FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ντέρμπι χωρίς κόσμο

Ημερομηνία: 23-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ένα παιχνίδι που παλιότερα συγκέντρωνε χιλιάδες φιλάθλων, που πέρυσι τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα μάζεψε 2000 κόσμο, φέτος θα γίνει στην Αμαλιάδα κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα χρωστάει από πέρυσι ακόμη μία αγωνιστική και αυτή είναι στο πραγματικό ντέρμπι με τον Πανηλειακό. Να θυμηθούμε για την ιστορία τα περσινά σκορ: Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να είναι καλύτεροι νίκησαν στον Πύργο 1-0 μ’ εκείνη τη «βόμβα» του Σωτηρόπουλου. Οι «βυσσινί» όντας καλύτεροι στην Αμαλιάδα πήραν τη ρεβάνς με 2-0.

*Ανοιχτό παιχνίδι και θα επικρατήσει  εκείνος που θα παίξει μπάλα μ’ όλη την έννοια της λέξης. Το ωραίο είναι ότι θα ξαναπαίξουν στην Αμαλιάδα για το Κύπελλο.

 

Με καλή ψυχολογία ο ΠΑΟΒ

Παρά την ήττα στο Τραγανό, ο Παμβουπρασιακός παραμένει δεύτερος στον 6ο Όμιλο. Έφτιαξε και την ψυχολογία του, με τη νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο επί της Νίκης Τραγανού και πάει για νίκη επί της Θύελλας Ραφήνας, ώστε να κρατήσει για λογαριασμό του την επίζηλη δεύτερη θέση. Άλλωστε, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής δεν είναι Ιάλυσος, γι’ αυτό θα χάσει πανηγυρικά από έναν  Παμβουπρασιακό που είναι μια σκάλα ανώτερος.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ένα τοπικό ντέρμπι τετράδας και δύο εξόδους τετράδας (επίσης) περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Το τοπικό ντέρμπι γίνεται στα Μακρίσια. Γειτονικές ομάδες και η προϊστορία είναι με την ομάδα του Α.Ο. Ξενοφών. Πέρυσι τόσο στα Μακρίσια, όσο και στην Κρεστενα, ο Ξενοφών είχε νικήσει 2-1 και 3-1. Οι δύο ομάδες διαθέτουν τους πρώτους σκόρερς του πρωταθλήματος (Μούτσος, Κωνσταντόπουλος). Δυνατό παιχνίδι. Θα επικρατήσει όποιος θα έχει την τύχη με το μέρος του, αλλά και την ικανότητα.

*Ολυμπιακός Σαβαλίων και Ενιπέας παίζουν εκτός έδρας. Στο Κουρτέσι και στο Καραλέτσι. Αναμένεται να προχωρήσουν με νίκες εκτός απροόπτου. Θα κάτσουν 3-4 διπλά!

 

Τα πέναλτι

Σχολιάζουν στα στέκια πως ο Α.Ο. Μακρίσια έχει κερδίσει ως τώρα τα περισσότερα πέναλτι! Τα έχουν μετρήσει κιόλας. Είναι όλα εννέα. Με ρωτούν πώς γίνεται αυτό. Ουσιαστικά με βάζουν σε πειρασμό. Όμως έχω την απάντηση. Τα Μακρίσια έχουν ευέλικτους παίκτες, έχουν ικανούς επιθετικούς, αν θέλετε. Για σταθείτε όμως να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Δεν τους χαρίζει κανένας τίποτε. Τα κερδίζουν με το σπαθί τους. Για παράδειγμα όλοι λένε, πως στα Λεχαινά έπρεπε να κερδίσουν και δεύτερο πέναλτι, το οποίο έγινε στον Μπάλλα στις αρχές του αγώνα!

 

Καμία έκπληξη

Ούτε μία έκπληξη δεν σημειώθηκε στους προχτεσινούς αγώνες του Κυπέλλου. Θα λέγαμε πως είναι μικροέκπληξη ο αποκλεισμός του Πέλοπα Πύργου, από την ομάδα του Φανούρη, τον Αετό Κέντρου. Όμως οι ομάδες ανήκουν στην ίδια κατηγορία, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για έκπληξη.

*Πέρασαν όλες οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας. Από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, μοιραία αποκλείστηκε η Νίκη Τραγανού (από τον Παμβουπρασιακό) και μοιραία στην επόμενη φάση θα αποκλειστεί ένας από τους Αστέρα-Πανηλειακό!

*Έπεσαν τεσσάρες, ενώ στον Κακόβατο η Ολυμπιάδα χρειάστηκε να το πάει στα πέναλτι για να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, αλλά από το 85΄ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Ν.Γεωργίου κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές. Ακόμη, στο Καραλέτσι η Πηνεία χρειάστηκε να παίξει παράταση ώστε να αποκλείσει τη Βρίνα.

 

Πάνε για μεγάλη μάχη στη Νίκαια

Αύριο θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι Ιωνικού-Κοροίβου στη Νίκαια. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους «μπλε», όπως αναφέραμε και χθες. Από μέρα σε μέρα κλείνει ο κόουτς Βετούλας στον Ιωνικό, ενώ οι άνθρωποι του ιστορικού σωματείου συζητούν και με το σέντερ Μαυροκεφαλίδη! Αυτά για να δούμε και να αντιληφθούμε με ποια ομάδα έχει να κάνει ο Κόροιβος. Φυσικά και ο κόουτς Σορώτος έχει τα δικά του πλάνα που αφορούν το παιχνίδι. Έχει τους παίκτες για πάρει κάτι από αυτό το δύσκολο ματς. Για παράδειγμα ο Λεϊμάνις είναι δεύτερος στους σκόρερς και πρώτος στις ασίστ, πρώτος και στα κλεψίματα. Χθες γράψαμε για το Μιλεντίγεβιτς που πέρασε πέρυσι από την Ήλιδα. Να σημειώσουμε  ότι και ο Σαχπατζίδης πέρασε από την Ήλιδα, γιατί η ζωή κύκλους κάνει!

*Σφυρίζουν οι Χαλαμπαλάκης (Κρήτης), Κοντίλης (Χίος), Νάστος (Κεντρικής Πελοποννήσου).

 

Διαιτητικά

Έχουμε ξαναγράψει και γινόμαστε βαρετοί για κάποια παιδιά που δεν έχουν σφυρίξει ακόμη φέτος Α΄ τοπική. Γιατί δηλαδή ο Κοιλιομενιάτης δεν έχει πιάσει ακόμα σφυρίχτρα στην Α1 και έχει κάνει 4 διαιτησίες στην Α2; Παρεμπιπτόντως προχτές σφύριξε στην Κεφαλονιά, αντί του Σταυρόπουλου, τους Παίδες με τη Μεσσηνία. Πώς γίνεται αυτό;

 

Ευχές στο Φώτη

Πολλές ευχές στο Φώτη Παναγόπουλο, που υπεβλήθη σε επέμβαση κήλης στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ευχόμαστε το παιδί σύντομα να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος