FOLLOW US: facebook twitter

Αναβίωσαν το έθιμο «το άναμμα της φωτιάς» με μεγάλη επιτυχία στο Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 18-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για 4η συνεχή χρονιά η αναβίωση τουεθίμου  «Το άναμμα της φωτιάς» στον παραδοσιακό οικισμό Δρούβα, που διοργανώνεται από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τους Φορείς της Περιοχής. Πρόκειται για προσπάθεια αναβίωσης ενός λαογραφικού στοιχείου, που έφεραν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής από την Αρκαδία. Η εκδήλωση φέτος εμπλουτίστηκε και με πέταγμα αερόστατων από την καρναβαλική ομάδα της Τ.Κ. Φλόκα.

Οι πρωταγωνιστές της βραδυάς, ο εθελοντής και ψυχή της εκδήλωσης Νώντας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Κωσταριάς και ο Πρόεδρος της ΑΟΛΜΟ Βασίλης Σπυρόπουλος επιμελήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια την εκδήλωση, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους αφού στο γλέντι συμμετείχε και ομάδα αμερικανών τουριστών και μάλιστα με επιδόσεις χορευτικές

Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση, που αποτελεί κομμάτι του πάζλ του τοπικού πολιτισμού,  να αποκτήσει την αυθεντικότητα του εθίμου, όπως πρωτοεμφανίστηκε στον Τόπο και βέβαια να επενδυθεί και με έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων και φωτογραφιών εποχής, που αφενός μεν θα παρουσιάζει την καθημερινότητα των πρώτων κατοίκων της περιοχής και αφετέρου θα συνδέει το Δρούβα με τις περιοχές καταγωγής των πρώτων κατοίκων του (Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκοκ.λ.π.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος