FOLLOW US: facebook twitter

Αναρτήθηκαν στο Πρωτοδικείο Πύργου οι συνδυασμοί που πάνε β’ γύρο

Ημερομηνία: 31-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική
Ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο Δήμο Πύργου, καμία σε Ολυμπία και Κρέστενα

Με μικρές έως ελάχιστες διαφοροποιήσεις στην εκλογική δύναμη των εννέα συνδυασμών του Δήμου Πύργου, που δεν αλλάζουν ωστόσο την σειρά εκλογής, είναι τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών που αναρτήθηκαν από το Πρωτοδικείο Πύργου. Όσον αφορά τους Δήμους Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας τα αποτελέσματα που ανάρτησε το Πρωτοδικείο Ηλείας ταυτίζονται πλήρως με τα τηλεγραφήματα από την καταμέτρηση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Έτσι, στο Δήμο Πύργου βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων, η παράταξη «Ανάσα» του Τάκη Αντωνακόπουλου συγκέντρωσε 8.001 ψηφοδέλτια (δυο λιγότερα από εκείνα που έδωσε η πλατφόρμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), η παράταξη «Μαζί Μπροστά» του Κώστα Νικολούτσο ακριβώς όσα και η αρχική καταμέτρηση, δηλαδή 4.950 ψηφοδέλτια ενώ ένα ψηφοδέλτιο παραπάνω μετρήθηκε υπέρ της παράταξης «Μπορούμε» του Στάθη Καννή (από 4.584 πήγε σε 4.585). Ο Αντώνης Καράμπελας και ο συνδυασμός «Πύργος- Έργο Πολιτών» πήρε ένα λιγότερο ψηφοδέλτιο και από την αρχική καταμέτρηση των 4.536 ψηφοδελτίων, έλαβε τελικά 4.535. Ο Γιάννης Αργυρόπουλος και το «Όραμα Δημιουργίας» παρέμεινε στην αρχική καταμέτρηση, δηλαδή στα 2.732 ψηφοδέλτια ενώ στον Λάμπη Αριστειδόπουλο μειώθηκαν οι σταυροί του κατά 4 και από 2.049 αρχικά, πήρε μετά την καταμέτρηση 2.045.  Στη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Χρήστο Γιάνναρο, προστέθηκε ένα ακόμα ψηφοδέλτιο (1.075) ενώ Ελληνική Αυγή και Αναγέννηση παρέμειναν στα ίδια, 495 και 480 αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα Λευκά και τα Άκυρα υπήρξαν μικρές αυξομειώσεις, άνευ σημασίας.

Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας όπως και στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφοροποίηση από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους το βράδυ των εκλογών με αυτά που ανάρτησε το Πρωτοδικείο.

Να σημειώσουμε ότι στο Πρωτοδικείο βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των σταυρών των υποψήφιων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, η οποία πιθανότατα θα σταματήσει σήμερα καθώς ξεκινά η προετοιμασία για το β’ γύρο της Κυριακής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος