησαν με μεράκι οι παράγοντες της ομάδας. Φέτος η ομάδα μετέσχε στο εθνικό πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση, πίσω από τον Ίκαρο Πετρωτού και τη Δόξα Πηγαδακίων (Ζακύνθου).

*Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Γεωργιόπουλος που μαζί με τα κορίτσια πέτυχαν σε δώδεκα αγώνες, επτά νίκες, μία ισοπαλία κι έχασαν τέσσερις φορές (τέρματα 23-21).

*Νίκησαν δύο φορές το Γύθειο (3-0 και 2-0), μία φορά το Πλατανίτι (Αργολίδας) 3-4, δύο φορές τον Άρη Τρίπολης (1-4 και 1-0) και δύο φορές τη Δόξα Πουλακίδας (Αργολίδας) 0-2 και 4-0. Έχασαν από την πρωταθλήτρια της Πάτρας (Ίκαρος) και τη Δόξα Πηγαδακίων.

 

Η πρωτοκαθεδρία

Στη Γαστούνη τσακώνονται για την πρωτοκαθεδρία. Ενώ η συγκρότηση του Δ.Σ. έβαινε καλώς, μετά από εργώδεις προσπάθειες και δύο-τρεις συνελεύσεις, όταν ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ., άρχισαν οι γκρίνιες. Κάποιοι δεν ήθελαν κάποιους (ονόματα δεν λέμε) και η δουλειά έμεινε στη μέση. Μα είναι πράγματα αυτά;

 

Το πεντακοσάρικο

Φοβερή αυτή η ΕΠΟ. Αφού έβαλε υποχρεωτική τη συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας, ζητάει ένα πεντακοσάρικο ως παράβολο συμμετοχής. Έτσι θα βγάλουν ένα μηνιάτικο του Περέιρα και θα τους μείνουν κιόλας!

 

Το μορμολύκειο και οι παραισθήσεις

Τον παράγοντα, Γιώργο Μπάδα, δεν τον γνωρίζουμε. Ακουστά τον έχουμε ως πρόεδρο του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Αποφάσισε να εμπλακεί με τον Πανηλειακό, προφανώς μέσω τρίτου προσώπου. Άλλωστε κάποιον ή κάποιους γνωρίζει, αφού συν τοις άλλοις είχε συνδράμει πέρσι τον Πανηλειακό.

*Κάποιο, λοιπόν, μορμολύκειο απέτρεψε τον κ. Μπάδα να ασχοληθεί με τον Πανηλειακό. Μπράβο  για το κατόρθωμά του. Έτσι ενεργούν εν κρυπτώ  και παραβύστω. Αυτοί που θέλουν το κακό του Πανηλειακού και τον λυμαίνονται όλα αυτά τα τρία χρόνια, ας βγουν από το σκοτάδι όπου ζουν μαζί με τους ασπάλακες. Ας βγουν στο φως.

*Και κάτι ακόμη για τον κ. Μπάδα. Ελπίζουμε όλα όσα γράφτηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα να μην είναι παραισθήσεις!

 

Αργυρόπουλος και Τσουκαλά

«Λετόνια» του κλασσικού αθλητισμού η Μαργαρίτα Τσουκαλά και ο Αμαλιαδίτης Αλέξης Αργυρόπουλος, πήραν χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες στίβου εφήβων-νεανίδων που έγιναν στην πρωτεύουσα της Πιερίας, την όμορφη Κατερίνη. Η πρώτη νίκησε στον ακοντισμό με επίδοση 48.05, ενώ ήταν τέταρτη και στη σφαιροβολία με βολή 12.53. Δεν κωλώνει πουθενά η αθλήτρια του Σάκη Καίσαρη!

*Πολύ δυνατός και ο άλτης του μήκους, Αλέξης Αργυρόπουλος, επιβεβαίωσε την κλάση του στο άλμα σε μήκος με επίδοση 7.43μ.. Ο νεαρός προπονείται με το Νίκο Καστανά και προχωρούν αμφότεροι στη λεωφόρο των επιτυχιών. Και μη νομίσει κανείς ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά…

*Μπράβο σε αυτούς, στους προπονητές τους και στα άλλα παιδιά που διακρίνονται στο στίβο και ακούγεται το όνομα της Ηλείας πανελλήνια.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot