FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητούν τον εμπρηστή…: Ξανά στο στόχαστρο η περιοχή μεταξύ Ραχών και Καλλικώμου

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”116197″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε εκούσιο εμπρησμό αποδίδουν κύκλοι της Πυροσβεστικής την αιτία της προχθεσινής πυρκαγιάς σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Ραχών και Καλλικώμου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχουν βρεθεί –και κατασχεθεί- ευρήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία εξετάζονται προσεκτικά για να διαπιστωθεί αν αποτελούν τμήμα πιθανού εμπρηστικού μηχανισμού.

Η βεβαιότητα των πυροσβεστών για ηθελημένο εμπρησμό πηγάζει από το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αλλά και από το γεγονός ότι η περιοχή από το Καλλίκωμο ως τις Ράχες, που περικλείει και οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού, είναι στο στόχαστρο εμπρηστών τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί και εμπρηστικός μηχανισμός από τους πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων, ενώ τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί συμβάντα πυρκαγιάς ακόμα και σε νυχτερινές ώρες ή και ξημερώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ενημερωθεί και αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και δεν αποκλείεται να επισκεφθεί τον νομό για περισσότερες πληροφορίες.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα, ωστόσο εικάζεται ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής. Αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα κίνητρα μιας τέτοιας ενέργειας, όμως η ανησυχία είναι έκδηλη διότι ένα ανάλογο περιστατικό μελλοντικά σε μια περιοχή πυκνόφυτη, πολύ κοντά σε κατοικημένη ζώνη και δίπλα σε εθνική οδό με πολύ αυξημένη κυκλοφορία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot