FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία αθλητικών συλλόγων, για τη μη λειτουργία των Κλειστών Γυμναστηρίων Πύργου

Ημερομηνία: 01-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αθλητικοί σύλλογοι του Πύργου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία με αποδέκτες όλους τους φορείς του Νομού, για τη μη λειτουργία των Κλειστών Γυμναστηρίων στον Πύργο και γενικότερα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

1. Βουλευτές Νομού Ηλείας
2. Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης
3. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
4. Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας
5. Δήμαρχος Πύργου
6. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
(με την παράκληση ενημέρωσης όλων των μελών του Δ.Σ.)
7. Υποψήφιοι Δήμαρχοι Πύργου
8. Μ.Μ.Ε.

Oι κάτωθι σύλλογοι, ομάδες, σωματεία θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων και γενικότερα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας και ενώνουμε τις φωνές μας απαιτώντας αυτά που για άλλους είναι δεδομένα.
Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους, ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.
Απαιτούμε από όλους να σκύψουν στο θέμα με σοβαρότητα, χωρίς να επιδιώξουν να αποκομίσουν πρόσκαιρα ψηφοθηρικά οφέλη.
Σας αποστέλλουμε διαμαρτυρία μας που έχουν υπογράψει πάνω από 900 συμπολίτες μας, με τη συλλογή υπογραφών να συνεχίζεται.

Οι σύλλογοι-σωματεία

• Γ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
• ΠΥΡΓΕΑΣ Α.Π.Σ.
• ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΡΓΟΥ
• Γ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ ΙΦΙΤΟΣ
• Α.Γ.Ε. ΠΥΡΓΟΥ
• Α.Γ.Σ. ΠΥΡΓΟΣ 99
• ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠAΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», έχει μπει λουκέτο εδώ και δύο μήνες. Πριν το λουκέτο αυτό, οι υπεύθυνοι «κατάφεραν» να βάλουν εδώ και χρόνια λουκέτο και στο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Κούβελου, ενώ το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας παρέμεινε στις εξαγγελίες και στις μακέτες. Στην ίδια μοίρα και το κολυμβητήριο της πόλης μας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.
Αποτέλεσμα, αθλητές, γονείς, παιδιά, σωματεία της καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντιπτέρισης, ρυθμικής γυμναστικής, κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναγκάζονται να κάνουν τους πρόσφυγες σε γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα για πράγματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα στην πόλη μας. Καθημερινά «ταξίδια» σε Καράτουλα, Ολυμπία, Κρέστενα, Αμαλιάδα και Γαστούνη για προπονήσεις και αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Καταφέραμε να διώξουμε τα παιδιά μας από τον αθλητισμό. Αλήθεια, πού επιδιώκουμε να τα οδηγήσουμε;
Για χρόνια ακούμε υποσχέσεις. Το ίδιο γίνεται και σήμερα. Ανακοινώσεις, λόγια, δηλώσεις και ξανά ανακοινώσεις. Είναι ντροπή να έχει αφεθεί στη τύχη του για χρόνια και να σαπίζει ένα από τα πιο όμορφα κλειστά γυμναστήρια της Ελλάδας που στο πρόσφατο παρελθόν έχει φιλοξενήσει πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Ακόμα και σήμερα όμως, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι τόνοι όμβριων υδάτων εισρέουν μέσα στο κλειστό και πλημυρίζουν το παρκέ και όλους του χώρους. Εξωτερικά, τα σίδερα του οπλισμού του κτιρίου έχουν αποκαλυφθεί, το τσιμέντο αποκολλάται στο σύνολο του κτιρίου, εικόνα τουλάχιστον τραγική.
Καμιά συντήρηση, πλήρης απαξίωση, ολική καταστροφή.
Απαιτούμε για το κλειστό «Γεώργιος Βασιλακόπουλος»:
1. Άμεση επιδιόρθωση της στέγης.
2. Άμεσος έλεγχος και επιδιόρθωση του παρκέ (αν απαιτείται αντικατάσταση άμεσες ενέργειες)
3. Άμεση αντιμετώπιση και επιδιόρθωση όλων των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρούνται στο εξωτερικό του κλειστού γυμναστήριου.
4. Επισκευή του βοηθητικού γυμναστηρίου, πίσω αίθουσα (ώστε να γίνει λειτουργικό)

Επιπλέον ζητούμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την επιδιόρθωση και επαναλειτουργία του κλειστού στην περιοχή Κούβελος που σαπίζει από το 2008.

Έστω και τώρα ας επιδείξει η Δημοτική Αρχή ότι αποτελούν προτεραιότητά της τα νέα παιδιά, σε μια πόλη που οι επιλογές που τους δίνονται είναι ελάχιστες. Δεν απαιτούνται τεράστια ποσά, αυτό που χρειάζεται είναι θέληση, αγάπη και όραμα.
Εμείς διεκδικούμε αυτά που πρέπει ως δημότες να έχουμε, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αυτή η θλιβερή εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας πρέπει να τερματιστεί άμεσα.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠAΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος