Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλεται η τηλεκπαίδευση επιστημόνων μετά το σάλο με το #Σκοιλ_Ελικικου
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94100″ img_size=”full”][vc_column_text]
Καταργείται η τηλεκατάρτιση. Οι επιστήμονες θα πάρουν τα 600 ευρώ χωρίς τηλεκατάρτιση και προϋποθέσεις. Ξεκινάει αξιολόγηση σε όλα τα ΚΕΚ μετά τον σάλο που ξέσπασε για το επίπεδο της κατάρτισης και το διάσημο πλέον hashtag #Σκοιλ_Ελικικου.
Τα Dikaiologitika News είχαν αναδείξει πρώτα μετά τον σάλο στα social media για το φιάσκο που προέκυψε με την τηλεκπαίδευση σε σχετικό δημοσιευμα (Ντροπή #Σκοιλ_Ελικικου και η δήθεν επιμόρφωση των ΚΕΚ σε επιστήμονες για 600 ευρώ)
Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους επιστημονικούς φορείς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Ωστόσο όπως ανέφερε οι επιστήμονες θα πάρουν κανονικά τα 600 ευρώ χωρίς τηλεκατάρτιση.
Όπως ανέφερε ο υπουργός “δυστυχώς, το περιεχόμενο της τηλεκατάρτισης, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση”.
Σημειώνοντας ότι μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις.” Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται”, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
Ειδικότερα στην δήλωση του ο υπουργός ανέφερε ότι σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).
Στόχος του Προγράμματος αρχικώς όπως εξήγησε ο υπουργός δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.
Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης.
Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Παράλληλα με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]