FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε τις πύλες της η 20η ΑΓΡΟΤΕΚ στο Πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 04-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87855″ img_size=”full”][vc_column_text]

Εγκαίνια παρουσία δεκάδων εκθετών και κόσμου το βράδυ της Πέμπτης

Άνοιξε τις πύλες το βράδυ της Πέμπτης, η 20η ΑΓΡΟΤΕΚ στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, με την κορδέλα των εγκαινίων να κόβει ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής μαζί με υποψήφιους Δημάρχους και συνεργάτες του.

Στην σημαντική αυτή έκθεση που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο αείμνηστος Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Δημητρακόπουλος και που αναβίωσε μετά από διακοπή 13 ετών, συμμετέχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και εκτός Νομού, παρουσιάζοντας ότι πιο καινούργιο σε αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, βιολογικά προϊόντα, αγροεφόδια κ.α. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, ημέρα όπου έχει προγραμματιστεί και ενημερωτική ημερίδα με θέμα την αγροτική οικονομία.

Ο κ. Λιατσής κατά την έναρξη της ομιλίας του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για την παρουσία του, κάνοντας μικρή αναφορά στη συμπόρευση των δυο Δήμων για το καλό του τόπου, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Χρονόπουλο, τον άνθρωπο που όπως είπε, ξεκίνησε την Αγροτεκ το 1998.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Νίκο Χιώνη και τους συνεργάτες του, που σε δύσκολους καιρούς επαναλειτούργησαν την έκθεση.

«Το 2006 ήταν η τελευταία φορά που έγινε η έκθεση και ήταν και το τέλος το δικό μου από πλευράς δημοτικής θητείας. Έκανα τα τελευταία χρόνια ένα τιτάνιο αγώνα να κρατήσω την πόλη όρθια γιατί γνωρίζω ότι μόνο μια πόλη οικονομικά ευημερούσα μπορεί να έχει ευτυχισμένους πολίτες. Σε καμία περίπτωση δε πίστεψα ότι είμαι αναντικατάστατος, διάλεξα τη στιγμή που έπρεπε να φύγω και είμαι σίγουρος ότι δημοκρατικά και ελεύθερα η πόλη μας θα αναδείξει τον επόμενο δήμαρχο που εύχομαι και ελπίζω να είναι καλύτερος από μένα» είπε ενώ αναφερόμενος στους Ηλείους αγρότες επισήμανε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας περνά από τους νέους αγρότες και η στήριξη τους είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας και αυτό που χρειάζεται είναι δέσμη χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών και ενεργειών. «Πρέπει να γνωρίζουν όμως πόσα πρέπει να ξοδεύουν για αγροτική εκμετάλλευση και ποια είναι η συνταγή για μείωση κόστους παραγωγής και να εφαρμόζουν πάντα τις απαραίτητες προϋποθέσεις που είναι η ορθή διαχείριση της φυτογνωσίας, η επιλογή πιστοποιημένων σπόρων, η ορθολογική χρήση λιπασμάτων, ο σωστός προγραμματισμός, η ορθολογική άρδευση και η ορθολογική επιλογή αγοράς γεωργικού εξοπλισμού κάτι που απόψε επιχειρούμε να κάνουμε προτείνοντας αγροεφοδια και μηχανήματα μέσα από την 20η αγροτεκ. Πιστεύω ότι μέσα από την οικονομική καταστροφή πατρίδας μας θα αναδειχτούν γενναίοι και θα φέρουν την ελπίδα και ανάμεσα σε αυτούς πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολλοί Ηλείοι αγρότες.  Σε αυτούς απόψε είναι αφιερωμένη η 20η ΑΓΡΟΤΕΚ και με αυτή τη σκέψη σας καλώ να κόψουμε μαζί την κορδέλα και να την εγκαινιάσουμε».

Με τη σειρά του ο κ. Χιώνης, εξέφρασε τη χαρά του που αναβιώνουν μετά από 13 χρόνια τη σημαντική αυτή έκθεση για τον τόπο, ένα γεγονός που όπως είπε, αποτέλεσε ανάσα για το δήμο και παράλληλα ανταπέδιδε πολλαπλά οφέλη στους εκθέτες που τη στήριζαν με την παρουσία τους. «Μετά από προσπάθειες καταφέραμε να αναβιώσουμε την έκθεση. Η ΑΓΡΟΤΕΚ ξαναζεί. Είμαι σήμερα εδώ εκπροσωπώντας μια δημιουργική γενιά που μέσα από εμπόδια και δυσκολίες που έχει διαχειριστεί, εξελίσσετε, ρισκάρει και επιχειρεί. Είμαι εδώ εκφράζοντας αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκθέτες, τους συνεργάτες μου, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ αλλά και όλους εσάς που με την παρουσία σας μας στηρίζετε».

Παρόντες μεταξύ άλλων στα εγκαίνια ήταν οι Βουλευτές Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γιάννης Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος, Αντιδήμαρχοι αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιοι Δήμαρχοι Τ. Αντωνακόπουλος, Α. Καράμπελας, Γ. Αργυρόπουλος, Λ. Αριστειδόπουλος, κ.α.[/vc_column_text][vc_media_grid element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1556903665858-1da5e650-70a2-9″ include=”87856,87857,87858,87859,87860″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot