FOLLOW US: facebook twitter

Ανακαλύπτοντας το μαγικό κόσμο των μαθηματικών!

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:

-Ξεκίνησε χθες το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας σε Πύργο και Αμαλιάδα

-Τη διοργάνωση έχει το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν.Ηλείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ»

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών ξεκίνησε χθες στην Αμαλιάδα και στον Πύργο το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας, που διοργανώνει το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας «ΙΠΠΙΑΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ».

Στην Αμαλιάδα το θερινό σχολείο συνδιοργώνεται με το Δήμο Ήλιδας και συμμετέχουν 70 μαθητές από τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού, από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και από την Α’ τάξη Λυκείου.

Το θερινό σχολείο φιλοξενείται στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας και στο 2ο ΓΕΛ Πύργου και χθες, πρώτη ημέρα έναρξης τους μαθητές στην Αμαλιάδα υποδέχτηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, ευχήθηκε καλά μαθήματα και συνεχάρη το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία και τη σημαντική συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η ειδική γραμματέας της ΕΜΕ, Αθηνά Καλαμπόκα, η Σύμβουλος εκπαίδευσης μαθηματικών Αχαΐας, Αθανασία Μπαλωμένου, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου, Φώτης Οικονόμου, η Σύμβουλος εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Ηλείας-Ζακύνθου, Μαρία Μπίρμπα, η Σύμβουλος εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας Ηλείας, Σοφία Κουζούλη και ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, Θεόδωρος Λαμπρόπουλος.

Τους μαθητές καλωσόρισε και ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Γιάννης Τσόπελας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κουσινιώρης, η Γ.Γ. Βάσω Δεδότση, ο ταμίας Άγγελος Παπαδόπουλος και οι μαθηματικοί, Δήμητρα Σαφαρή και Ανδριάννα Τσαρδίκου.

Το Θερινό Σχολείο θα έχει διάρκεια από 1η έως 5 Ιουλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα πραγματοποιείται καθημερινά το πρωί από 9.00 έως 13.00.

Τα μαθήματα

Το διάστημα αυτό οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

-“Διαγωνιστικά Μαθηματικά” από τα μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ηλείας.

-“Γρίφους και εφαρμογές” από  τον  Σύμβουλο Εκπαίδευσης   Μαθηματικών Ηλείας-Ζακύνθου –Κεφαλληνίας κ. Οικονόμου Φώτιο.

-“Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού –Γρίφους” από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης  σύμβουλο  Μαθηματικών ν. Αχαΐας κ. Μπαλωμένου Αθανασία και την μαθηματικό κα Σουλιώτη Σπυριδούλα .

-“Μαθηματικά και Αστρονομία – Ηλιακή παρατήρηση με ειδικά τηλεσκόπια” από την Αστρονομική Εταιρεία «ΒΕΓΑΣ»

-“Τα Mαθηματικά στον Αθλητισμό και την Ατμόσφαιρα” από τη  Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών  Ηλείας-Ζακύνθου  κ. Μπίρμπα Μαρία   και τον φυσικό κ. Μπακόπουλο Διονύσιο.

-Escape Game :“ Maths for OurWell-Being ”παιχνίδι δράσης από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας κ.Κουζούλη Σοφία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot