FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επιχείρηση νίκη ο Παμβουπρασιακός

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς δίνει την Κυριακή ο Παμβουπρασιακός στο «Γρ. Καλάκος» και με νίκη επί του Διαγόρα Βραχνεΐκων κάνει ονειρεμένες Απόκριες. Με Σαμπανέι (7 γκολ φέτος) και Βαζ (άλλα 6 γκολ) και διαθέτοντας καλή γραμμή πυρός (23 γκολ φέτος) θα χρειαστεί να κάνει καλό παιχνίδι και να «καθαρίσει» μία δια παντός φέτος!

*Οι Αχαιοί φρόντισαν να αξιολογήσουν το ματς διαιτητικά με ρέφερι Β΄ Εθνικής, τον Γκάμαρη (Αθήνας).

*Για την ιστορία θυμίζουμε το περσινό παιχνίδι, όπου ο ΠΑΟΒ είχε κερδίσει με σκορ 2-1. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει και στα Βραχνέικα. Άρα η «Μπάρτσα» τους έχει! Παρένθεση ήταν μόνον φέτος στον α΄ γύρο (0-1).

 

Για παρηγοριά στη Σπάρτη

Η ανηφορική πορεία του Πανηλειακού, δηλαδή σκέτος Γολογοθάς, συνεχίζεται την Κυριακή και πάλιν εκτός έδρας. Αυτή τη φορά στη χώρα των Λακεδαιμονίων, οι οποίοι πάνε για την πρώτη θέση και δεν χαρίζουν… κάστανα! Σκληρή, άνιση μάχη για την τιμή των όπλων οι ερυθρόλευκοι. Θα σφυρίξει ο Μπεκιάρης (Κορινθίας). Τους αρκεί κι ας είναι προχωρημένου σταδίου!

 

Με τη σκέψη στο Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως πάει στο Διαβολίτσι να παίξει μπάλα με τη σκέψη στον αγώνα Κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη. Η ομάδα της Μεσσηνίας πνέει τα λοίσθια βαθμολογικά και θέλει τη νίκη. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο.

*Θα σφυρίξει ο Αυγερινός, ένα από τα πολλά ταλέντα της Αρκαδίας προφανώς!

 

Επική πρόκριση του Αλφειού

Μεγάλη πρόκριση του Αλφειού επί της Νίκης Τραγανού και μάλιστα χωρίς τον βασικό στόπερ Μανέτα, ο οποίος είχε αποβληθεί στο ματς με την Ολυμπιάδα. Οι ομάδες βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή βαθμολογικά, άρα προβλεπόταν μάχη για την πρόκριση. Ο Μπακάλης είχε μέσα Αβραμόπουλο και Δρογγίτη, σε σχέση με την 11άδα που νίκησε τον Αστέρα, ενώ ο Τριανταφύλλης (ο οποίος πέτυχε γκολ και είχε και ασίστ στην παράταση) δεν ξεκίνησε.

*Μαγικός ο Νικολόπουλος, που είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ.

*Ο ρέφερι Γκατζόπουλος είχε προβλήματα με τον Αλφειό και αυτό φάνηκε στη διακοπή για το γκολ της ισοφάρισης. Ευτυχώς που υπήρξε αυτοσυγκράτηση.

*Όταν στο 88΄ έμεινε με δέκα ο Αλφειός και μετά ισοφάρισε η Νίκη η ομάδα του κ. Γαλάνη είχε το μομέντουμ του αγώνα. Όμως στην παράταση ο Αλφειός στάθηκε τυχερός και προηγήθηκε 3-1 και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση. Θαυμαστό το γκολ του Τριανταφύλλη, που έπαιξε αλλαγή στο 67΄.

 

Άνετη πρόκριση της Δόξας

Αναμενόμενη ήταν η πρόκριση της μελανόλευκης ομάδας της Ν.Μανολάδας. Είναι μια κλάση πιο πάνω από τον Ηλειακό, που έχει προβλήματα αυτή την εποχή. Ο Γ. Λαγός παρέταξε τους νικητές με δύο αλλαγές (Μπλετσάκης, Κατσίνας) και «καθάρισε» εύκολα το παιχνιδάκι. Οι Παπαδάτος, Βασιλόπουλος σκόραραν, όπως και το περασμένο Σάββατο, ενώ ο Πυρρής πέτυχε το πρώτο γκολ που άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση!

*Οι ομάδες θα συναντηθούν πάλι στο Βαρθολομιό για το πρωτάθλημα μεθαύριο!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μπαίνουμε στην 21η αγωνιστική, Κυριακή της Αποκριάς. Όλη η Ηλεία γιορτάζει τα καρναβάλια. Στις εισόδους πόλεων και κωμοπόλεων γελωτοποιοί και κολομπίνες φανερώνουν πως έχουμε μπει σε μια περίοδο χαράς και γέλιου. Στα πλαίσια αυτά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τα επτά παιχνίδια του προγράμματος, με ιδιαιτερότητες, καθώς η Δόξα θα πάει ξανά στο Βαρθολομιό (όπως την Τετάρτη) για να παίξει αυτή τη φορά πρωτάθλημα, ενώ η Νίκη κι ο Αλφειός θα παίξουν σε διαφορετική έδρα, αλλά με το ίδιο πείσμα και το ίδιο ενδιαφέρον, όπως προχθές στο Κύπελλο.

 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία παιχνίδια, όπου οι ανώτεροι φιλοξενούμενοι παίζουν με κατώτερους (βαθμολογικά) αντιπάλους. Ο πρωτοπόρος Αίας πάει στο Πελόπιο, ο  Ξενοφών στο Κουρτέσι και η Ολυμπιάδα Γουμέρου στο Κατσαρού.

*Το πρόγραμμα κλείνουν η Προοδευτική με τον Πέλοπα Πύργου και ο Ολυμπιακός Σαβαλίων που αντιμετωπίζει το γειτονικό Αστέρα, στη ρεβάνς του 0-0 του α΄ γύρου.

*Κλείνοντας το σχόλιο θυμίζουμε ένα χαρακτηριστικό περσινό αποτέλεσμα: Κουρτέσι-Ξενοφών  0-3.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Δυστυχώς σε καραντίνα είναι ο Χρήστος Κούλης από την ΕΠΣ. Απλώς η Επιτροπή Διαιτησίας εκτελεί εντολές και μάλιστα χωρίς αντίρρηση. Έτσι, ο καλύτερος πέρσι (κατά τους ιδίους) διαιτητής, θεωρήθηκε υπεύθυνος της κινητοποίησης των διαιτητών προ καιρού και τελεί υπό ειδική τιμωρία! Απεναντίας οι άλλοι που πρωτοστάτησαν, αλλά αργότερα το έπαιξαν «γεφυροποιοί» απολαμβάνουν τους… κόπους τους!

*Πήττας και Καραλής, αμφότεροι βοηθοί Β΄ Εθνικής, πήραν καπάκι κι αυτή την εβδομάδα νέο ορισμό. Ο Άγγελος θα είναι βοηθός του Ματσούκα στο Πλατανιάς-Γιάννενα κι ο Γιώργος βοηθός του Ανδριανού (Αχαΐας) στο Καλαμάτα-Καβάλα. Μπράβο και στους δύο.

*Ο Γ. Μαρκαντωνάτος πήρε τον ένατο φετινό ορισμό στο αξιολογημένο παιχνίδι Ναυπακτιακός-Αναγέννηση Άρτας με βοηθούς Ασημακόπουλο-Λιάπη.

*Ο Ρηγόπουλος με βοηθούς τις Βασιλοπούλου, Στασινοπούλου θα σφυρίξει στην Αχαΐα γυναικείο Β΄ Εθνικής Ίκαρος Πετρωτού-Εθνικός Καλαμάτας.

*Τέλος, όσον αφορά τους παρατηρητές ο Νίκος Ρουμπάνης, άρτι αφιχθείς από Λονδίνο, μέσω Σόφιας, θα τσεκάρει τον Παπαγεωργόπουλο (Αργολίδας) στο ματς Γύθειο-Ζάκυνθος!

*Ενώ διαιτητές άλλων Ενώσεων από την κατηγορία προχωρημένου σταδίου έχουν σφυρίξει παιχνίδια Γ΄ Εθνικής και πέντε φορές, οι Β. Τσάκαλης, Ρηγόπουλος έχουν μείνει στο ένα παιχνίδι.

*Δηλαδή η ΚΕΔ/ΕΠΟ και μάλιστα ο πολύς Καλύβας, Ιωσηφόγλου της Επιτροπής Γ΄  Εθνικής και δεν συμμαζεύεται, έχουν το δικό τους θεό και κανένας δεν τους ταρακουνάει. Η Διοργανώτρια όλη αδιαφορεί. Νοιάζεται μόνο να κάνει καμιά  ρουσφετολογική αλλαγή παιχνιδιού και να δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες. Ο επικεφαλής Πρόεδρος δεν έχει «φωνή». Είναι μόνο να μας ταλαιπωρεί με μηνύσεις… Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Κυριακάκης ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, ώστε να παίρνει ορισμούς παρατηρητή και αδιαφορεί για τους διαιτητές του. Όσον αφορά τα λοιπά μέλη, τι ακριβώς θέλετε να κάνουν. Κι αυτοί είναι για κανένα μακρινό στην Ηλεία και για κανέναν ορισμό στη Γ΄ Εθνική.

*Να δούμε τι θα έχει να πει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος στη κοπή της… αποκριάτικης πίτας…

*Άντε αδέρφια, Κυριακή των Απόκρεω μεθαύριο. Καλή διασκέδαση σε αποκριάτικες φιέστες!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος