FOLLOW US: facebook twitter

Άγγελος Χαντί: «Η Θύελλα αλλάζει επίπεδο»

Ημερομηνία: 28-06-2024 | Συντάκτης:

Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Θύελλα Πύργος F.C. μίλησε στην «Πρωινή» για την ένταξή του στην ομάδα και τους προσωπικούς του στόχους

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού- μέχρι στιγμής- στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο παίκτης που έχει αξιόλογη πορεία στα γήπεδα σχεδόν όλης της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί για 5,5 συνολικά χρόνια στην ελληνική Super League με τον Εργοτέλη πρωτίστως και τον Ηρακλή δευτερευόντως, που έχει παίξει πολλά χρόνια σε ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής, που έχει αγωνιστεί και στο εξωτερικό, σε Ολλανδία, Τσεχία, Αλβανία. Ο παίκτης που έχει χριστεί 8 φορές διεθνής με την Εθνική Ιορδανίας (καταγωγή του πατέρα του) κι έχει σκοράρει και κόντρα στη Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν σε φιλικό ματς στο Άμπου Ντάμπι στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη νίκη με 3-2 (είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Ιορδανίας).

Ο λόγος για τον Άγγελο Χαντί, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Θύελλας Πύργος F.C., που σε ηλικία 34 ετών, μετά από 18 χρόνια επιστρέφει στη γενέτειρά του τον Πύργο (έφυγε στα 16 του από τον Πύργο για την ακαδημία του Ρότσα αρχικά) και μάλιστα στην ομάδα που εδρεύει λίγα μέτρα από το σπίτι του, καθώς το πατρικό του είναι στην περιοχή Κοκκιλώνη του Πύργου, που «συνορεύει» με το Καταράχι. Εκεί όπου έχει πολλούς φίλους με τους οποίους έπαιζε μπάλα μαζί σε… αυτοσχέδια γήπεδα της περιοχής, κατά την παιδική του ηλικία!

Ο Χαντί είναι η μεγαλύτερη επένδυση της φετινής Θύελλας. Ήρθε για να ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας και όπως μας είπε και ο ίδιος η Θύελλα είναι ήδη σε τροχιά αλλαγής επιπέδου με βάση το πρότζεκτ που έχει εκπονηθεί από τους διοικούντες και το όραμα που έχουν να φέρουν την ομάδα του Πύργου στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.

Άγγελε, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να αποδεχτείς την πρόταση της Θύελλας; Τι σε έκανε να πεις το «ναι»;

«Αποδέχτηκα την πρόταση σχετικά γρήγορα, γιατί το πρότζεκτ και αυτά που μου είπαν οι άνθρωποι της ομάδας και το σκεπτικό τους, συμβαδίζουν με τα δικά μου «θέλω» αυτή τη στιγμή. Οπότε δεν δυσκολεύτηκα να πω το “ναι”».

Ποιο είναι το κίνητρό σου ερχόμενος πλέον να παίξεις σε τοπικό-ερασιτεχνικό επίπεδο; Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι στη Θύελλα;

«Πολλοί θα νομίζουν πως έχοντας κάνει μια καριέρα στις εθνικές κατηγορίες, ερχόμενος στο τοπικό δεν υπάρχει κίνητρο. Αυτό είναι λάθος, διότι πρώτα απ’ όλα «χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις», που λέει ο λαός και επιπλέον δεν έχω να αποδείξω κάτι, αλλά μόνο στον εαυτό μου. Θέλω να σεβαστώ την επιλογή των ανθρώπων της Θύελλας και την οικονομική επένδυση που έκαναν με το να με φέρουν στην ομάδα και γενικότερα θέλω να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ και του οράματος που έχουν οι χρηματοδότες και όλοι όσοι πλαισιώνουν την ομάδα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες πάντα πηγάζουν από την ομάδα και τους ανθρώπους που εκπόνησαν αυτό το πρότζεκτ. Μπορεί κάποιοι να μην το ξέρουν, αλλά η Θύελλα είναι το σπίτι μου. Το Καταράχι είναι ο τόπος που μεγάλωσα. Και σίγουρα ένας παίκτης όπου και να έχει παίξει, όταν γυρίζει στο σπίτι του θέλει να βοηθήσει τα μέγιστα, άσχετα με το οικονομικό ή οτιδήποτε άλλο».

Πώς κρίνεις την ανοδική πορεία της Θύελλας τα δύο τελευταία χρόνια και το μεγάλο όραμα και τις φιλοδοξίες που έχει η ομάδα φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια;

«Η Θύελλα από πέρυσι που παρακολουθούσα και πάντα παρακολουθώ το ηλειακό ποδόσφαιρο μέσω και των πολλών φίλων που έχω εδώ, έκανε μια πολύ αξιόλογη πορεία και τα παιδιά που ήταν πέρυσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα να είναι δεύτερη και να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου. Δεν είναι λίγα αυτά που πέτυχε. Η Θύελλα έχει κάνει βήματα εξέλιξης και προόδου και πιστεύω πως θα αλλάξει επίπεδο. Ήδη έχει αλλάξει σε πολλά πράγματα, διότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι παίκτες που αγωνίζονται,  αλλά πολλά που παίζουν σημαντικό ρόλο για τον ποδοσφαιριστή. Και αυτό όταν στο παρέχει μια ομάδα, σίγουρα έχεις μεγαλύτερη όρεξη και κίνητρα. Όλοι θέλουν το καλύτερο της ομάδας, διότι αντικειμενικά βλέπεις ότι αυτή η ομάδα πάει να κάνει κάτι που σπάνια βλέπουμε στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος θα το καταλάβει με την πάροδο του χρόνου και πιστεύω πως θα αγκαλιάσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Πώς νιώθεις που μετά από 18 χρόνια επιστρέφεις στην Ηλεία για να παίξεις ποδόσφαιρο; 

«Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Να υπάρχει υγεία σε όλους μας και όλα να κυλήσουν καλά, προς όφελος της ομάδας. Από κει και πέρα, επιστρέφοντας στο σπίτι σου έχεις άλλη ψυχολογία, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Το σπίτι μας είναι πάντα σπίτι μας, αυτό δεν αλλάζει. Όπου και να έχεις παίξει, ό,τι και να έχεις κάνει στην καριέρα σου, όταν γυρίζεις σπίτι σου νιώθεις διαφορετικά. Όσο πρωταθλητισμό και να έχω κάνει και σε ομάδες με τεράστια πίεση, ίσως αυτή η πίεση τώρα να είναι εξίσου σημαντική για μένα. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος