FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε «φωτιές» ο Διαγωνισμός μίσθωσης χώρου στέγασης του πρ. Υποθηκοφυλακείου Πύργου!

Ημερομηνία: 14-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Διαμαρτυρία των υπαλλήλων για την δρομολόγηση μεταφοράς του εκτος Πύργου  σε παράδρομο των Λαστείκων

Επιστολή διαμαρτυρίας με 130 αποδέκτες, κυβερνητικούς φορείς, δικηγορικούς συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς του Κτηματολογίου, απέστειλαν χθες οι υπάλληλοι του πρώην ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και νυν υποκαταστήματος Κτηματολογικού γραφείου για το θέμα της Διενέργειας Διαγωνισμού Μίσθωσης χώρου για τη στέγαση του Κτηματολογικού Γραφείου στον Πύργου.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην επιστολή, προ ημερών υπεγράφη το Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει οριστεί για τη Διενέργεια του Διαγωνισμού αναφορικά με τον Πύργο- θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών-  με το οποίο προκρίνεται, μεταξύ άλλων, και ένα ακίνητο για μεταφορά του Γραφείου στην περιοχή των Λαστείκων ( σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Πύργου- Πατρών παραπλεύρως του ΟΑΕΔ) παρά τις διαμαρτυρίες του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου και μιας σειράς άλλων θεσμικών παραγόντων.

 «Μόλις το είδαμε- σημειώνουν- αναρωτηθήκαμε  είναι δυνατόν να μεταφέρονται σε ένα παράδρομο της Ε.Ο, κρίσιμες για τους πολίτες δημόσιες υπηρεσίες, με το αιτιολογικό ότι, εκεί υπάρχει άπλετος χώρος για να παρκάρει κάποιος; Έχει κάποια λογική να μεταφέρονται εκεί μια σειρά από επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συναλλαγούν με την υπηρεσία; Έχει αναλογιστεί κανείς ότι, το νέο γραφείο θα εξυπηρετεί  περίπου στα 150 χωριά και ότι, η περιοχή μας εδώ είναι προεχόντως αγροτική, με φτωχούς ανθρώπους πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία;  Με ποιο δικαίωμα μια δημόσια υπηρεσία, θα υποχρεώσει τους ανθρώπους αυτούς να πληρώνουν  για συναλλαγή ολίγων λεπτών, για τη μεταφορά τους εκτός πόλης και ιδίως όταν, όπως αναφέρεται στο πρακτικό, η εξυπηρέτηση της περιοχής με τη συγκοινωνία είναι μη ικανοποιητική; Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν ήδη στηλιτεύσει οι φορείς και ο δικηγορικός σύλλογος ο οποίος και έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο κτηματολόγιο, και   η οποία δεν ελήφθη υπόψιν .

Επιπλέον, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε υπολόγισε το έμψυχο δυναμικό του Κτηματολογίου, όταν σήμερα, από τους εννέα (9) υπαλλήλους του καταστήματος Πύργου, οι μισοί σχεδόν δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν ξέρουν να οδηγούν. Έχουμε προσληφθεί ως υπάλληλοι στην πόλη του Πύργου και τώρα το Κτηματολόγιο σκέπτεται να μεταβάλει μονομερώς την πόλη που εργαζόμαστε.

Παρακαλούμε τους συλλόγους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο να λάβουν θέση, απέναντι σε κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι παντελώς παράλογο.»

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Μάιο του 2021 προκηρύχθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για τη «Μίσθωση Χώρων για τη Στέγαση Κτηματολογικών Γραφείων και Υποκαταστημάτων του Φορέα» και από την Επιτροπή Αξιολόγησης (13-10-2021)  αποκλείστηκαν όλες οι υπόλοιπες προσφορές για κτήρια, πλην  του συγκεκριμένου ακινήτου στα Λαστέικα. Τελικά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω αποκλεισμού (μετά από ένσταση) και του μοναδικού ακινήτου που προκρίθηκε.
Τον Ιούλιο του 2022 επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός και στο Πρακτικό Ι της Επιτροπής Αξιολόγησης του νέου Διαγωνισμού, το οποίο, παρότι αναγνωρίζει ότι, η εξυπηρέτηση του ιδίου ως άνω ακινήτου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μη ικανοποιητική, εντούτοις το προκρίνει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού καθότι – λέει-  διαθέτει χώρους στάθμευσης είτε εντός του χωραφιού είτε στους παρακείμενους δρόμους.

Τέλος όπως αναφέρεται στην επιστολή των υπαλλήλων «Επειδή μετά την πρόκριση ενός ακινήτου στο στάδιο εξέτασης των οικονομικών προσφορών, δεν εξετάζεται κανένα άλλο στοιχείο, παρά η προσφερόμενη τιμή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι, το ακίνητο αυτό θα προσφέρει το χαμηλότερο τίμημα. Επιπλέον, δεδομένης της τιμής του διαγωνισμού, η οποία έχει διαμορφωθεί με τιμή μονάδας ανά τ.μ βάσει των ισχυόντων τιμών στην πόλη του Πύργου, είναι δεδομένο ότι, θα ζημιωθεί με τεράστια ποσά το Δημόσιο, καθόσον θα κληθεί να μισθώσει χωράφι σε ένα χωριό, σε τιμή αστικού ακινήτου στην πρωτεύουσα του νομού.

Για το λόγο αυτό τίθεται μείζον ζήτημα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και επανεξέτασης του ιδίου του διαγωνισμού από το νέο Δ.Σ. του Φορέα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot