FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για προκαταβολές 50% στους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Αιτήματα προκαταβολής ύψους 50% είναι πλέον σε θέση να δέχεται το πληροφοριακό σύστημα από τους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον δικαιούχο να συνάψει σχετική σύμβαση με τραπεζικό ίδρυμα για τη χορήγηση δανείου κάλυψης ίδιας συμμετοχής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταβάλει τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να κατατεθεί σε αυτόν δημόσια οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον ίση με το ποσό δανείου που έχει λάβει.

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή την περίοδο εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταβολή υψηλότερου ποσοστού προκαταβολών με μειωμένες εγγυήσεις στα επενδυτικά μέτρα του ΠΑΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, κάτι που θα έχει άμεση εφαρμογή και στα Σχέδια Βελτίωσης.

Η υποβολή των αιτημάτων προκαταβολής πραγματοποιείται μέσω της σχετικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που έχει αναπτυχθεί και είναι ήδη διαθέσιμη, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για την προκαταβολή απαιτείται η προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής.

Παράλληλα, το υπουργείο, υπενθυμίζει ότι αναμένεται η ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης προς αξιοποίηση από τους δικαιούχους, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν μέχρι και το 80% της εγγύησης για τα επενδυτικά τους δάνεια.

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος