FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητά τις ρίζες της στην Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 17-06-2024 | Συντάκτης:

-Γυναίκα που ζει στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

-Στην κατοχή της έχει παλιές φωτογραφίες και ευχετήριες κάρτες με μηνύματα

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση – [email protected]


Με μοναδικά στοιχεία στην κατοχή της κάποιες παλιές φωτογραφίες- ενθύμια, που κρατά ως φυλακτό, που απεικονίζουν την Αμαλιάδα στη δύσκολη δεκαετία του 1940, και πρόσωπα άγνωστα αλλά με συγγενικούς δεσμούς, αναζητά τις ρίζες της μία γυναίκα που έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μερικά από τα ενθύμια που έχει στην κατοχή της με πρόσωπα από την Αμαλιάδα

Η Rachel Thomas ζει στην Ουάσιγκτον και αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν για να αναζητήσει τις ρίζες της στην Αμαλιάδα και τυχόν συγγενείς της που βρίσκονται στη ζωή. Ένα ταξίδι διόλου εύκολο, όχι όμως ανέφικτο, αφού τα ενθύμια που έχει στην κατοχή της μπορεί να ξυπνήσουν μνήμες και κάποιοι να βρουν σε αυτά πρόσωπα γνώριμα που ίσως… δώσουν σε αυτή την γυναίκα μία νέα οικογένεια και θα της χαρίσουν κάτι από το παρελθόν της.

Η ίδια με μία ανάρτησή της δηλώνει ότι ψάχνει τους συγγενείς της στην Αμαλιάδα και με καλεί όποιον γνωρίζει κάποιον να τη βοηθήσει να ξετυλίξει το κουβάρι και να μπορέσει να συνθέσει κομμάτι-κομμάτι το παζλ του γενεαλογικού της δένδρου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, ο προπάππους της μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, αφήνοντας πίσω της αδέλφια και συγγενείς. Η Rachel γνωρίζει καλά ότι οι θείες και οι θείοι της έμειναν στην Ελλάδα. Σε παλιές κάρτες που έχει στην κατοχή της  απεικονίζονται πρόσωπα που ζούσαν τότε στην Αμαλιάδα, με σύντομα μηνύματα ανταλλαγής ευχών.

Τα ονόματα που αναγράφονται σε κάποιες από αυτές είναι: Δημήτριος Αθανασόπουλος (1895), Αγγελική ή Διαμαντούλα (δεκαετία 1940) και Χρυσή Κούνα ή Κόνου. Ονόματα και επίθετα που υπάρχουν στην περιοχή, άγνωστο όμως εάν συνδέονται με τη γυναίκα που αναζητά τις ρίζες της.

«Εάν κάποιος γνωρίζει άτομα με αυτά τα ονόματα, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ιστορία ή την καταγωγή μου. Ξέρω, ότι αυτό είναι ένα μακρύ πλάνο, αλλά είμαι τόσο κοντά στο να βρω μια οικογένεια» αναφέρει στην ανάρτησή της η Rachel.

Πράγματι, δεν είναι εύκολο, όποιος όμως θυμάται κάτι, κοιτάζοντας με προσοχή και τις φωτογραφίες που έχει στην κατοχή της η Rachel ίσως μπορέσει να της ανοίξει μία πόρτα στο παρελθόν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος