FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Ηλείας: Αντιδράσεις για την πειθαρχική δίωξη του Διευθυντή του ΓΕΛ Βουνάργου

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συγγραφέας:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει, η παραπομπή του Διευθυντή του ΓΕΛ Βουνάργου, στο Α’ τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Διευθυντής του σχολείου, παραπέμπεται διότι αρνήθηκε να υπογράψει το πρωτόκολλο παραλαβής έργου που αφορούσε την επισκευή και συντήρηση του Γυμνασίου- Λυκείου Βουνάργου.

Πληροφορίες από την Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πύργου, απ’ όπου έγινε και η καταγγελία στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη Επιτροπή βάσει του Νόμου, μέλος είναι και ο Διευθυντής του εκάστοτε σχολείου και η υπογραφή του είναι υποχρεωτική, ακόμα και αν δεν συμφωνεί ή έχει αντιρρήσεις με τις εργασίες που εκτελέστηκαν, οφείλει εκ του νόμου να τις υπογράψει με επιφύλαξη και στη συνέχεια να γίνουν τυχόν αναφορές…

Η «Πρωινή» επικοινώνησε με τον Δ/ντή Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης Β. Δημητρέλλο, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι έλαβε μια καταγγελία και ο ίδιος ακολούθησε «τα νομίμως δέοντα» που είναι η διενέργεια εξέτασης. «Όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δε μπορώ να αναφερθώ σε αυτή».

ΕΛΜΕ Ηλείας: «Άδικη η πειθαρχική δίωξη…»

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας αναφέρει:

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Βουνάργου κ Γ.Μ παραπέμπεται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στο Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορείται είναι αυτά της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας και αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος».

Στον συνάδελφο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη με την  κατηγορία ότι αρνήθηκε να υπογράψει  ενώ δεν είχε ορισθεί εγγράφως μέλος της επιτροπής παραλαβής,  το πρωτόκολλο παραλαβής ενός έργου  που αφορούσε την επισκευή-συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος  Γυμνασίου -Λυκείου Βουνάργου.

Με βάση τα έγγραφα που μας κοινοποίησε ο Διευθυντής κ .Γ.Μ. και την ενυπόγραφη Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΓΕΛ Βουνάργου για την πειθαρχική δίωξη του Διευθυντή του ΓΕΛ Βουνάργου προκύπτει ότι:

α)  1. Δεν κλήθηκε ο Διευθυντής κ Γ.Μ στην συνεδρίαση της  Σχολικής Επιτροπής μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Πύργου στην οποία  λήφθηκε η  απόφαση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο του  Γυμνασίου- Λυκείου Βουνάργου.

Δεν του κοινοποιήθηκε Πράξη της σχολικής επιτροπής του Δήμου Πύργου με την οποία ορίστηκε ως μέλος της οριστικής επιτροπής παραλαβής του έργου που αφορούσε το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Βουνάργου

β) Επίσης για το χρόνο εκτέλεσης του έργου και της λήψης των αποφάσεων του, με βάση τα έγγραφα προκύπτει ότι οι εργασίες επισκευής πραγματοποιήθηκαν όταν το σχολείο λειτουργούσε. Συγκεκριμένα προκύπτει ότι η απόφαση για την εκτέλεση εργασιών λήφθηκε από την Σχολική Επιτροπή μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Πύργου στις 11 Σεπτέμβρη 2018 και το συμφωνητικό ανάθεσης έργου φέρει ημερομηνία υπογραφής 17 Οκτωβρίου 2018 (!). Το δε πρωτόκολλο παραλαβής ήταν έτοιμο για υπογραφές στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Με βάση όμως τις μαρτυρίες των συναδέλφων που εργάζονται στο σχολείο οι εργασίες εκτελέστηκαν πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά τον Αύγουστο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της μόνωσης τμήματος της στέγης του σχολικού κτιρίου, που θα αποκαθιστούσε το προαναφερθέν έργο, παραμένει.  Η στέγη εξακολουθεί να στάζει θέτοντας σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Θεωρούμε ότι η πειθαρχική δίωξη εναντίον του Διευθυντή του ΓΕΛ Βουνάργου κ. Μ.Γ, η οποία  ξεκίνησε με πρόταση της Σχολικής Επιτροπής μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Πύργου και αποδέχτηκε ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης διενεργώντας Ε.Δ.Ε. είναι άδικη. Ταυτόχρονα  θεωρούμε  ενδεδειγμένη την στάση του Διευθυντή κ Γ.Μ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να σπιλώνονται δημόσιοι λειτουργοί εξαιτίας  αυθαιρεσιών, λαθών ή  παραλείψεων της δημόσιας διοίκησης.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον συνάδελφο διευθυντή του Λυκείου  Βουνάργου.

Θα ενημερώσει επίσης την ΟΛΜΕ (θα της σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης) και θα ζητήσει την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση της στον συνάδελφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ