FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητώντας «κοφτερά» μυαλά: Πραγματοποιήθηκαν οι μαθηματικοί διαγωνισμοί «Θαλής» και «Δημήτρης Ζούνης»

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75379″ img_size=”full”][vc_column_text]Αρκετά μεγάλος ήταν ο αριθμός των μαθητών που διαγωνίστηκαν στον 79ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής» στην Ηλεία και στον 3ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Δημήτρης Ζούνης». Στο 4ο ΓΕΛ Πύργου και στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας περίπου 300 μαθητές προσήλθαν για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στα μαθηματικά με στόχο να προκριθούν στην επόμενη φάση «Ευκλείδης» στις 19 Ιανουαρίου. Και από εκεί το επόμενο σκαλοπάτι είναι ο διαγωνισμός «Αρχιμήδης», η Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, στις 23 Φεβρουαρίου και έπειτα η επιλογή των μαθητών για την 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στη Μολδαβία στις 30 Απριλίου, την 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος) στην Κύπρο και την 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος) στη Μ. Βρετανία.

Όπως δήλωσε η ειδική γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, Σοφία Μάλεση, «… πραγματοποιήθηκε ο 79ος διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, με την επωνυμία «Ο Θαλής» και ο τοπικός διαγωνισμός της Α’ Γυμνασίου «Δημήτρης Ζούνης». Είναι ένας αγώνας το πνεύματος με τον οποίο θέλουμε να ανακαλύψουμε τα κοφτερά μυαλά που υπάρχουν στο νομό μας. Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη και φέτος και ανέρχεται περίπου στους 300 μαθητές σε όλη το νομό».

Όπως σημείωσε η κα Μάλεση «…τα παιδιά δείχνουν τον ενδιαφέρον τους, καθώς παραμένουν στην αίθουσα και τις τρεις ώρες, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τη σκέψη τους. Είναι κάτι που μας ικανοποιεί ως παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας στο νομό. Έχουμε κάνει και εμείς την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά με προπαρασκευαστικά μαθήματα τους προηγούμενους δύο μήνες και είμαστε κοντά τους».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot