FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έτοιμη η προκήρυξη των πρωταθλημάτων

Ημερομηνία: 16-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κεκλεισμένων των θυρών, ίσως λόγω του φόβου και τρόμου του κορονοϊού, συνεδρίασε υπό το γιατρό Άρη Κουλούρη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηλείας, με άλλα λόγια (για να καταλαβαινόμαστε) το Συμβούλιο της Ένωσης-Διοργανώτριας. Για την παρουσία των συμβούλων έχουμε συγκεχυμένες πληροφορίες. Όμως σίγουρα δύο μέλη απουσίαζαν και ο ένας ήταν ο Σπήλιος Καπώνης. Ποιοι απουσίαζαν όμως μικρή σημασία έχει. Καλοκαίρι είναι και οι σύμβουλοι πάνε διακοπές!

*Πάντως η προθεσμία υποβολής δήλωσης είναι μεγάλη, καθώς ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου (τότε που είναι παχιές οι μύγες!). Το ζητούμενο είναι όμως τι ακριβώς περιέχει η προκήρυξη!

*Θα το μάθουμε χαρτί και καλαμάρι εντός των ημερών. Μέχρι τότε διαβάστε τα παρακάτω.

 

Ουδείς παραπονούμενος

Τα σωματεία της Α1 Κατηγορίας είναι 18. Πολλά σωματεία. Ξεπεράσαμε ακόμη και τις ιδρύτριες ΕΠΣ, όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν οι σύμβουλοι την πεπατημένη κι έκαναν τις 14 ομάδες 18, ώστε να είναι μέσα όλοι. Ουδείς παραπονούμενος.

*Πάντως, υπήρξε πρόταση για μείωση των ομάδων αλλά δεν πέρασε.

 

Δάφνη και Γεράκι

Προ καιρού σ’ άλλη εφημερίδα είχαμε διαβάσει δήλωση του Προέδρου Άρη, ότι όποια ομάδα Α΄ Κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή δεν θα αντικατασταθεί. Έκτοτε έχει περάσει καιρός και η ολομέλεια με θετική γνώμη του γιατρού αποφάσισε να αντικατασταθεί η ομάδα που δεν θα δηλώσει συμμετοχή!

*Αυτό και δίκαιο είναι και σωστό. Αφού αποφασίζεις να τις κάνεις 18 (μέγιστο λάθος) δεν μπορείς να κάνεις τερτίπια. Η Δάφνη και το Γεράκι έχουν θέση στην Α1. Αυτό λέει η δικαιοσύνη και η ίση μεταχείριση!

 

Υπήρξε κι άλλη άποψη!

Εδώ που τα λέμε υπήρξε πρόταση για μείωση των ομάδων σε 16, αλλά αυτή η σωστή πρόταση δεν πέρασε.

 

 

Πλέι-οφ

Ως προς τα πλέι-οφ η πληροφορία λέει πως τα κατάργησαν. Πάει η εποχή τους. Σαφώς και υπάρχουν απόψεις. Δεν μπορείς όμως να αντιγράφεις τα πλέι-οφ της ΕΠΣ Αχαΐας και να τα οικειοποιείσαι! Έπειτα όταν μια ομάδα έχει ξεφύγει 5-6 βαθμούς από το δεύτερο, γιατί να υπάρχει αυτός ο θεσμός. Σε θετική κατεύθυνση, αν τα κατάργησαν.

 

Περί παραβόλων… ο λόγος

Για τα παράβολα έγινε πολύς λόγος. Από αυτές εδώ τις στήλες είχαμε  και πάλι και πολλάκις αναφέρει τι έκανε η ΕΠΣ Ηλείας (40 ευρώ η Α1) και τι έκανε η αντίστοιχη της Χαλκιδικής (τα κατάργησε). Τώρα τι ακριβώς κάνουν οι άλλες Ενώσεις δεν είναι και τόσο εύκολο να μάθεις, όταν μάλιστα στα σάιτ δεν έχουν μπει ακόμη οι προκηρύξεις. Εν καιρώ θα μάθουμε, γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και τότε θα κάνουμε συγκρίσεις και κρίσεις και επικρίσεις!

 

Λεφτά δεν υπάρχουν

Ο Πρόεδρος ήταν κάθετος όταν συζητήθηκε το οξύ θέμα των παραβόλων. Υπήρξαν ένας ή δύο σύμβουλοι που πρότειναν μείωση των παραβόλων. Και αυτό είναι το σωστό. Έχει η ΕΠΣΗ από τα ακριβότερα παράβολα. Μόνον η Ανατολική Αττική μας περνάει. Όταν όμως μιλάμε για Ανατολική Αττική, εννοούμε Παιανία, Βάρη, Παλλήνη, Ραφήνα, Μάκρη και δεν συμμαζεύεται.

*Ειπώθηκε: Δεν μπορούμε να μειώσουμε τα παράβολα, γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους δύο υπαλλήλους. Ούτε μπορούμε να απολύσουμε τον έναν από τους δύο υπαλλήλους…

*Βέβαια, γιατί οι Γραμματείς δεν βάζουν πενιά. Πού είναι ο Γενικός να γράφει π.χ. όπως ο υπογράφων τα πρακτικά του Δ.Σ., να φτιάχνει τα φ.α. και να είναι μπάστακας στα γραφεία!

*Ακόμη, γιατί τα παλαιά γραφεία είναι ανεκμετάλλευτα. Και καλά ο πρώην Πρόεδρος αρνήθηκε να τα νοικιάσουμε το σωτήριον έτος 2008, όταν αναγκαστήκαμε, λόγω του ιατρείου που φτιάξαμε στην Αραχώβης, γιατί του φάνηκε λίγο το ενοίκιο.

*Ετούτοι εδώ που είναι 12 και πλέον χρόνια, γιατί δεν τα πούλησαν, όταν τους δόθηκε ευκαιρία; Ας τα έχουν εκεί να αραχνιάζουν. Όμως αυτή είναι περιουσία της Ένωσης! Και μένει ανεκμετάλλευτη!

 

Περί κίτρινων καρτών

Γνωρίζουν άραγε οι παράγοντες ότι οι κίτρινες κάρτες μετράνε μόνον στην ΕΠΣ Ηλείας και πανελλαδικά; Το χαράτσι με τα δεκάρικα είναι λογαριασμός κι ας αφήσουν εκεί μέσα ότι μειώθηκαν οι κόκκινες κάρτες. Οι κίτρινες είναι χαράτσι δηλ. κεφαλικός φόρος για τα σωματεία. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτό.

 

Παραμένουν ως έχουν

Και επειδή δεν ολοκληρώσαμε για τα παράβολα. Σας πληροφορώ ότι παραμένουν ως έχουν! Μαζί και τα 100ευρώ για τους τραυματισθέντες. Ας τα λούζονται οι παράγοντες των σωματείων. Αυτοί που ψηφίζουν και αποφασίζουν για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

 

Ξεκίνησε ο Πανηλειακός

Ξεκίνησε δυνατά ο Πανηλειακός με Μπουρνέλη και Πρέντι κι έπεται, όπως ακούγεται, συνέχεια. Όμως, χάλασε του Καπετανάκη και τα αίτια είναι πολλά, αλλά επιφυλάσσομαι, επειδή είμαι απέξω. Η αιτία είναι της πλάκας. Σε κάθε περίπτωση τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Υπάρχει ο Καρακίτσος (αλλά κάνει… νερά) ακούστηκε και ο Πλατής. Θα δούμε…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος