FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αγανάκτησε ο κόσμος

Ημερομηνία: 06-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Ιστορική νίκη πέτυχαν το Σάββατο στην  Ήλιδα οι «μπλε» επί του Πευκοχωρίου (70-68) κι έμειναν ζωντανοί στην υπόθεση της παραμονής στην Α2 Εθνική. Μία νίκη, η οποία οδήγησε στην παραίτηση του κόουτς των Μακεδόνων, Μελετιάδη! Ήταν μια νίκη που ευχαριστήθηκε  ο λίγος κόσμος που έσπευσε στο Κλειστό της Ήλιδας (ήταν κάπου 250 φίλοι του μπάσκετ).

*Το άγχος φάνηκε ευθύς εξαρχής στις προσπάθειες των παικτών του Κουταλιανού, οι οποίοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι τρία λεπτά μετά την έναρξη. Το σκορ στο πρώτο 10λεπτο ήταν 13-14, πράγμα που δείχνει του λόγου το αληθές.

 

Κακή διαιτησία

Οι Ρήγας Θεοδωρόπουλος και Μηλαπίδης ήταν λίαν αυστηροί για τον Κόροιβο και μόνον ο Τσώνος (που σφυρίζει Α΄ Εθνική) προσπάθησε να είναι αντικειμενικός. Έτσι άκουσαν ουκ ολίγα από τον κόσμο που αγανάκτησε με τη συμπεριφορά τους στον καταλογισμό των φάουλ.

*Ο Τσιάκος έπαιξε πάλι λίγο γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις και σε 9 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 4 πόντους. Επανέρχεται αργά αλλά σταθερά.

*Επόμενο παιχνίδι στο Μεσολόγγι με τον Τρικούπη.

 

Προβοκάτσια!

Σημειώσαμε από την Παρασκευή εδώ στη στήλη, πως στη Γαστούνη θα γινόταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Κι έτσι έγινε. Χωρίς ευκαιρίες, με νεύρα και ξύλο, μετά βροχής, στις εξέδρες. Τώρα αν πλακώθηκαν και παίκτες της «Προο» είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, ενώ για το ξύλο ανάμεσα στους θεατές, τι να γράψει ο παρατηρητής, ρε παιδιά; Γιατί έβλεπε μεταξύ ποίων έπεφτε ξύλο; Κι αν ήταν προβοκάτσια;

 

Φώναζαν

Έχουμε σοβαρές καταγγελίες, πως το παιχνίδι στο Γεράκι γινόταν. Απλώς ο ρέφερι έπεσε στην παγίδα των γηπεδούχων, οι οποίοι βλέποντας ότι χάνουν «φώναζαν» για τη διακοπή και ο ρέφερι (όχι ο Πήττας) υπέκυψε στις παρακλήσεις τους!

*Πάντως η ΕΠΣ όρισε συνέχεια του αγώνα από το 21΄,  μάνι-μάνι σήμερα Τετάρτη. Όχι παίζουμε!

 

Ηγέτης ο Κράγκαρης

Ο Γιάννης Κράγκαρης άφησε τα διαπιστευτήριά του στα Μακρίσια. Ως ηγέτης που είναι για την ομάδα των «γαλάζιων καβαλάρηδων», ισοφάρισε στο 90΄. Από τη χαρά του έβγαλε τη φανέλα του και ο διαιτητής Βασίλης Τσάκαλης δεν του τη χάρισε. Του έδειξε δεύτερη κίτρινη και θα λείψει στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

 

Σούσουρο

Λίγα σωματεία έλειψαν από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ. Μαζεύτηκαν κάπου 55 κι όταν έφυγε ένα έγινε σούσουρο για το πώς και γιατί! Ρώτησα κάποιον, υπήρξε σωματείο που καταψήφισε τα πεπραγμένα; Μου απάντησε: Αδιάφορο είναι. Δεν έχει καμία αξία!

 

Ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Ανομολόγητο κι αυτό που έπαθε ο Κένταυρος Σώστη, ένα από τα ιστορικά και αρκούντως από τα παλαιά σωματεία της Ηλείας. Ξεκίνησε με μείον 6 βαθμούς από περσινές… δουλειές. Πήρε κι ένα μείον τρεις φέτος για διακοπέν σε βάρος του παιχνίδι (με την Αμαλιάδα 2008) και πάνω που ήλπιζε να μπει στους πέντε των πλέι-οφ (γι’ αυτό έκανε την ένσταση κατά του Θριάμβου) έμεινε εκτός νυμφώνα για έναν πόντο!

*Τούτο δεν συνέβη, γιατί ναι μεν κέρδισε την ένσταση, αλλά από το Θρίαμβο δεν αφαιρέθηκαν οι τρεις βαθμοί που προβλέπουν οι κανονισμοί. Κατά πάγια τακτική της η φέρελπις Πειθαρχική (που κατέχει τα πάντα, αλλά ερμηνεύει τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα κατά το δοκούν) δεν αφαίρεσε βαθμούς από το σωματείο Θρίαμβος. Προφανώς αισθάνθηκε ενοχές, γιατί ο ποδοσφαιριστής του πυργιώτικου σωματείου δεν είχε αναφερθεί στο ποινολόγιο. Έτσι «ούτε γάτα ούτε ζημιά!».

 

Τον έλεγχο

Στην Πειθαρχική της ΕΠΣ έχουν χάσει τον έλεγχο εδώ και καιρό. Προκαλούν με τις αποφάσεις τους. Πότε έχουμε έκπτωση στις ποινές, πότε παραλείψεις, πότε σκόπιμα λάθη!

 

Υπάρχει ο Σύνδεσμος Διαιτητών

Υπάρχει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ηλείας, έστω κι αν η κρατούσα κατάσταση στο ηλειακό ποδόσφαιρο τον έχει αφήσει στο περιθώριο! Ζει και βασιλεύει, έως ότου ο πρόεδρος Γραμμένος αποφασίσει να ενεργοποιήσει τους Συνδέσμους που βρίσκονται σε αδράνεια, ελέω ΕΠΣ, που δεν θέλουν άλλους στα πόδια τους, ώστε να εισπράττουν τα ποσοστά των διαιτητών, που οι Σύνδεσμοι παλαιόθεν έχουν θεσπίσει.

*Οικοδεσπότης ο Βασιλείου, παρών όμως και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος που ευλόγησε την πίτα. Το «παρών» έδωσε όλη η διαιτητική ιστορία του τόπου (Ν. Λαμπρόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δούφας, Παπαφωτόπουλος, Ιερώνυμος, Λιάγκουρας, πατήρ Ιωάννης Καραγιάννης, Ζαχαροπουλαίοι, Δασκόπουλος, Αθανασόπουλος). Τυχερός ο μικρός Γιώργος Λιάγκουρας που πήρε το εικόνισμα του προστάτη της πόλης Αγ. Χαραλάμπους. Κι από χρόνου!

 

Ξεκινούν οι Μικτές

Ξεκινούν σήμερα οι Μικτές τους αγώνες της Β΄ Φάσης, με αγώνες νοκ-άουτ. Η Κ16 της Ηλείας αγωνίζεται με την αντίστοιχη της Αργολίδας σε ένα σημαντικό παιχνίδι, χωρίς αύριο. Στο σημαντικό αυτό παιχνιδάκι θα σφυρίξει ο μαθητευόμενος… μάγος εξ Αχαΐας, Φωκάς, με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο, Παπαδημητρίου…

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot