FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: H εικόνα της Γ΄ Εθνικής

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ημιτελής έμεινε η 2η αγωνιστική στον 9ο όμιλό μας, αφού για τους γνωστούς λόγους ανεβλήθη ο αγώνας Διαγόρα-Αίαντα. Μάλιστα, είχαμε δύο διπλά και μια ισοπαλία στους αγώνες και δύο νίκες των γηπεδούχων και μάλιστα με το αναιμικό σκορ 1-0. Ίδρωσε η Αχαϊκή για να νικήσει το Σκουλικάδο και ο Παμβουπρασιακός το Ληξούρι.

*Εντυπωσιακή η νίκη της Ζακύνθου στο Διαβολίτσι με καθαρό σκορ 2-0, όπως και η νίκη του Πάμισου στο νησί επί του Α.Ο. Τσιλιβή που δείχνει αδυναμίες, ενώ υποχρεώθηκε για ένα ημίχρονο να παίξει με δέκα παίκτες! Έτσι, η ομάδα της Μεσσήνης πήρε τρανή νίκη.

 

Το πέναλτι έκρινε το ματς

Έχασε τις ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο το Διαβολίτσι και στο δεύτερο η υπέρτερη Ζάκυνθος κλείδωσε τη νίκη με πέναλτι του Κούνια, αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα το ωραίο γκολ του Σούρμπη. Το αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας) όρισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Νίκου Μαρίνου που αντικατέστησε τον Καραμαλίκη!

*Στο 89΄ έπεσε ο Εθνικός Σκουλικάδου με γκολ του Γραμματικόπουλου, ο οποίος μόλις στο 75΄ μπήκε στον αγώνα. Κάτι δείχνει το 1-0 της Αχαïκής επί της νεοφώτιστης ομάδας της Ζακύνθου.

 

Ισοπαλία στη Ναύπακτο

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στον Ναυπακτιακό και τον Παναιγιάλειο (1-1). Οι ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο, όπως είδαμε και στο βίντεο του αγώνα, ενώ ο διαιτητής Αθανασίου (Β΄ Εθνικής από την Άρτα) την πάτησε, αφού ο Ναυπακτιακός έκανε δύο φορές σέντρα! Άκουσε πολλά από τους παράγοντες, αλλά δεν πτοήθηκε!

 

Η γυναικεία ομάδα της Νίκης Τραγανού

Σε ένα μήνα περίπου η πρωταθλήτρια Γ΄ Κατηγορίας γυναικεία ομάδα της Νίκης Τραγανού, μοναδική πλέον στο νομό, θα ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας (2ος Όμιλος), αποτελούμενος από οχτώ ομάδες. Το πρωτάθλημα συγκεκριμένα θα αρχίσει στις 8 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 30 Μαΐου του 2021. Κάθε αγωνιστική θα διεξάγεται κάθε 15 μέρες ούτως ώστε τα κορίτσια να παίρνουν ανάσες και να υπάρχει και ημερομηνία για αναβληθέντες αγώνες.

Πλην της Νίκης στο πρωτάθλημα μετέχουν από την Πάτρα ο Ίκαρος Πετρωτού και ο Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων. Από τη Ζάκυνθο η γνωστή μας Δόξα Πηγαδακίων, από τη Μεσσηνία ο Εθνικός Καλαμάτας. Από την Κόρινθο ο Άρης και οι Αμαζόνες Κορινθίας. Τον όμιλο συμπληρώνει ο Πήγασος Θριασίου.

*Οι Αμαζόνες έχουν ιδρυθεί το 2013, έχουν έδρα το Λέχαιο, κοντά στην Κόρινθο και μετέχουν για 3η περίοδο στη Β΄ Εθνική.

*Ο Πήγασος Θριασίου ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα την Ελευσίνα.

*Οι παίκτριες και ο προπονητής Γιώργος Γεωργιόπουλος από την Ανδραβίδα, γνωστός παίκτης της ανδρικής ομάδας της Νίκης έχουν πολλή δουλειά φέτος. Καλή δύναμη!

 

Με Διαβολίτσι για πρόκριση

Με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου κληρώθηκε ο Παμβουπρασιακός. Καλύτερη κλήρωση δεν μπορούσε να έχει. Διέφυγε τα νησιά του Ιονίου και το εκτός έδρας. Με καλή εμφάνιση στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα έχει την πρόκριση στην… τσέπη! Και για να έχουμε το νου μας πέρυσι στη Βάρδα οι ομάδες είχαν έρθει 2-2.

 

Σημεία

Δεκαπέντε ομάδες Κυπελλούχοι, δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος. Σημεία των καιρών…

 

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό

Άργησαν αλλά την ανακοίνωσαν την κλήρωση του Κυπέλλου εκεί στην ΕΠΣΗ. Και το μυαλό ορισμένων πάει στο… πονηρό. Μου έλεγε ένας παράγοντας. Την… μαγείρεψαν αρκετά και εν τέλει την ανακοίνωσαν. Κι επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον ο άλλος πρόσθεσε: «Άλλα μας είχαν πει, άλλα ανακοίνωσαν!».

Εγώ τους τα έγραψα ο κορονοϊός είναι πρόβλημα, αλλά αν έμπαιναν 2-3 παράγοντες στην κλήρωση δε θα γινόταν και συνωστισμός!

 

Ο Στέλιος Μπατζάκας

Ο γιος του Δημήτρης Μπατζάκα, μετακόμισε στον Πειραιά για σπουδές. Έτσι έφυγε από τον Ξενοφώντα και μεταγράφηκε στο Νέο Ικόνιο, ομάδα από τις καλές της Β΄ Πειραιά. Η νέα του ομάδα είναι δυνατή, γιατί έκανε θετικό ξεκίνημα με δύο νίκες. Ο νεαρός είναι βασικός και παίζει παρέα με τον πρώτο ξάδερφό του στην ομάδα του Πειραιά. Ο ένας είναι αμυντικός, ο Στέλιος επιθετικός.

 

Καρέ ο Γ. Θεοχαρόπουλος

Στα θέματα της Α2 την περασμένη εβδομάδα είχα αναφερθεί στο κατόρθωμα του Γιώργου Θεοχαρόπουλου να πετύχει όλα τα γκολ του Α.Ο. Μακρισίων απέναντι στους Λέοντες Αμαλιάδας (4-2). Τέσσερα γκολ δεν τα λες και λίγα από τον 17χρονο κυνηγό πέρυσι στον Ξενοφώντα. Ο παίκτης μετακόμισε δίπλα στην ομάδα του Α.Ο.Μ., επειδή τελειώνει το Λύκειο και είναι καλός μαθητής και δεν έχει καιρό για προπόνηση. Πέτυχε το κατόρθωμα των τεσσάρων γκολ, το ένα με πέναλτι. Στον Α.Ο. Μακρισίων παίζει και ο αδερφός του, Κώστας. Προπονητής του ο Δημήτρης Μπατζάκας, που φιλοδοξεί για μια καλή πορεία κι όπου φτάσει!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος