FOLLOW US: facebook twitter

Αναβλήθηκε για Νοέμβρη η εμποροπανήγυρη Στρεφίου

Ημερομηνία: 24-10-2023 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας η μετάθεση της εκδήλωσης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Για την εβδομάδα 18 με 25 Νοεμβρίου μετατέθηκε τελικά η διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης Στρεφίουστη θέση «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ» της Τοπικής Κοινότητας Στρεφίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε στις 20 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις, μία από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Αρβανίτη και μία από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργο Αηδόνη, από τις οποίες εγκρίθηκε η πρώτη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης Β., πρότεινε τη μετάθεση της διεξαγωγής εμποροπανήγυρης Στρεφίου λόγω της χαμηλής συμμετοχής εμπόρων και λόγω της αδυναμίας εύρεσης κατασκευαστών για τα στέγαστρα, σημειώνοντας ότι η κανονιστική για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νόμο.

Από την πλευρά του ο κ. Αηδόνης πρότεινε να μετατεθεί η ημερομηνία αφού πρώτα διερευνηθεί η νομιμότητα της εφαρμογής της κανονιστικής σχετικά με την εναρμόνισή της στο Ν.4819/ 21 με ανάθεση σε νομικό και γνωμάτευσή του εντός δύο ημερών και στη συνέχεια με μία διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου να ληφθεί η οριστική απόφαση

Εν τέλει, με ψήφους 12-4 και ένα λευκό, εγκρίθηκε η μετάθεση της διεξαγωγής της εκδήλωσης για την εβδομάδα από 18 μέχρι 25 Νοεμβρίου του 2023.

Διαφωνία και έντονη κριτική από τον Αντ. Μουζή

Ο Παναγιώτης Καρούντζος, μέλος της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, διαφώνησε με την αλλαγή ημερομηνίας, τονίζοντας ότι τον  Νοέμβριο στο Στρέφι έχει ομίχλη και πολλή, ενώ ο Αντώνης Μουζής άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια ως προς τον θεσμό της εμποροπανήγυρης Στρεφίου.

«Διαπιστώνω ότι δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του πανηγυριού, έχουμε ελάχιστες αιτήσεις εμπόρων, και το πιο σημαντικό μόνο μία αίτηση για την κατασκευή και αυτή όχι μεταλλική, αλλά όπως γινόταν παλιά με τσίγκους και παραπήγματα, και η συγκεκριμένη αίτηση έγινε εκπρόθεσμα. Παρόλο ότι στην προηγούμενη επιτροπή 14/09/2023 σας είχα επισημάνει ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ότι δεν θα έχουμε ικανοποιητική συμμετοχή μικροπωλητών και καμία προσφορά για την κατασκευή, τα μέλη της επιτροπής καθώς και η Πρόεδρος της Τ.Κ Στρεφίου κα Κούρβα με διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς και υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες διασφαλίσεις. Επίσης είχα δηλώσει τις επιφυλάξεις μου για την αλλαγή της κανονιστικής, και ότι θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ πιο νωρίς η αλλαγή της έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ εμπόρων, διοργανώτριας αρχής και Δήμου, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης (…)» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος