FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξαν τα λουτρά του Καϊάφα – Έργα και λουτρική περίοδος πάνε μαζί για πρώτη φορά

Ημερομηνία: 20-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”92923″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις πύλες τους άνοιξαν τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα που απο σήμερα αναμένεται να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς. καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες απολυμανσης των εγκαταστάσεων και βεβαίως του έκτακτου προσωπικού που και τυπικά βρίσκεται πλέον στις θέσεις του. Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται η λουτρική περίοδος να εξελιχθεί καλά. Μάλιστα τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα κατόπιν πιέσεων του δήμου Ζαχάρως προς την ΕΤΑΔ πήραν και το ειδικό σήμα ιαματικών πηγών.

Οι ώρες λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου τις  πρώτες ημέρες, θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ το κόστος  για κάθε λούση ανέρχεται στα 7 ευρώ και 3,5 για τις  ειδικές κατηγορίες, ενώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Δ/ντής των Λουτρών κ/. Ν. Λευκαδίτης, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, θα ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα  απολύμανσης και προστασίας των λουομένων στα Λουτρά ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των εγκαταστάσεων. Ειδικά σε ότι αφορά την πισίνα, οι όροι χρήσης θα είναι πιο αυστηροί, λιγότερα άτομα κάθε φορά, συχνότερη αλλαγή του νερού και απολυμάνσεις τακτικότερες των σωληνώσεων.

Ωστόσο πέρα από την έναρξη της λουτργικής περιόδου, το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στο χώρο των Λουτρών, με έργα στην κεντρική γέφυρα, στην εισοδο, στα γραφεία της διοίκησης και νησάκι της Αγίας Αικατερίνης, ενώ σημαντική παρέμβαση θα γίνει και στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού που εξυπηρετεί το υδροθεραπευτήριο. Παράλληλα. στο πλαίσιο των εργασιών αναβάθμισης των Λουτρών , θα δημιουργηθεί και σύγχρονο σύστημα πυροπροστασίας, προκειμένου να προστατευτούν το δάσος και οι εγκαταστάσεις από τις πυρκαγιές της θερινής κυρίως περιόδου. Τέλος να πούμε ότι υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία και λειτουργία πλωτής πισίνας στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης που θα τροφοδοτείται με νερό από το υδροθεραπευτήριο και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot