FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έργο του Σπύρου Σαμόλη αυτό!

Ημερομηνία: 23-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Η ολοένα βελτιωμένη ομάδα του Σπύρου Σαμόλη «καθάρισε» στην παράταση (16-3 παρακαλώ), μια από τις καλύτερες ομάδες της Α2 κι έκανε άλμα παραμονής, αφού θα παίξει πλέι-άουτ με πλεονέκτημα έδρας καθώς όλα εκεί κατατείνουν.

*Σπουδαίο παιχνίδι στην  Ήλιδα με μια ομάδα που θέλει να μπει στα πλέι-οφ, το Διαγόρα Δρυοπιδέων. Αυτή την ομάδα την είχε ο κόουτς Σαμόλης ως το Γενάρη και δεν ξέρουμε γιατί παραιτήθηκε τότε. Άλλωστε αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει. Αυτό το γνώριζαν καλά οι παίκτες του Διαγόρα και τελικά την… πάτησαν!

*Φυσικά έγινε μεγάλη μάχη με τους «μπλε» να μπαίνουν καλά στο παιχνίδι με συμπαραστάτη τον κόσμο. Μάχη πόντο-πόντο με ισόπαλο ημίχρονο (33-33) και ισόπαλο στη λήξη (69-69) και έκτοτε ακολούθησε η επική πορεία της παράτασης, που δεν έχει ξαναγίνει. Έχει φορμαριστεί ο Λεϊμάνις. Ξάφνιασε ο Γκιουζέλης (20 π. με 3 τρ. και 10 ρ.), ενώ ο Θεοδωράκος έδωσε πολλά με 4/4 τρίποντα και όχι μόνο.

*Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Αύριο με Αμύντα!

 

Δίκαια Κυπελλούχος ο Ξενοφών

Ο 48ος τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Α.Ο. Ξενοφών και τον Ολυμπιακό Σαβαλίων ανήκει στο παρελθόν. Με νικητή, τροπαιούχο και κυπελλούχο την ιστορική ομάδα της Κρέστενας, η οποία τον Αύγουστο θα μετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδος. Μεγάλη εμφάνιση στο β΄ μέρος, μεγάλη νίκη με 3-0.

*Πολύς κόσμος, του καιρού επιτρέποντος, που ταλαιπωρήθηκε στο Ενωσιακό Γήπεδο, γιατί βλέπετε τους φαινόταν άβολο εκεί στην ΕΠΣ το Στάδιο Πύργου, για να μαζευτεί άνετα ο κοσμάκης. Είχε κάπου 1500 άτομα. Από αυτή την πλευρά πέτυχε ο τελικός, ώστε να τονίσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο πρόεδρος Άρης: «Κάθε χρόνο και καλύτερα».

*Βέβαια δεν είχαμε παράτες, ούτε μπάντα, ούτε μαζορέτες (όπως στον τελικό της Κέρκυρας), ούτε επισήμους, όπως οι Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γραμμένος, Αντωνίου, Βρακάς και δε συμμαζεύεται (όπως στον τελικό της Δωδεκανήσου).

*Πουθενά αλλού βέβαια δεν γίνεται απονομή τιμητικών διακρίσεων στους διαιτητές προ του αγώνα! Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρώτη.

*Πριν την έναρξη είχαμε πολύ βεγγαλικό, κροτίδες (έρχεται και Πάσχα), σκαουμπάρτα από πλευράς Κρέστενας, γιατί οι φίλοι του Α.Ο. Ξενοφών είναι «μανούλες» σ΄αυτά!

*Δεν έλειψε και πάλι το πλαστικό τραπέζι με το κυπελλάκι για το νικητή. Φτώχεια και μιζέρια συνολικά! Και του χρόνου!

 

Καταπέλτης

Καταπέλτης ο Γενικός της ΕΠΣΗ με την ανακοίνωσή του. Καταπέλτης χωρίς να αποσείει τις ευθύνες του. Γιατί όλοι έχουν ευθύνες, αφού υπέγραψαν την προκήρυξη, καλή τη πίστει!

*Ποιος άραγε ήταν ο συντάκτης της Προκήρυξης; Λογικά έπρεπε να είναι ο Γενικός σε συνεργασία αγαστή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος. Αυτό λέει η δωδεκαετής εμπειρία μου στη Διοργανώτρια. Γιατί ακούγονται διάφορα… περί τον συντάκτη.

*Στο πόδι γίνονται όλες οι δουλειές. Κάθε χρόνο το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Λάθη η Πειθαρχική, όπως έχουμε σημειώσει ήδη. Λάθη στη διαιτησία. Πού είναι ο Μάνθος που υπήρξε επιλογή τους, ώστε να φτιάξει τη διαιτησία;

*Πού είναι η οικονομική στήριξη των σωματείων; Ειδικά περιμέναμε περισσότερα και από τους κυρίους Τσουραπά, Βύτανο που μπήκαν με προσδοκίες στην ΕΠΣΗ.

*Τον κ. Τσουραπά θεωρώ ως σπουδαίο παράγοντα και απορώ πώς επί μια διετία και τώρα, δεν τους έβαλε… χέρι! Ισοπεδώθηκε κι αυτός χλευάζοντας την αντιπολίτευση, γιατί θεωρεί τις τελευταίες εκλογές νόθες κι έκανε αγωγή που εδικαιούτο.

*Συμπαρίσταται  η στήλη στο Γιώργο Τσουραπά κι επέκεινα στις ομάδες της Α2, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε πλην να… γράφει!

 

Υποκριτές

Θέλετε κι άλλο ένα παράδειγμα προχειρότητας, τσαπατσουλιάς κι έλλειψης σοβαρότητας στη σύνταξη της προκήρυξης από την ΕΠΣ; Στο άρθρο για το γιατρό αγώνα, ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας επιτρέπεται η παρουσία νοσηλευτή, στους αγώνες πλέι-οφ και άουτ είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού. Φαίνεται, πως οι αγώνες πλέι-οφ και άουτ είναι σοβαρότεροι των αγώνων της κανονικής διάρκειας. Ουαί γραμματείς υποκριτές!

 

Για τον… Αλφειό

Διαδίδεται, κυκλοφορεί κι ακούγεται ότι σ’ έναν από τους τελευταίους αγώνες του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής και δη της τελευταίας αγωνιστικής ο ρέφερι έδειξε επτά κίτρινες αλλά έγραψε τις πέντε! Αν και τούτη η φήμη αληθεύει, τότε να πάμε όλοι μας για τον Αλφειό! (εννοούμε τον ποταμό).

 

Για το Σάκη!

Συγκλονίστηκε ο κόσμος από το ξαφνικό φευγιό του Σάκη Παναγιωτόπουλου. Γόνος εκλεκτής και αθλητικής οικογένειας. Επειδή για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο (όπως και τα δύο άλλα αδέρφια του) δεν διάβασα κάτι, οφείλω να τονίσω πως άφησε εποχή ως παράγοντας του Α.Ο. Νέος Απόλλων Δουνεΐκων. Για κάποια χρόνια το υπηρέτησε το ποδόσφαιρο του χωριού του ψυχή τε και σώματι. Κι όταν ήρθε καιρός να αποχωρήσει, αποχώρησε συντόμως και η ομάδα. Οξυδερκής, φίλαθλος μ΄ όλη την έννοια της λέξης, πρόσφερε και σ’ αυτόν τον τομέα.

*Ανάπαυσον, Σάκη, στο χώρο του απεράντου φωτός!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot