FOLLOW US: facebook twitter

Κάτι σαν γιορτή αλλά με αυξημένο άγχος! – Ανοίγουν ξανά σήμερα μετά από δίμηνο λουκέτο τα καταστήματα εστίασης της Ηλείας

Ημερομηνία: 25-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Έτοιμα καφέ και εστιατόρια στον Πύργο με τα νέα δεδομένα

Τις πόρτες τους ανοίγουν ξανά από σήμερα και τα καταστήματα εστίασης της Ηλείας, καφέ, εστιατόρια και ψησταριές, καθώς έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από την ημέρα που κατέβασαν ρολά λόγω της πανδημίας του COVID-19. Οι προετοιμασίες όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν πυρετώδεις από τους καταστηματάρχες προκειμένου να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις για την επαναλειτουργία τους. Για ορισμένους εξ αυτών, το άνοιγμα της αγοράς δημιουργεί προσδοκίες για σταδιακή επάνοδο σε μια -έστω νέα- κανονικότητα, για τους περισσότερους όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί στην «εξίσωση» της επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους, εξακολουθούν να υπάρχουν άγνωστοι «x», όπως το πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα, ενώ για κάποιους ισχύουν και τα δύο μαζί: αισιοδοξία και προβληματισμός. Κάτι σαν γιορτή, αλλά με αυξημένο άγχος!

Στην κεντρική πλατεία Πύργου και στην πλατεία Δικαστηρίων, τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα στα καταστήματα εστίασης οι σκάλες και οι μεζούρες συνθέτουν για μέρες το νέο σκηνικό για να τηρηθούν οι αποστάσεις, καθώς ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι θα είναι τα 6 άτομα. Υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ όπου έχουν τοποθετηθεί ταινίες σήμανσης που καθορίζουν το χώρο όπου θα καταλάβει κάθε μαγαζί ενώ ήδη κάποια καταστήματα έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα των 2, 4 και 6 ατόμων, τηρώντας πάντα την προβλεπόμενη απόσταση, η οποία σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, θα πρέπει να είναι από 0,70 εκατ. έως 1,70 εκατ.

Αρκετοί επαγγελματίες κατέθεσαν αίτηση στο δήμο Πύργου για να τους δοθεί περισσότερος χώρος και η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο.

Γ. Αργυρόπουλος: « Ο δήμος Πύργου θα στηρίξει τους καταστηματάρχες εστίασης»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι πρόθεση του δήμου είναι να στηρίξει και να εξυπηρετήσει όσο μπορεί τους καταστηματάρχες εστίασης και στο μέτρο του δυνατού να τους διαθέσει ατελώς περισσότερο χώρο εφόσον υποβάλλουν αίτηση τις Τεχνικές υπηρεσίες για να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους με την προϋπόθεση να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Όπως μας είπε ο κ. Αργυρόπουλος για το θέμα αυτό χθες το βράδυ αναμενόταν να γίνει σύσκεψη της δημοτικής αρχής υπό τον δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο που έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα της εστίασης για να εξεταστεί στο σύνολό του το όλο θέμα. Τέλος επισήμανε ότι το επόμενο βήμα είναι η μείωση των τελών για τις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις που δρομολογείται ήδη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος