FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Μπενέτσης: «Πισωγύρισμα η κυβερνησιμότητα»  

Ημερομηνία: 05-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
«Τον τρόπο διακυβέρνησης τον όριζε ο νόμος της  απλής αναλογικής που ψήφισε και επέλεξε ο λαός»  επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέας Μπενέτσης. 

 

Ο νόμος της απλής αναλογικής που πρόσφατα έγιναν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε δήμους και περιφέρειες όλοι γνωρίζαμε πως απαιτεί συναινέσεις .Τον τρόπο διακυβέρνησης τον όριζε ο νόμος της απλής αναλογικής πριν τις εκλογές και ο λαός ψήφισε και επέλεξε στις εκλογές.

Η κυβερνησιμότητα είναι δήθεν και εφεύρημα αντιδημοκρατικό. Οι επιλογές των πολιτών, όμως, ποτέ δεν μπορεί να είναι αδιέξοδες. Ψήφισαν σε όλη τη χώρα όσους πιστεύουν πως είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών ελπίζουμε να λάβει αποφάσεις ανόδου του θεσμού, διότι από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει ανησυχία ουσιαστικής υποβάθμισης έως κατάργησης των Δημοτικών-Περιφερειακών Συμβουλίων, πράγμα που αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία Όλοι ξέραμε πως οι εποχές όπου ένας αποφάσιζε και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι απλώς επικύρωναν, πέρασαν ανεπιστρεπτί Δυστυχώς, αυτό αποτελεί πισωγύρισμα και επαναφέρει λογικές τύπου διορισμού δημάρχων και νομαρχών, περασμένων δεκαετιών και νοοτροπιών.

Ανδρέας Μπενέτσης

Δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος