FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Εκπληκτικό αποτέλεσμα από τον Κόροιβο

Ημερομηνία: 02-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Χαλάει κόσμο ο Σπύρος Σαμόλης με τον Κόροιβο, τώρα που είναι το κρισιμότερο σημείο της Α2 Εθνικής. Η νίκη των «μπλε» στον Υμηττό επί του Αμύντα (55-63) ήταν  ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που δίνει εκατό τοις εκατό την ευκαιρία να παίξει στα πλέι-άουτ με πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, μπορεί ακόμα και να γλιτώσει, αφού το Ψυχικό μπήκε σε περιπέτειες. Είναι δε γνωστό ότι ο Κόροιβος θα πάει εκεί την τελευταία αγωνιστική.

 

*Στα της νίκης επί του Αμύντα αναφερθήκαμε διεξοδικώς από τις στήλες που επιμελείται ο υπεύθυνος της Πρωινής και είδαμε τα κατορθώματα του Λετονού, οποίος μετά από μια προσωρινή κάμψη, έχει πάρει τα επάνω του και πέτυχε 21 πόντους με δύο τρίποντα, ενώ όλα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια ήταν οχτώ, με τον επίσης ανεβασμένο Θεοδωράκο να σημειώνει τρία! Το Σάββατο, έρχεται στην Αμαλιάδα ο ουραγός Εθνικός και πάμε για άλλη μια σημαντική νίκη.

 

Χωρίς πολιτική αγωγή η δίκη

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται ότι παρουσιάζει η δίκη του Άρη Κουλούρη, που διεκόπη τη Μ. Τρίτη και θα συνεχιστεί σε λίγες μέρες. Στα αξιοσημείωτα της δίκης είναι και το γεγονός ότι δεν παρέστη στο πλευρό του Βασίλη Κοπανιτσάνου η πολιτική αγωγή. Δεν τη δέχτηκε το δικαστήριο, γιατί, όπως είπαν, έπρεπε να έχει οριστεί από το σωματείο. Έτσι, ο κ. Κανελλόπουλος, αφού έκανε τα παράπονά του, απεχώρησε. Έτσι, οι μάρτυρες δεν είχαν υποστήριξη.

*Επειδή δε, έχουμε γράψει από τη στήλη ότι ο Κοπανιτσάνος ήταν απλώς μάρτυρας και η δίκη ήταν αυτεπάγγελτη από τον Εισαγγελέα, κάποιος από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Η. απόρησε και ρωτούσε σχετικά…

 

Η φετινή πορεία των «ερυθρολεύκων»

Για τον Πανηλειακό θα αναφερθώ σε αρκετά σημειώματα. Αυτό απαιτεί η ιστορία του, ως πρώτου στην ποδοσφαιρική Ηλεία. Αν πάμε αρκετά πίσω, δηλαδή στον περσινό Ιούλιο, θα θυμηθούμε πως έγιναν προσπάθειες, ώστε να γίνει η ομάδα εκείνη των ανθρώπων που θα ανελάμβαναν τις τύχες του σωματείου στη δεύτερη παρουσία του στη Γ΄ Εθνική.

*Πολλοί κατέβηκαν από το… τρένο απογοητευμένοι από τη μηδαμινή παρουσία του κόσμους στους αγώνες. Κάποια δεδομένη στιγμή βρέθηκαν τελικά οι άνθρωποι που θα ανελάμβαναν τις τύχες του Πανηλειακού. Προσωπικά ούτε το όνομά τους δεν γνωρίζουμε. Απλώς υποθέτουμε ποιοι ήταν. Γιατί δεν ανακοινώθηκε Δ.Σ.. Κλασικά παρέμεινε ο Χήτος ως πρόεδρος.

*Δεν ανακοινώθηκε ούτε ο στόχος της ομάδας, που έπεσε σε έναν όμιλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Ιάλυσου και του Διαγόρα. Την ομάδα ανέλαβε ο Γιώργος Λαγός, που μετά τα πρώτα φιλικά αποτέλεσε παρελθόν ανεξήγητα. Παράλληλα, άλλαξε (προφανώς) και ο στόχος με τον Αλέξη Μαντζούνη να αναλαμβάνει νέος προπονητής. Κι αυτός όμως είχε την ίδια τύχη των προκατόχων του, ώσπου ήρθε ο Διγκόζης, για να πάρει τις τύχες των «ερυθρολεύκων». Μαζί του πορεύτηκε η ομάδα, ενώ ένα επεισόδιο με τον Σωτηρόπουλο σήμανε το τέλος της συνεργασίας του ικανού παίκτη με την ομάδα. Κρίμα για τον ίδιο και την ομάδα. (έπεται συνέχεια…)

 

Ήχησαν τα τύμπανα στον άγριο κόσμο

Λίγες μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ηλείας ξεκινούσαν τα πλέι-οφ της Α1 Κατηγορίας. Τη Μ. Τετάρτη είχαμε την 1η αγωνιστική. Δύο νίκες των γηπεδούχων ομάδων σημάδεψαν την πρεμιέρα. Τόσο ο Ενιπέας όσο και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, νικούν αντίστοιχα Αλφειό και Α.Ο. Ξενοφών. Οι λεπτομέρειες είναι ήδη γνωστές και τα αποτελέσματα φυσιολογικά.

*Δύσκολες επικρατήσεις, αφού ο Ενιπέας στο 90΄ έκανε το 2-0, ενώ στη Ζαχάρω ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στο 1-0 και επικράτησε σε έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο για ποδόσφαιρο δεν ήταν. Διαιτητικά δεν πήγαμε και τόσο καλά και είχαμε κάποιες ψιλογκρίνιες με εκείνες τις κίτρινες κάρτες! Στο Λαντζόι γιατί δόθηκε και στη Ζαχάρω, γιατί δεν δόθηκε!

 

Σπουδαίες νίκες στην Α2

Έσκισαν οι δύο Πέλοπες! Μιλάμε για την Α2, όπου ο μεν Πυργιώτης νίκησε το Νέο Κόροιβο (1-0) και ο Πελοπίτης τη Δάφνη (2-1). Κερδισμένος ο Πέλοπας Πύργου που έχει κερδίσει 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Σκόρερ ο Χάρης Κανελλόπουλος ξανά, στο 83΄. Από κοντά το Πελόπιο που έχει κερδίσει 5 βαθμούς.

*Στο Πελόπιο οι δύο ομάδες  κατέβηκαν με απουσίες καθώς η ομάδα του Πέλοπα είχε δύο απόντες λόγω καρτών (Φωτεινόπουλος, Μπίρμπας) ενώ η Δάφνη τρεις απόντες, λόγω αποβολών στο προηγούμενο παιχνίδι.

*Καθάρισε ο Κώστας Ζαφείρης με το γκολ που πέτυχε κι ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και εκτέλεσε ο Τάκης Ηλιόπουλος. Το γκολ της Δάφνης πέτυχε o Φώτης Κότσαλης.

Η Δάφνη είχε και τραυματίες και με το ζόρι έφτιαξε 11άδα και με τους στρατευμένους Πετρόπουλο, Περικλέους.

 

Πρόκριμα ο Νέος Άρης

Για αυτούς τους αγώνες διαβάθμισης έχω γράψει αρκετά. Να κάνουμε μια αναφορά και στο πλέι-άουτ της Β΄ τοπικής. Με πλεονέκτημα έδρας ο Ν. Άρης Στρεφίου αντιμετώπισε σε πρώτο αγώνα τον Ωλενειακό, τον οποίο νίκησε 1-0 και κράτησε το πλεονέκτημα. Θα έχουμε την Κυριακή άλλο ένα παιχνίδι αυτή τη φορά στην έδρα του Ωλενειακού.

 

Σούπερ πορεία

Σούπερ πορεία κάνει η Πρόοδος Σαλμώνης φέτος στη Β΄ τοπική. Μέσα από δύσκολες καταστάσεις, με το γηπεδικό να… καίει και ουδείς να συγκινείται από το Δήμο Πύργου, τα παιδιά παλεύουν για το καλύτερο κι ό,τι ήθελε προκύψει. Τελευταία νίκη στα πλέι-οφ επί του Διγενή χωρίς τον πρώτο σκόρερ Διονύση Μπιλάι, που στον αγώνα με το Λάνθι έπαθε βαρύ διάστρεμμα και τέλος η σεζόν.

*Θα συνεχίσουν οι υπόλοιποι και ό,τι ήθελε προκύψει…

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot