FOLLOW US: facebook twitter

Αναστολή λειτουργίας τριών σχολείων λόγω έλλειψης μαθητών

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:

Φθίνει χρόνο με το χρόνο ο μαθητικός πληθυσμός στα χωριά της Ηλείας

Τρία σχολεία, το Δημοτικό Σχολείο Εφύρας, το Ειδικό Κρεστένων και το 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου ανέστειλαν την λειτουργία τους μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, λόγω ανεπαρκούς εγγραφής μαθητών σε αυτά.

Στην σχετική απόφαση, ο πίνακας με τις αναστολές λειτουργίας εμφανίζει ότι ανεστάλη η λειτουργία σε πέντε Δημοτικά Σχολεία και έντεκα Νηπιαγωγεία ωστόσο η πλειοψηφία αυτών βρίσκονταν ήδη από προηγούμενα χρόνια σε αναστολή λόγω έλλειψης μαθητικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα τα ΔΣ Φρίξας, Περιστερίου, Αμπελόκαμπου και τα Νηπιαγωγεία Πρασίνου, Αγ. Ιωάννη Αμαλιάδας, Δουνείκων, Κουρτεσίου, Μπορσίου, Αμπελόκαμπου, Εφύρας, Ωλένης και Λεύκης είχαν διακόψει την λειτουργία τους προηγούμενες χρονιές.

Με την νέα αυτή απόφαση οι τρείς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Εφύρας θα μεταφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου και οι μαθητές του νηπιαγωγείου Ώλενας θα μεταφέρονται στο νηπιαγωγείο Καράτουλα. Ο ο μοναδικός μαθητής του Ειδικού Σχολείου Κρεστένων θα μεταφέρεται στο αντίστοιχο Ειδικό Σχολείο του Πύργου ενώ οι εφτά μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Πύργου θα φοιτήσουν στο διπλανό κτίριο του 4ου Νηπιαγωγείου Πύργου το οποίο από διθέσιο έγινε τριθέσιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot