FOLLOW US: facebook twitter

«Ανοίγει» η αίθουσα εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου: Εγκαίνια με έκθεση ζωγραφικής των Γιάννη και Διονύση Τσολάκου

Ημερομηνία: 20-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Με την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Τσολάκου, και του γιού του Διονύση εγκαινιάζεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου. Θέμα της έκθεσης,  που θα διαρκέσει από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου είναι «Το περιβάλλον εκπέμπει SOS» και οι ώρες λειτουργίας της, θα είναι 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

Στα εγκαίνια της αίθουσας του δήμου στο Μουσείο με την έκθεση ζωγραφικής του σπουδαίου Ηλείου καλλιτέχνη, αναφέρθηκαν με χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Νίκος Λαϊνόπουλος, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Αδαμαντία Τσακανίκα και ο ζωγράφος Γιάννης Τσολάκος.

«Από την ημέρα της δημιουργίας του, μέχρι σήμερα, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου υπό τον κ. Λαϊνόπουλο, λειτουργεί υποδειγματικά και κάνει όλες εκείνες τις προσπάθειες για να ανθίσει ο πολιτισμός στο δήμο μας και ιδιαίτερα στη πόλη του Πύργου» είπε ο κ. Λιατσής, τονίζοντας ότι υποδέχονται μια υψηλότατου επιπέδου έκθεση ζωγραφικής, που αποτελεί μια κίνηση μεγάλη για τον πολιτισμό της πόλης. «Η καινούργια δύναμη, που η πόλη θέλει να στηριχθεί, πράγματι είναι ο πολιτισμός. Η αναμόρφωση της έχει σχέση με τον πολιτισμό. Η τέχνη είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την πρόοδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και φιλοδοξία δική μου είναι να κάνω όλες τις ενέργειες που απαιτούνται η πόλη να γίνει παράδειγμα μέσω του πολιτισμού. Γιατί πιστεύω πολύ πως η επικοινωνία με ποιοτικές εκθέσεις, είτε ζωγράφων είτε άλλων καλλιτεχνών μας πάει πολύ μπροστά και μας διαπαιδαγωγεί σωστά».

Με τη σειρά του, ο κ. Λαϊνόπουλος, τόνισε ότι παράλληλα με τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού επεκτείνει τη δράση του και στην προβολή των εικαστικών τεχνών. «Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει και παρουσιάζει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιάννη Τσολάκου, ενός ενεργού και εκλεκτού μέλους του καλλιτεχνικού κόσμου, του τόπου και της χώρας μας. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς η φιλοξενία των έργων του Γιάννη Τσολάκου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, που εγκαινιάζεται με τον πιο πρόσφορο και κατάλληλο τρόπο. Στην έκθεση φιλοξενούνται και έργα του γιου του Διονύση, στον οποίο ευχόμαστε να έχει την ίδια λαμπρή σταδιοδρομία με αυτή του πατέρα του».

Πρόταση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής

Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου Αδαμαντία Τσακανίκα, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση της που «ανοίγει η πόρτα ενός καινούργιου πολιτιστικού χώρου» σημειώνοντας πως η φιλοξενία έργων του Ηλείου καλλιτέχνη Γιάννη Τσολάκου, που η φήμη του έχει ξεπεράσει το Νομό και την Ελλάδα, αποτελούσε πρόταση τους. «Ο Γιάννης Τσολάκος είναι ένας Ηλείος καλλιτέχνης και για αυτό θελήσαμε να είναι ο πρώτος που θα εγκαινιάσει την αίθουσα εκθέσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο μαζί με το γιό του Διονύση. Τα έργα τους είναι εξαιρετικά και θεωρούμε ότι ο κόσμος που θα έρθει στην αίθουσα να δει την έκθεση θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω».

«Αποτελεί μεγάλη ευθύνη»

Ο Ηλείος ζωγράφος, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευθύνη που αισθάνεται να ξεκινήσει με τα έργα του, τη λειτουργία μιας τόσο σπουδαίας αίθουσας σε ένα χώρο Μουσειακό, υποστηρίζοντας πως η επιλογή των έργων που θα φιλοξενηθούν ήταν πολύ δύσκολη.

«Η επιλογή θεματικά, για την έκθεση που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον που καθημερινά εκπέμπει SoS ήταν πολύ δύσκολη. Όπως δύσκολος είναι και ο χώρος αυτός που έχουμε ετοιμάσει και κάνω ευχή αυτός ο χώρος να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και ακόμα από διάφορες πινακοθήκες της Αθήνας και του εξωτερικού. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός σε κάθε πόλη είναι αυτός που αναδεικνύει και τον τρόπο ζωής του. Και ένας χώρος που έχει πολιτισμό θα έχει επισκεψιμότητα από ανθρώπους ξένων πόλεων. Ήταν πολύ μεγάλο αυτό που έκαναν ο δήμαρχος με το επιτελείο του, και τον κ. Λαϊνόπουλο και την κ. Τσακανίκα που έχει κάνει  πολύ σοβαρή δουλειά…» είπε και θυμήθηκε μια συζήτηση που είχε με τον κ. Λιατσή, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, όταν ήταν πρόεδρος του ΕΒΕ που του είχε πει ότι αν γίνει κάποτε Δήμαρχος θα δημιουργήσει Εργαστήρι Ζωγραφικής. «Το υλοποίησε με την σπουδαία συνάδελφο» είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί για τον ίδιο πολύ βαριά ευθύνη και συνάμα τιμή που εγκαινιάζει την αίθουσα αυτή. «Δε μπορώ να πω παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ και περιμένω τον κόσμο που έχει τιμήσει πολλές φορές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος