FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή συνάντηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου- Αποφασίζουν την αντίδραση τους απέναντι στα νέα μέτρα

Ημερομηνία: 08-11-2021 | Συντάκτης:

Ανοιχτή συνάντηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου στο Πάρκο Ξυστρή την Τετάρτη


Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, απέναντι στα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο στο λιανεμπόριο και την εστίαση, είναι έμποροι και επαγγελματίες του Πύργου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, καλούν όλους τους επαγγελματίες και τους εμπόρους να συμμετέχουν στην συνάντηση προκειμένου να συναποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης τους, στα άδικα όπως χαρακτηρίζουν μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση. «Τα μέτρα είναι άδικα και κατευθυνόμενα και πλήττουν τους επαγγελματίες και τους εμπόρους οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό 80 με 85% είναι εμβολιασμένοι. Ας βάλουν μέτρα και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά των τεστ και όχι στους εμπόρους. Ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που παραβιάζουν τα μέτρα που αποφασίστηκαν και όχι τους εμπόρους και τους επαγγελματίες που σε όλη της διάρκεια της καραντίνας έχουν τηρήσει ευλαβικά όλα όσα έχουν αποφασιστεί. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε τους ελέγχους. Δεν είμαστε χωροφύλακες!» δήλωσε ο κ. Ξανθούλης στην «Πρωινή» και πρόσθεσε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και οι έμποροι δεν μπορούν να εξετάζουν για πιο λόγο κάποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του και επίσης υπεύθυνος να πληρώσει το πρόστιμο αν δεν τηρεί τα μέτρα. Εμείς ως επαγγελματίες γιατί να ευθυνόμαστε και να πληρώνουμε υπέρογκα πρόστιμα;» διερωτήθηκε.

Στην ανοιχτή συνάντηση της Τετάρτης, αναμένεται να προτείνουν επέκταση των μέτρων σε όλα ανεξαρτήτως των καταστήματα (σούπερ μάρκετ κτλ) και επίσης, το πρόστιμο των παραβατών να μην το πληρώνουν οι επαγγελματίες αλλά οι ίδιοι οι παραβάτες που δεν συμμορφώνονται. «Δεν είμαστε χωροφύλακες και πρέπει να το καταλάβουν!» σημείωσε με νόημα ο κ. Ξανθούλης.
Όσον αφορά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, επισήμανε πως η αγορά και τα καταστήματα δεν δούλεψαν σε μια περίοδο που όπως είπε περίμεναν πως και πως για να ανακάμψουν. «Τα 2/3 του τζίρου των καταστημάτων μας ξεκινά από τώρα, λίγο πριν τις γιορτές. Μάλιστα χθες Κυριακή, όπου ήταν προαιρετικό το άνοιγμα των καταστημάτων λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η πλειοψηφία των μαγαζιών επέλεξε να μην ανοίξει…Με τα μέτρα αυτά, η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη… Θα αντιδράσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος