FOLLOW US: facebook twitter

Ανακλήθηκαν οι αποφάσεις απαγόρευσης θήρας στις πυρόπληκτες περιοχές

Ημερομηνία: 14-06-2024 | Συντάκτης:

«Πράσινο» για κυνήγι ξανά

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη δυνατότητα να κυνηγούν ξανά στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Πύργου και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν πλέον οι κυνηγοί, καθώς με απόφαση του δασαρχείου Πύργου ανακλήθηκαν οι αποφάσεις που είχαν εκδοθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 για την προστασία των καμένων περιοχών.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, οι απαγορευτικές διατάξεις θήρας λόγω πυρκαγιάς ανακαλούνται έπειτα από αίτημα των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής και αφού κρίθηκε ότι έχει αποκατασταθεί η βλάστηση σε μεγάλο βαθμό μετά την παρέλευση τριετίας από τις πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η διαβίωση και κάλυψη των θηραμάτων στις εν λόγω εκτάσεις και να αυξηθεί ξανά ο θηραματικός πλούτος.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ.Λάττας, από τη μελέτη που έκανε το δασαρχείο, προέκυψε πως η κάλυψη στο έδαφος είναι στο 100% και πλέον δεν χρειάζεται πρόσθετες αναδασώσεις, καθώς η φυσική αναγέννηση είναι πλήρης.

«Λόγω των ζητημάτων που υπάρχουν με τον αυξημένο αριθμό των αγριόχοιρων σε περιοχές προστατευόμενες λόγω της πυρκαγιάς του 2021, οι οποίοι προκαλούν προβλήματα σε καλλιέργειες, έχει υποβληθεί ένα αίτημα πολλούς ανθρώπους για την άρση της απαγόρευσης θήρας που είχε επιβληθεί εκ του νόμου. Παράλληλα, βλέπουμε ότι η φύση έχει αποκαταστήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τα οικοσυστήματα. Για αυτόν τον λόγο προσβλέπουμε μέχρι τέλος καλοκαιριού, αφού ολοκληρώσουμε τις αυτοψίες, να άρουμε τις απαγορεύσεις της θήρας στις καμένες περιοχές για όλα τα θηράματα. Με τη φυσική αναγέννηση στο 100% πλέον, το θήραμα έχει τη δυνατότητα να ζήσει μέσα εκεί και ζει, οπότε θα γίνει και εμπλουτισμός του θηραματικού πληθυσμού με βάση μελέτη που έχει η Κυνηγετική Ομοσπονδία και θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα ως το τέλος του καλοκαιριού και μέχρι να αρχίσει η επόμενη κυνηγετική περίοδος», δήλωσε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot