FOLLOW US: facebook twitter

Αναρτήθηκε η Κτηματογράφηση για τους δήμους Πύργου και Ήλιδας – Ως τις 16/11 έλεγχοι και διορθώσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ημερομηνία: 28-09-2020 | Συντάκτης:

Προθεσμία μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2020 ή την 15η Ιανουαρίου 2021 για κατοίκους εξωτερικού, οι ιδιοκτήτες ακινήτων των δήμων Πύργου και Ήλιδας θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους και διορθώσεις των ακινήτων τους, καθώς αναρτήθηκαν για την ΠΕ Ηλείας στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ τα κτηματολογικά στοιχεία των δηλώσεων που υπέβαλλαν. Στην ΠΕ Ηλείας,  αφορά περιοχές των Δήμων Ήλιδας και Πύργου (Τηλ: 26220 27838, 26210 27468).

Έτσι, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που προέβησαν σε δηλώσεις, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελεγξουν  και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.  Η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων (πινάκων και διαγραμμάτων) είναι κορυφαία στιγμή στη διαδικασία σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου. Με αυτήν δημοσιοποιείται η καταγραφή των ιδιοκτησιών που δηλώθηκαν στο πρώτο στάδιο της κτηματογράφησης και η μετέπειτα επεξεργασία τους από νομικούς και τοπογράφους.  Με τον τρόπο αυτό, δίνεται σε όλους η δυνατότητα ελέγχου, επιβεβαίωσης ή και διόρθωσης τυχόν λαθών. Συνεπώς, η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 16η Νοεμβρίου 2020 – ή την 15η Ιανουαρίου 2021 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος