FOLLOW US: facebook twitter

Ανάμεσα σε παιδικές μελωδικές φωνές…

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:

Έκοψε την πίτα του το Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Πύργου

Σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε παιδικές μελωδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την περασμένη Τετάρτη , το Ελληνικό Ωδείο Πύργου –Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ.

Πλήθος κόσμου, παρά τον έντονα χειμωνιάτικο καιρό, γέμισε την αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Γεωργόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ιστορία γράφεται από εσάς, τα μέλη του Ωδείου, τους σπουδαστές, τους γονείς, τους καθηγητές, τους φίλους, που είστε η ζωντανή κινητήριος δύναμή του! Με τη δική σας αρωγή και όλων όσων βοηθούν, συνεχίζουμε το πολύ σημαντικό έργο του Ωδείου και την προσφορά του στον πολιτισμό και την μουσική εκπαίδευση. Το Ωδείο είναι πάνω από χρώματα, κόμματα και πρόσωπα και είναι εδώ για να υπηρετεί το παιδί και τη μουσική, τα μεγάλα δώρα της ζωής».

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και όσους είναι δίπλα και βοηθούν το έργο του Ωδείου γενικότερα. Ιδιαιτέρως δε εξήρε για την στήριξη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης, τον Δήμαρχο Πύργου, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, τον Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Το σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε η παιδική εφηβική χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση της Μαρίας Ασημακοπούλου,.Ακολούθησαν οι καθηγητές Δώρα Ξένου στο πιάνο και Στράτος Κοντέλης στο φλάουτο, που ερμήνευσαν το κλασσικό κομμάτι «Bachianas Brasileiras» Νο 5 του Villa Lobos.

Το καλλιτεχνικό μέρος έκλεισε με το κομμάτι πιάνου για τέσσερα χέρια «Fur Elise Jazz Version» σε διασκευή Kusuma Riyandi, που ερμήνευσαν οι καθηγήτριες πιάνου του Ωδείου Τζένη Λάγιου και Μαρία Ασημακοπούλου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ευλόγησε την πίτα με τους παρευρισκόμενους ιερείς. Ο Σεβασμιότατος εξήρε με τον λόγο του το σημαντικό έργο του Ωδείου, Τυχερή της βραδιάς που έλαβε το φλουρί ήταν η νεαρή σπουδάστρια του Ωδείου Αγγελική Κουζή.

Η βραδιά έκλεισε σε πρόσχαρο εορταστικό κλίμα με την ευχή όλων η νέα χρονιά να είναι ειρηνική, χωρίς περισσότερα προβλήματα και δυστυχία στον κόσμο, και να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη ζωή τους με υγεία, αγάπη, επικοινωνία και Μουσική!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot