FOLLOW US: facebook twitter

Άνετη νίκη με 60% για τον Νίκο Ανδρουλάκη στον 2ο γύρο!

Ημερομηνία: 14-10-2024 | Συντάκτης:

-Αισθητά λιγότεροι ψήφισαν στον 2ο γύρο του ΠΑΣΟΚ – Οι μισοί στις κάλπες της Ηλείας

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανεκλέχθηκε χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων οδήγησε σε άνετη επικράτηση του νυν προέδρου έναντι του Χάρη Δούκα.  Με την ενσωμάτωση στο 71,66%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωνε ποσοστό 59,98% και ο Χάρης Δούκας 40,02%. Συνολικά ψήφισαν 214.000 πολίτες, περίπου 26% λιγότεροι από την πρώτη κάλπη.

Λίγο μετά τις 8:30μ.μ. ο δήμαρχος Αθηναίων συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι μισοί στις κάλπες της Ηλείας

Εν τω μεταξύ με αισθητά χαμηλότερη συμμετοχή διεξήχθη χθες στην Ηλεία η εκλογική διαδικασία του 2ου γύρου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην κάλπη προσήλθαν περίπου 4.300 πολίτες, ενώ την περασμένη Κυριακή ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 8.700.

Αυξημένη προσέλευση καταγράφηκε τις πρωινές ώρες στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας, καθώς ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος και ήταν αρκετοί αυτοί που έσπευσαν να ασκήσουν νωρίς το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η απογευματινή προσέλευση, γεγονός που οδήγησε την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να χορηγήσει μισή ώρα παράτασης, με αποτέλεσμα οι κάλπες να κλείσουν στις 7:30μ.μ.

Ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, προσήλθε νωρίς το πρωί με συνεργάτες του στο εκλογικό κέντρο του Πύργου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, για να ψηφίσει, και στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος την επόμενη μέρα των εκλογών είναι η ισχυρή αντιπολίτευση αλλά και μια νέα πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος.Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, πλειοψηφικό, δύναμη αλλαγής.Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.Για να δικαιώσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα δώσουν και σήμερα το “παρών” σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία.Για να ανταποκριθούμε στις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.Γιατί η χώρα χρειάζεται μια πραγματική και ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά και μια νέα πρόταση διακυβέρνησης», δήλωσε.

Ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Βάλαρης, δήλωσε πως οι εκλογές διεξήχθησαν με ομαλότητα, καθώς όλα τα στελέχη που συγκρότησαν τις εφορευτικές επιτροπές, εξυπηρέτησαν άψογα τους πολίτες, και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

«Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες έστειλαν το πρώτο ισχυρό μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει. Με την εκλογή του νέου προέδρου, επιδίωξή μας είναι το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί στον ισχυρό κεντροαριστερό πόλο που θα διεκδικήσει την εξουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε.

Τα αποτελέσματα της Ηλείας:

Αρχ. Ολυμπία

 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 174
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 142

Ανδρίτσαινα

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 34
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 23

Γαστούνη

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 196
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 168

Καράτουλα

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 70
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 124

Πανόπουλο

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 62
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 64

Αμαλιάδα 1

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 233
 Χ. ΔΟΥΚΑΣ 155

Αμαλιάδα 2

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 145
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 143

Αμαλιάδα 3

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 129
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 91

Σιμόπουλο

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 164
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 86

Βάρδα

 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 144
 Χ. ΔΟΥΚΑΣ 98

Κρέστενα

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 200
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 78

Λεχαινά

 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 170
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 156

Πύργος 1

 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 142
Χ. ΔΟΥΚΑΣ 156


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot