FOLLOW US: facebook twitter

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η εξέταση ακύρωσης του ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ημερομηνία: 08-05-2020 | Συντάκτης:

Αναβλήθηκε αυτεπάγγελτα για τις αρχές Ιουνίου η εξέταση του αιτήματος ακύρωσης του ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω των ειδικών περιστάσεων της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου.Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑΔ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αποφάσισαν το 2010, από κοινού, να καταστρατηγήσουν τον νόμο προκειμένου να πετύχουν προσυμφωνημένους στόχους, με σκοπό να ωφεληθούν τρίτοι σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Ζαχάρως και της ευρύτερης περιοχής.

«Έχει πλήρως κατανοηθεί απ΄ όλους τους θεσμικούς παράγοντες ότι έχει γίνει κακή εφαρμογή τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Οφείλουν λοιπόν άμεσα να διορθώσουν το λάθος, την παρανομία και την κατάφωρη αδικία που έχει διαπραχθεί σε βάρος του λαού της Ζαχάρως και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξανδρόπουλος και πρόσθεσε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύνταξη της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης ήταν προσχηματική διαδικασία.

«Έχουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν πλήρως ότι η ΕΤΑΔ α.ε. και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είχαν προαποφασίσει ποιο θα είναι το περιεχόμενο του Π.Δ. πριν καν ανατεθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, και για τον λόγο αυτό συνέργησαν από κοινού στην ανατροπή/αντιστροφή της νόμιμης διαδικασίας για την έκδοση του Π.Δ. που ρητά ορίζεται στο άρθρο 6 του ν. 3937/2011! Έτσι δικαιολογούνται τα αναρίθμητα (σκόπιμα) λάθη που αφορούν τον εντοπισμό ανύπαρκτων οικότοπων, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αλλοίωση των στοιχείων, όσον αφορά στο είδος carettacaretta, η απεικόνιση των δήθεν οικότοπων με τρόπο που δεν δύναται να εντοπισθούν επί του εδάφους, κ.λπ] ρόνισε και πρόσθεσε ότι Ο τόπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και όχι ένα Π.Δ. αδρανοποίησης και φτωχοποίησης της Κοινωνίας.

«Οι προειλημμένες αποφάσεις για το είδος της (ΜΗ) ανάπτυξης που (ΔΕΝ) επιθυμεί η ΕΤΑΔ α.ε. για τον Καϊάφα έχουν ταυτόχρονο στόχο να εκμηδενίσουν πλήρως τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου μας και ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, για χάρη των τουριστικών εγκαταστάσεων που είναι ήδη εγκατεστημένες, στην τουριστική περιοχή που εκτείνεται από Κυλλήνη του Ν. Ηλείας μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη του Ν. Μεσσηνίαςόπως αναφέρεται στον διακηρυγμένο στόχο της ΕΤΑΔ ήδη από το 2009, και περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο ανάπτυξης της Λίμνης Καϊάφα» σημειώνει ο δήμαρχος Ζαχάρως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος