FOLLOW US: facebook twitter

Έργο πνοής μέσω… Κεραίας στον Πύργο

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Ο δήμαρχος Στάθης Καννής αναλύει τα οφέλη του μεγάλου έργου οδοποιίας, ύψους τριών εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθεί προσεχώς

  • «Ανάσα» για το κυκλοφοριακό της πόλης
  • Αναβάθμιση του αγροτικού δικτύου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδοποιίας θα δημοπρατήσει εντός των ημερών η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς εγκρίθηκε η τροποποίηση του τεχνικού δελτίου και η ενιαία δημοπράτησή του για λόγους εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Πρόκειται για την αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή της «Κεραίας» και τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία του διευρυμένου αγροτικού δικτύου, έργο που θα συνοδευτεί και από μνημόνιο συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την παρακολούθηση των εκσκαπτικών εργασιών στο κυρίως κατασκευαστικό αντικείμενο.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου στην εισήγησή του, η υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων θεωρείται κομβικής σημασίας καθότι αποκαθιστά και επαναφέρει σε χρήση δρόμους οι οποίοι είχαν καταστεί μη λειτουργικοί και οι αγρότες χρειαζόταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις με τα γεωργικά τους μηχανήματα για να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους

«Με τη γραμμική παρέμβαση στον αγροτικό δρόμο της Κεραίας, θα πετύχουμε τη μείωση του συνολικού κόστους μεταφοράς των παραγόμενων προϊόντων. Χάρη στην παρέμβαση αυτή, μειώνεται η ανάγκη μεταφόρτωσης, εφόσον είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση σε μεγάλα οχήματα μεταφοράς αγαθών κοντά στο σημείο παραγωγής. Πέραν αυτού, ο εν λόγω δρόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παρακαμπτήρια οδός, με εκτόνωση του κυκλοφοριακού φόρτου προς την οδό Αλφειού, αποφορτίζοντας την οδό Ρήγα Φεραίου», τόνισε ο κ. Καννής προσθέτοντας ότι οι λοιπές στοχευμένες παρεμβάσεις στοχεύουν στην επαναφορά της βατότητας σε αγροτικούς δρόμους.

«Με αυτό το μεγάλο έργο, ύψους τριων εκατ. ευρώ περίπου, θα επιτευχθεί απορρόφηση κονδυλίων για την κατασκευή έργων υποδομής στο τεράστιο αγροτικό οδικό δίκτυο που διαθέτει, με άμεση ωφέλεια στον αγροτικό κόσμο. Θα λειτουργήσει η τοπική οικονομία είτε μέσω θέσεων εργασίας, είτε με την προμήθεια των υλικών κατασκευής από την τοπική αγορά.  Επιπλέον διασφαλίζουμε πρόσθετες προσβάσεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε περιπτώσεις ανάγκης και ταυτόχρονα ενεργοποιούμε τον αγροτικό πληθυσμό και αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη του», τόνισε σημειώνοντας ότι με βάση τους υπολογισμους της μελέτης του έργου, θα προκύψει όφελος 60 ευρώ ανά κάτοικο. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος