FOLLOW US: facebook twitter

Ραντεβού στο Φλόκα με κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Ένα πλούσιο πρόγραμμα, με μεγάλες παραγωγές, σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο για παιδιά αλλά και συναυλίες με γνωστούς ερμηνευτές και μουσικά σχήματα, υπόσχεται και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που συνεχίζει να ακολουθεί τον πολυθεματικό του χαρακτήρα.  Έτσι, το κοινό της Ηλείας θα ανανεώσει σύντομα το ραντεβού του με το Φεστιβάλ στο θέατρο Φλόκα, με παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, παραστάσεις από την νεότερη και σύγχρονη δραματουργία, παιδικές παραστάσεις και συναυλίες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Χθες, οι συντελεστές του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν σε πρώτη φάση το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων και σε 2-3 μέρες θα ακολουθήσει και το συναυλιακό. Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα είναι την Δευτέρα 15 Ιουλίου με την παράσταση «Κατά φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, το  πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, από τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Κοτζά, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλο,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Γιαννακόπουλο και Δημήτρη Δημητρόπουλο και από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Βασίλη Καψή. Ο Δήμαρχος κ. Κοτζάς αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πιστοποίηση EFFE Label 2019 -2020, που έλαβε και φέτος το Φεστιβάλ, τόνισε πως και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, το οποίο σε λίγες μέρες θα εμπλουτιστεί και με τις συναυλίες, όπως άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στην αναφορά του ο κ. Κοτζάς για την πετυχημένη πορεία του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας τα τελευταία, ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης της Κοινωφελής Επιχείρησης Αρχαίας Ολυμπίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βασίλη Καψή για την άψογη συνεργασία,  αλλά και για την  αναβάθμιση και  καταξίωση του που πέτυχαν και να συγκαταλέγεται στα καλύτερα Φεστιβάλ της χώρας.

Ο Κ. Άρης Παναγιωτόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος έκανε ένα πολύ σύντομο απολογισμό της δικής του διαδρομής στο τιμόνι του Φεστιβάλ από το 2011 έως και σήμερα που διατέλεσε πρόεδρος,  ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Θ. Κοτζά για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του,  όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς για την στήριξη και τη συνεργασία τους, την γραμματέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ. Ελένη Μαντά για την άψογη συνεργασία τους και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Βασίλη Καψή για όλα όσα πρόσφερε στο Φεστιβάλ, δίνοντας του μια νέα ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Ο κ. Δημητρόπουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τον κ. Αηδόνη που του εμπιστεύτηκε να εκπροσωπήσει την παράταξη του στο συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Καψής αφού ευχαρίστησε τόσο τον δήμαρχο Ολυμπίας όσο και το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο τον κ. Παναγιωτόπουλο καθώς και την κ. Μαντά και παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται από την ειδική επιτροπή του EFFE Label η επιλογή και η πιστοποίηση του Φεστιβάλ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το μουσικό  μέρος του προγράμματος.

Σχετική εικόνα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κατά φαντασίαν ασθενής

Δευτέρα 15 Ιουλίου 9.30 μμ  Θέατρο Φλόκα “Κατά Φαντασίαν Ασθενής” του Μολιέρου

Η εμβληματική κωμωδία του Μολιέρου θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει και τον ομώνυμο ρόλο, ενώ στο πλευρό του θα είναι η Υρώ Μανέ, η Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου και πλήθος άλλων σημαντικών ηθοποιών.

Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

Τετάρτη 17 Ιουλίου  9.30 μ.μ. Θέατρο Φλόκα

Τακίμ – Καφέ Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις…!!!»

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου παρουσιάζει τους TAKIM

και την παράσταση KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις»!! που γοήτευσε κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα και την Κύπρο!

Ένα μουσικό ταξίδι σε ΗΠΕΙΡΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ

Καλλιτεχνική επιμέλεια – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου

Αποτέλεσμα εικόνας για πενταμορφη και το τερασ παρασταση

Πέμπτη 18 Ιουλίου 9.15μ.μ.

Η Πεντάμορφη και το τέρας

Aπό την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου με πρωταγωνιστές στον ρόλο του Τέρατος τον Νίκο Αναδιώτη και την Ευγενία Τσαούση στο ρόλο της Πεντάμορφης, σε ένα έργο που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Την διασκευή και τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης. Μουσική Γιάννης Ζουγανέλης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νεφέλες

Τετάρτη 24 Ιουλίου Θέατρο Φλόκα

“Νεφέλες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

Με τους  Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννης Κλίνης κ.α σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Ο σκηνοθέτης χρήζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα.

28 Ιουλίου «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» – Θεατρική Ομάδα Πύργου

To γνωστό αντιπολεμικό έργο του Γιάροσλαβ Χάσεκ σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη από την  Θεατρική Ομάδα Πύργου, μια παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις στο θέατρο Απόλλων τη φετινή θεατρική σεζόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πίτερ Παν

Τετάρτη 31 Ιουλίου Θέατρο Φλόκα

“Πήτερ Παν” του Τζέιμς Μπάρι σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη

Από  το θίασο ‘Μαγικές Σβούρες», μια από τις πιο μαγικές παραστάσεις της χρονιάς.

Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα … Οι μαγικές σβούρες γιορτάζουν 15 χρόνια στο θέατρο για τα παιδιά και συνεργάζονται φέτος  με τις θεατρικές επιχειρήσεις Μαροσούλη , ανεβάζοντας το διαχρονικό αριστούργημα του J.M. Barrie « Πήτερ Παν » ,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη , με τη φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη. Ο Δημήτρης Αδάμης σκηνοθετεί αυτό το θαυμάσιο έργο  , που λατρεύουν μικρά και μεγάλα παιδιά , σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αποτέλεσμα εικόνας για λωξαντρα περιοδεια 2019

Πέμπτη 1 Αυγούστου 9.30μ.μ Θέατρο Φλόκα

«Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου 

Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Θεατρική απόδοση Άκης Δήμου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι γαμπροί της Ευτυχίας

Τετάρτη 7 Αυγούστου Θέατρο Φλόκα

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη  

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η  χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 9.30μμ Αίθριο Νέου Αρχ. Μουσείου

Βραδιά Πανσελήνου

Μουσική Βραδιά

Διοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας- Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για οιδιπουσ τυραννοσ μαρκουλακησ

Σάββατο 17 Αυγούστου Θέατρο Φλόκα

Σοφοκλής Oιδίπους Τύραννος

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ένα από τα κορυφαία έργα του Αρχαίου Δράματος που γράφτηκε γύρω στα 428 π.χ Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους :Οιδίπους: Δημήτρης Λιγνάδης, Ιοκάστη: Αμαλία Μουτούση, Συντελεστές:Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαχανα και χαχανα παρασταση

Τετάρτη 21 Αυγούστου Θέατρο Φλόκα

«Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» του Τάσου Ιωαννίδη

Η παιδική παράσταση του Χρήστου Τριπόδη, ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη. Ένα σύγχρονο μιούσικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές,γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα», επανέρχεται στις θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό στους απανταχού Έλληνες. Πρωταγωνιστούν Χρήστος Τριπόδης, Φώτης Σπύρος, Βασίλης Ζώης, Άννα Βασιλείου κλπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ζωη μετα χαμηλων πτησεων

Παρασκευή 30 Αυγούστου 9.00μ.μ. Θέατρο Φλόκα

Αρκάς Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων

Οι ήρωες του Αρκά ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς με έναν μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Παίζουν Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος κ.α σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.  Μια παράσταση που θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος