FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Φουλάρει για τη νίκη ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επίσημη πρώτη για το νέο πρωτάθλημα του Κοροίβου στην  Ήλιδα. Μετά την αναπάντεχη ήττα από το Ανατόλια, υποδέχεται τον Αμύντα και πάει για καθαρή νίκη. Η ιστορική ομάδα της Αθήνας έχασε στην πρεμιέρα από τον Οίακα και θα παλέψει κι αυτή. Όμως δεν έχει ελπίδες στο Κλειστό της Αμαλιάδας. Έστω και δύσκολα το ροζ φύλλο αγώνα ανήκει στους «μπλε».

*Θα σφυρίξουν οι Αντ. Αναστόπουλος, Νάστος, Τσιμπούρης, άπαντες του Συνδέσμου Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Είχαν σφυρίξει και στο Κύπελλο με το Παγκράτι.

 

Επάνοδος στις νίκες

Μετά την ανέλπιστη ήττα στο Ναύπλιο, ο Παμβουπρασιακός θέλει να επανέλθει στις νίκες με αντίπαλο τη Ζάκυνθο, η οποία είναι στους 6 βαθμούς, έναντι τριών των γηπεδούχων. Επειγόντως νίκη με τους νησιώτες, οι οποίοι την παρελθούσα Κυριακή νίκησαν στα χασομέρια το νεοφώτιστο Διαβολίτσι. Δεν έχουν την ομάδα που μπορεί να περάσει από τη Βάρδα. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Ντίνος Σπυρόπουλος.

*Θα σφυρίξει ο νέος Αχαιός ρέφερι Φωκάς. Άπειρος μεν αλλά που προσπαθεί για το καλύτερο.

 

Με ηθικό η Ζαχάρω

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο, όσο κι αν είναι ικανός ο αντίπαλος, αν τον παίξεις θαρρετά και σωστά, μπορείς κάτι να πάρεις. Ισχύει για το παιχνίδι Ολυμπιακού-Σπάρτης. Οι Λάκωνες είναι πρωτοπόροι μετά την τρίτη αγωνιστική και μάλιστα χωρίς ήττα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το παιχνίδι για τους Ζαχαραίους είναι δυσκολότατο, ιδίως αν δεν παίξει ο Γκόμεζ. Το γήπεδο θα γνωρίσει… πιένες.

*Θα σφυρίξει ο άπειρος Μεσσήνιος ρέφερι Ρέκκας. Ο Θεός φυλάξοι.

 

Πάρτε κάτι στο Τσιλιβή

Δυσκολότατη η αποστολή του Πανηλειακού στο νησί του Αγ. Διονυσίου. Θα δοθεί σκληρή μάχη με τους πρωταθλητές Ζακύνθου, που έχουν στις τάξεις τους τον  περίφημο και αγέραστο Λιβέρη, που έχει παίξει και στον Πανηλειακό. Αυτός θέλει μεγάλη προσοχή. Τώρα τα δεδομένα ως προς τη σύνθεση έχουν ως εξής: δεν προλαβαίνει ο Π. Τσίγκρηλας και απών θα είναι και ο Δαλαβούρας. Ρέφερι ο Χρονάς (Αχαΐας) που ελπίζεται πως θα κόψει στη μέση το καρπούζι.

 

Άρχισαν τη γκρίνια

Δεν πρόλαβε να ορθοποδήσει ο Πανηλειακός και άρχισε η γκρίνια! Η εσωστρέφεια σε όλο της το μεγαλείο. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι βάζουν χέρι στους ανθρώπους που αν δεν είχαν αναλάβει δεν θα υπήρχε στη Γ΄ Εθνική ο Πανηλειακός;

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μόλις έχουν πάρει μπρος οι μηχανές. Τα πράγματα για κάποιες ομάδες δεν πάνε καλά. Στους μηδέν βαθμούς η Προοδευτική και ο Ν. Κόροιβος. Στους 6 βαθμούς ο Αίας και η Δόξα. Βίοι αντίθετοι. Ο Αίας θα πάει στο Λαντζόι για να παίξει με την Ολυμπιάδα (Γουμέρου). Η Δόξα θα παίξει στο σπίτι της και πάει για τρία στα τρία με αντίπαλο το Ν. Κόροιβο.

*Σκέτος άσος στην Κρέστενα (Ξενοφών-Πέλόπιο). Το ίδιο και στην Αμαλιάδα (Αστέρας-Κουρτέσι). Κοντά στον άσο και στο Επιτάλιο (Αλφειός-Προοδευτική).

*Απομένουν δύο αμφίρροπα παιχνίδια. Το ένα στο Βαρθολομιό (Ηλειακός-Νίκη). Το άλλο στα Σαβάλια (Ολυμπιακός-Πέλοπας Πύργου).

*Οι προβλέψεις για διπλό είναι δυσοίωνες. Ο μάντης Κάλχας εδώ στην «Πρωινή» προβλέπει δύο!

 

Ο Γιάννης Καραλάγας

Εμφανώς στενοχωρημένος ήταν ο προπονητής του Ηλειακού Λεχαινών, Γιάννης Καραλάγας μετά τη λήξη του αγώνα με τη Θύελλα στο Ενωσιακό. Η ομάδα του έχει χάσει στα σημεία και μάλιστα στο φινάλε, ενώ μπορούσε ακόμη και τη νίκη. Νέα ομάδα ο Ηλειακός με μικρά παιδιά στη σύνθεσή του, κατά τη γνώμη μας ατύχησε! Του δίδεται η ευκαιρία να πάρει το τρίποντο με τον Α.Ο. Μακρίσια, που είναι χωρίς πόντο!

 

Τέλος για φέτος και ο Α.Ο. Κάστρου

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο ιστορικός Α.Ο. Κάστρου, που έχει βγάλει παιχταράδες κι έπαιξε ακόμη και στη Δ΄ Εθνική, με γηπεδάρα που είχε χλοοτάπητα, δεν κατεβαίνει στη Β΄ τοπική, γιατί, μετά τη δήλωση συμμετοχής δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει παίκτες!

 

Πρεμιέρα

Επί τη ευκαιρία αρχίζει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Β΄ τοπικής. Τι έχουμε να δούμε, θα το σχολιάσουμε προσεχώς. Πάντως στην αφετηρία πλην του Α.Ο. Κάστρου, θα παραταχθούν όλοι οι λοιποί: Λάνθι, Πουρνάρι, Σμίλα, Βροχίτσα, Αγιώργης, Καρδαμάς (με γήπεδο με χλοοτάπητα), Πρίγκιπες, Μυρσίνη και δε… συμμαζεύεται!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Έκανε την πρεμιέρα  του φέτος  και ο Νίκος Σταυρόπουλος, παρέα με τους άλλους νέους βοηθούς Κόρδα, Καλαμαρά στο νησί (Ζάκυνθος-Διαβολίτσι). Ο Γ. Μαρκαντωνάτος εξάλλου πήρε δεύτερο ορισμό μεθαύριο (Διαβολίτσι-Γύθειο), πολύ ενδιαφέρον παιχνιδάκι. Βοηθοί του οι Ασημακόπουλος, Καραμέρος.

*Έχουμε ακόμη δύο παρατηρητές διαιτησίας. Ο Κυριακάκης πάει στα Βραχνέικα (Διαγόρας-Ερμιονίδα) και ο Ρουμπάνης στην Τρίπολη.

*Για να αντιληφθείτε το έργο υποδομής που κάνει η Επιτροπή Διαιτησίας, θα σημειώσω ότι ο διαιτητής Ρηγόπουλος πέρσι έκανε όλα όλα τρία παιχνίδια στην Α΄ τοπική. Αυτός, λοιπόν, αξιολογήθηκε στη Γ΄ Εθνική. Πάει στα βαθιά με ορισμούς ουσιαστικά στη Β΄ Κατηγορία, γιατί και η Α2 καμία σχέση δεν έχει με την Α1. Αυτή είναι η υποδομή του Μάνθου (καλή του ώρα) και των λοιπών. Αντίθετα ο Β. Τσάκαλης είχε 16 ορισμούς στην Α΄ Κατηγορία.

*Αυτό είναι το έργο τους και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την υποδομή!

*Έπειτα πώς έγινε αυτό και η Βασιλική Στασινοπούλου να αξιολογηθεί ως διαιτητής Β΄ Εθνικής Γυναικών,  χωρίς κανένα παιχνίδι ως διαιτητής στο τοπικό πρωτάθλημα!

*Αυτά και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος