FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Γιατί παράνομες και αντιδημοκρατικές;

Ημερομηνία: 11-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δεν έχουμε εξαντλήσει το θέμα των ενωσιακών εκλογών (Μάης του 2021). Στις 9 Ιουνίου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης (Πέτρος Μπηλιώνης) έστειλε στον Τύπο επιστολή υπό τον τίτλο «Παράνομες και αντιδημοκρατικές οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας». Σε αυτή την επιστολή δεν πήρε απάντηση από κανέναν. Ο νικητής Άρης Κουλούρης και όλοι οι εκλεγέντες και μη εσιώπησαν σε αυτή την πρόκληση. Δεν ήθελαν να προκαλέσουν ή σκέφτηκαν «ουαί τοις ηττημένοις». Όπως και να ’χει αυτοί οι διοικούντες την Ένωση, έχουν ως αρχή να μην απαντούν στις προκλήσεις. Κάνουν όμως κάτι άλλο. Πάνε στα δικαστήρια όσοι λένε τη γνώμη τους!

 

Άλλη μία μήνυση

Αυτή είναι μια αρχή που δεν την αντιβαίνουν. Γι’ αυτό κάτι ξέρει ο υπογράφων, ο Κώστας Φωτόπουλος και ο Μπηλιώνης… Όμως εμείς θα ξεψαχνίσουμε αυτή την επιστολή και θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Το πολύ-πολύ να δεχτούμε άλλη μία μήνυση!

 

Αντιδημοκρατικές

Οι εκλογές ήταν τω όντι αντιδημοκρατικές, όπως ισχυρίζεται ο κ.Μπηλιώνης, διότι σε αυτές πήραν μέρος μόνον 16, από τα 50 τόσα σωματεία. Δύο είχαν αποκλειστεί, γιατί υπήρχε ο Νόμος Αυγενάκη που απαγόρευε. Ψήφισαν όμως οι Πρίγκιπες Λεχαινών, γιατί μετείχαν στο παιδικό πρωτάθλημα!

 

Ο έχων την εξουσία

Οι 16 ομάδες αποτέλεσαν το οχυρό πάνω από το οποίο έγινε η «επίθεση». Πρώτον τις ομάδες γνώριζε από καιρό ο Πρόεδρος και τις έκανε δικές του. Είχε τον τρόπο. Είχε την εξουσία. Αν υπήρξαν και καμιά πενταριά που δεν θα ήταν στο πλευρό του, δεν τους είχε και ανάγκη. Απλώς το πρώτο αίτημά τους δεν θα το έκανε δεκτό! Απλά πράγματα. Ο έχων την εξουσία είναι πάντα ισχυρός.

*Οι πρώτες εκλογές, τέλη Μάρτη, αναβλήθηκαν για τους γνωστούς λόγους (πανδημία). Οι δεύτερες, κατά Μάη, για τον ίδιο λόγο δεν έπρεπε να γίνουν. Οι προσπάθειες του Μπηλιώνη να τις αναβάλει δεν τελεσφόρησαν.

 

Ο νοών νοείτω

Στην επιστολή του ο κ. Μπηλιώνης «τα σούρνει» στους παράγοντες των σωματείων «Εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να βάλω σε πλειστηριασμό τις εκλογές». Ο νοών νοείτω. Αφήστε που ο άλλος του είπε ότι στη Ζάκυνθο οι εκλογές στοίχισαν 9 χιλιάδες ανά σωματείο!

 

Καταπατήθηκαν οι διαδικασίες

Φυσικά οι δημοκρατικές διαδικασίες, όπως λέει, καταπατήθηκαν. Γιατί οι εκλογές έγιναν στο προαύλιο του Ενωσιακού γηπέδου. Τώρα πώς κρίθηκε η απαρτία είναι άλλων παπά ευαγγέλιο. Έπειτα οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να πάρουν χαρτί μέλους, γιατί υπήρξαν σωματεία που αρνήθηκαν να δώσουν, ενώ ο Πέλοπας (Πύργου) έδωσε στον Πρόεδρο! Άλλοι ετοίμαζαν λαγούς με πετραχείλια και στο τέλος το έπαιξαν αδιάφοροι, ενώ ένα σωματείο έστειλε τη σύζυγο του προπονητή να ψηφίσει.

 

Το λάθος

Η απόφαση της παράταξης Μπηλιώνη να μην κατεβεί στις εκλογές ήταν κατά την γνώμη μου λάθος. Όσοι κατέβηκαν στις πρώτες εκλογές (Μπηλιώνης, Ιακωβάκης) έπρεπε να κατεβούν, αλλά σκέφτηκαν ότι θα τις νομιμοποιήσουν! Ο παράγοντας του Ηλειακού Λεχαινών κατέβηκε, είδε ιδίοις όμμασι, έκανε τις ενστάσεις του, κάποιοι τον λοιδόρησαν (ίσως), αλλά ουδείς τόλμησε να τον ψέξει!

 

Ο Αίας

Ανακατεύτηκε στις εκλογές κι ένας δήμαρχος, γιατί γίνονται και αυτά. Πήγε και ψήφισε και ο Αίας, που είχε πει πως θα κατεβάσει υποψήφιο στο πλευρό του Μπηλιώνη. Οι κακές γλώσσες λένε πως πήγε και ψήφισε η κόρη ενός παράγοντα. Τέλεια.

 

Παράνομες

Οι εκλογές ήταν όντως παράνομες, όπως διατείνεται ο Μπηλιώνης, γιατί δεν μετέσχον όλα τα σωματεία. Είναι γνωστή η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου που έκανε δεκτή την ένσταση τριών σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, επειδή δεν τους επετράπη να μετάσχουν στις εκλογές. Μπορούσε κι εδώ να γίνει αυτό, αλλά πού να βρεις τα σωματεία να στηρίξουν την ένσταση. Όλα θα κρύβονταν πίσω από το δάκτυλό τους.

 

Χωρίς αντίπαλο

Αυτή είναι η μικρή-πικρή ιστορία των τελευταίων εκλογών. Το 2017 έπαιξε ο παιδίατρος χωρίς αντίπαλο και τώρα χωρίς αντίπαλο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος