FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επαναφέρουν τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το τι έχει τραβήξει αυτή η κατηγορία, η έσχατη των εθνικών πρωταθλημάτων δε λέγεται όλες τις δεκαετίες που έχουν περάσει. Ακόμη και οι ονομασίες της αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Ξεκίνησε ως Ειδικό πρωτάθλημα. Έγινε εθνική ερασιτεχνική. Μετονομάστηκε σε Δ΄ Εθνική και έσχατα Γ΄ Εθνική. Παράλληλα οι μετέχουσες ομάδες περνούσαν από… «κόσκινο». Πότε ανέβαιναν μέσω μπαράζ (τελευταία φορά ο πάλαι ποτέ Άρης Αρχ. Ολυμπίας) πότε απευθείας. Τα τελευταία χρόνια αν δεν ανέβαινε ο πρωταθλητής, σειρά έπαιρνε ο δευτεραθλητής (βλέπε Ξενοφών-Ζαχάρω). Φέτος οι εξυγιαντές προβλέπουν αν δεν θέλει ο δευτεραθλητής να μπει ο τριταθλητής!

*Αμ εκείνο το εφεύρημα, ο όμιλος της Κρήτης! Τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε! Αφήστε τη συγκρότηση των ομίλων, όπου ο κάθε «βλαχοπρόεδρος» που είναι στην Επιτροπή  κοιτάζει να βολέψει τις ομάδες της Ένωσής του! Πραγματικός τραγέλαφος.

 

Τα πανηγύρια

Πραγματικό χτύπημα για τις ποδοσφαιρικές κι όχι μόνο ομάδες ήταν η κατάργηση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου. Κλαίνε τα μερινά τους σε Μακρίσια, Επιτάλιο κι αλλού. Υπομονή παιδιά, υπάρχει και ο Αύγουστος.

 

Οι προκηρύξεις

Ως την ώρα που παραδίδω τα χειρόγραφα τίποτε νέο δεν υπάρχει για την προκήρυξη των πρωταθλημάτων, που ψήφισαν προχθές στην Εκτελεστική της ΕΠΣΗ. Υπομονή παιδιά!

 

Υπέγραψε ο Ηλίας Κουλούρης

Το «μπαμ» στον μεταγραφικό τομέα έκανε ο Αίας με την ένταξή του 21χρονου Ηλία Κουλούρη στην ομάδα, η οποία φέτος θα παίξει στη Γ΄ Εθνική. Ο νεαρός Αχαιός διέπρεψε φέτος αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Δόξας Ν. Μανολάδας, με τα χρώματα της οποίας για ένα γύρο (το δεύτερο) που δεν ολοκληρώθηκε πέτυχε 8 γκολ. Ο νεαρός από τον Απιδεώνα της Νότιας Αχαΐας εμφανίστηκε στη Γαστούνη να υπογράψει, άψογος με μοντέρνο μουστάκι κι ελαφρό γενάκι. Άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, συνοδευόμενος από τους γονείς του. Καλορίζικος!

 

Ο έγχρωμος Βαζ

Μετά τον Σαμπανέι επιτακτική είναι η ανάγκη να συνεχίσει στον Παμβουπρασιακό ο Βαζ. Ο Γάλλος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας και ο Τσίρκοβιτς τρελαίνεται γι’ αυτόν, αφού πέρυσι πέτυχε 6 γκολ αλλά όλα αποφασιστικά που έφεραν νίκες στο «πράσινο» στρατόπεδο. Γι’ αυτό άλλωστε και οι άνθρωποι του ΠΑΟΒ κινούνται ώστε να τον κλείσουν το συντομότερο!

 

Περιμένουν

Μεγάλη στασιμότητα επικρατεί στις δύο ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Στη Βάρδα παρουσιάζουν στασιμότητα οι ανανεώσεις, ενώ στον Αίαντα αργούν, επίσης, κάποιες ανανεώσεις πέραν από το αρχικό κύμα. Έπειτα είναι και το θέμα με τους μικρούς. Φαίνεται πως όλοι περιμένουν την προκήρυξη.

 

Η πρώτη μεταγραφή!

H πρώτη μεταγραφή σε επίπεδο Α΄ τοπικής έγινε μόλις προχθές, 13 Ιουλίου, και ήταν αυτή του γκολκίπερ Γιάννη Τσάμπρα από τον Αλφειό στη Θύελλα Πύργου! Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και άνθρωπο, αθλητή με τα όλα του. Η πυργιώτικη ομάδα έκανε διάνα και κάλυψε ένα τεράστιο κενό, καθώς ο Γιάννης ανήκει στη χορεία 3-4 γκολκίπερ Α΄ Κατηγορίας.

*Παράλληλα η διοίκηση της πυργιώτικης ομάδας μετά την παραπάνω επιτυχία ανανέωσε συνεργασία με δύο εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο πολυσύνθετος αμυντικός Κώστας Βαγγόπουλος και ο μέσος Σπύρος Καββαθάς.

 

Ο ρόλος του Μπάδα

Επανερχόμενοι στα διοικητικά του Ολυμπιακού Ζαχάρως, πρέπει να τονίσουμε ότι η εμπλοκή ή όχι του παράγοντα κ. Μπάδα είναι στο επίκεντρο. Είχαμε προχθές την πληροφορία ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν. Όμως νεότερες πληροφορίες μιλάνε περί του αντιθέτου. Η προσεχής εβδομάδα θα είναι αποκαλυπτική των προθέσεών του, αφού η διαβούλευση προχωρεί. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα της Ζαχάρως μετά την περσινή περιπέτεια στη Γ΄ Εθνική, φέτος υπάρχοντος του Πανηλειακού και του Αστέρα θα κινηθεί σε χαμηλότερη κατάσταση.

 

Καυτός ο επόμενος μήνας

Ο Αύγουστος φαίνεται πως θα είναι καυτός για τις ομάδες της Α1. Ως τώρα από τις 18 ούτε οι… μισές δεν έχουν προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση. Ούτε ίχνος κίνησης. Ορισμένες ομάδες βρίσκονται στη δίνη συγκρότησης νέου συμβουλίου (Ζαχάρω, Ξενοφών, Νίκη). Άλλες βρίσκονται σε θερινή ραστώνη (Δόξα, Προοδευτική, Κουρτέση) κι άλλες είναι σε δίλημμα (Πελόπιο, Ερμής) ενώ ο Ν. Κόροιβος δεν πρόκειται να μετάσχει!

*Αντίθετα ένα βήμα μπροστά έχουν κάνει οι Πανηλειακός, Αστέρας, Αλφειός, Βρίνα, Θύελλα, Πέλοψ Πύργου, Ολυμπιάδα, ενώ το Βαρθολομιό τώρα θα βγάλει νέο Συμβούλιο.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος