FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ατυχία στον κύβο για Ενιπέα!

Ημερομηνία: 05-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ενιπέας στο σπουδαιότερο φετινό του παιχνίδι, υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να αγωνιστεί χωρίς δύο βασικούς του παίκτες. Ο ένας ήταν ο Δούλος, τραυματίας στα πλέι-οφ. Ο άλλος (κι αυτός χαφ) ο Γκρίλλας, που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια από τα Ψαρά, όπου υπηρετούσε τη θητεία του!

*Ο τεχνικός Νίκος Γκρίλλας με αυτά τα δεδομένα κατέβασε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Κράτησε την ισοπαλία ως το 80΄. Τον βόλευε. Όμως από το 75΄ ο Ξενοφών ανέβηκε σταδιακά. Κέρδισε τρία-τέσσερα κόρνερ. Η αμυντική γραμμή των «πρασίνων», που ως εκείνη τη στιγμή ήταν αρραγής, άρχισε να θολώνει. Φάνηκε σε δύο τρεις φάσεις. Τώρα, από αράουτ να δεχτείς γκολ, λίγο σόλοικο. Τρικυμία στην περιοχή, καθώς ένας δεν μπόρεσε να διώξει.

*Η άποψή μας είναι ότι νωρίτερα έπρεπε να γίνει αλλαγή. Υπήρχαν αμυντικοί ώστε να δημιουργηθεί γραμμή «μαζινό» μπρος της περιοχής του Κουρλού. Ποιος να μπει; Ο Κύτταρης ή ο Βαγγόπουλος.

 

Οι καλύτεροι

Κορυφαίος από τον Ενιπέα ο συγκινητικός Γκουβέρος. Εξουδετέρωσε ή περιόρισε τον καλύτερο της εποχής, Μπακατσέλο. Γιαννακόπουλος και Κωτσάκης, ειδικά ο πρώτος. Μεγάλη εξέλιξη ένας πρώην Πανηλειακός. Αεικίνητος ο Καλαντζής. Καλός και ο Αστερόπουλος, ενώ ο Κουρλός χωρίς ευθύνη για το γκολ.

 

Η διαιτησία

Δεν υπάρχει λάθος από τον Μαρκαντωνάτο. Έκοψε το καρπούζι στη μέση και ήταν δίκαιος. Το ίδιο και οι βοηθοί, αν και του Κοιλιομενιάτη του έφυγαν δύο οφσάιντ εκατέρωθεν. Αυτό είναι και θέμα εμπειρίας και ήταν ο λιγότερο έμπειρος από τους δύο.

 

Ο Βαρουξής

Τους πρόλαβε όλους ο Λευτέρης Βαρουξής. Με δήλωσή του αποχωρεί από τα διοικητικά του Πανηλειακού. Η προσφορά του στην παρελθούσα τετραετία σημαντική. Θα είναι όμως πιο σημαντική από δω και πέρα αν εξακολουθεί, πέραν από την παρουσία του (όπως δήλωσε) στο Μαρακανά! Αυτό είναι και το σημαντικότερο.

 

Ο Νίκος Μπακοβασίλης

Δύο λόγια για το Νίκο Μπακοβασίλη. Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει στον Ενιπέα. Θα περιμένουμε μία δήλωσή του. Μάθαμε κάποια πράγματα που έγιναν σε αυτά τα περίφημα εκλογικά του χωριά, ενώ στη διάρκεια του αγώνα οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν. Θα τα βάλει όλα σε μια σειρά ο Νίκος. Η προσφορά του στο σωματείο τεράστια. Ως χορηγός έκανε τα πάντα με τους συνεργάτες του στη Διοίκηση. Προφανώς είναι πικραμένος. Όμως αυτά έχει η ενασχόληση με τα κοινά. Παντού και πάντοτε κυριαρχεί η αχαριστία!

 

Έχει λόγους ο Γ. Τσουραπάς

Τους τη βγήκε από δεξιά ο Γ. Τσουραπά, με καυτά ερωτήματα, στα οποία, βέβαια, δεν θα πάρει απάντηση, απλώς διότι δεν έχουν τι ακριβώς να του απαντήσουν.

*Οι λόγοι της εκπαραθύρωσής του είναι λόγοι αντεκδίκησης και μόνο. Γιατί τους τη βγήκε με ανάρτηση και δεν έχουν τι ακριβώς να απαντήσουν…

*Έπειτα οι συνάδελφοί του στην Εκτελεστική Επιτροπή υπακούουν τυφλά στον αρχηγό και μην έχοντας άποψη, δεν αρθρώνουν λόγο ούτε για πλάκα!

 

Το παράδειγμα του Φιλίππου

Ως εδώ άντεξε ο Φίλιππος Ανδραβίδας. Τους τα χάρισε τα πλέι-οφ εκεί στην ΕΠΣ. Την ύστατη στιγμή έστειλε ειδοποίηση πως δεν πρόκειται να κατεβεί. Και την ειδοποίηση την έκανε έργο. Δεν κατέβηκε να παίξει εντός με τη Βαρβάσαινα!

*Είναι μια απόδειξη της αποτυχίας του θεσμού των πλέι-οφ στη Β΄ Κατηγορία. Το έχουμε ξαναγράψει ώστε να το εμπεδώσουν εκεί στην ΕΠΣ. Τι ακριβώς χρειάζονται τα πλέι-οφ των 6 ομάδων στη Β΄ Κατηγορία. Μπορούν να τα κάνουν με 4 ομάδες, ώστε να βγει ο πρωταθλητής και να καταταγούν οι υπόλοιπες ομάδες. Αντί δέκα αγώνων, να γίνουν έξι, ώστε κάποτε να τελειώνουν κι όχι να έχουμε πιάσει Ιούνιο και οι ομάδες να τραβιούνται. Το παράδειγμα του Φιλίππου είναι ένα καλό μάθημα για τη Διοργανώτρια!

 

Η Α2 στο μικροσκόπιο

Ώρα απολογισμού για την Α2 Κατηγορία και το πρωτάθλημά της. Πρωταθλητής ο Ηλειακός Βαρθολομιού. Δευτεραθλητής ο ιστορικός Πέλοψ Πύργου που ανεβαίνει στην Α΄ τοπική. Τριταθλητής ο Ν. Κόροιβος Κατσαρού. Ακολούθησε ο Πέλοψ Πελοπίου και τέταρτη στη σειρά η Δάφνη Ανδραβίδας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των πλέι-οφ. Θα ξεκινήσουμε την αναδρομή από τις ομάδες που επέστρεψαν στη Β΄ Κατηγορία και ήταν τέσσερις…

 

Έσχατος ο Αργοναύτης

Η ιστορική ομάδα του Κατακόλου «τραβήχτηκε» άγρια τη φετινή χρονιά. Οι διοικούντες πρέπει να μετάνιωσαν  που δήλωσαν συμμετοχή. Χωρίς γήπεδο. Καθώς το γήπεδο Κατακόλου έχει στοιχειώσει, δεν μπορείς να σταθείς σε αυτή την κατηγορία. Από το Ενωσιακό, πήγαιναν στη Μυρτιά και από την Μυρτιά στον Ελαιώνα, διότι έπρεπε να παίζουν σε χορτάρι!

*Προπονητής ανέλαβε ως το τέλος ο Χρήστος Γκρίλλας. Η ομάδα νίκησε δύο φορές, έφερε 5 ισοπαλίες κι έχασε 19 φορές. Πενιχρή συγκομιδή και επιστροφή στη Β΄ τοπική. Ο Διον. Μπαντουδάκης και ο Χρήστος Κακαλής σημείωσαν το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Φάνης Δασκόπουλος (11 γκολ) και ο Μαρίνος Κουβελιώτης (5 γκολ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς αν και έπαιξαν και σε άλλες ομάδες πριν έρθουν στον Αργοναύτη.

 

Απροετοίμαστος ο Ίφιτος

Έξι νέες ομάδες μπήκαν φέτος στην Α2 Κατηγορία, ουσιαστικά από το παράθυρο. Οι πιο πολλές απροετοίμαστες. Ανάμεσά τους και ο Ίφιτος Καλυβίων που μετείχε στα πλέι-οφ, αλλά δεν ήταν σε προνομιούχο θέση. Έτσι, μπήκε αδύνατος στην Α2 και μοιραία υποβιβάστηκε, με κέρδος 3 νίκες, 4 ισοπαλίες, ενώ έχασε 19 φορές. Συντελεστής τερμάτων (25-74). Ομάδα χωρίς προσωπικότητες, με τον Ανδρέα Κορμπάκη στο «τιμόνι», ήταν καταδικασμένη να νικήσει μόνον τον Αργοναύτη και τον Αχιλλέα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος